Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak, hogy tegyek ez...

Mit csináljak, hogy tegyek ez ellen az irigység ellen?

Figyelt kérdés

Két nővérem van, 21 és 23 évesek. Szinte tökéletes az életük... Az idősebbiknek most született meg a második kislánya, most lettet kész az építkezéssel, gyönyörű lett a házuk. Szeretik egymást a férjével, látszik, hogy boldogok. A másik nővérem harmadéves az egyetemen (nehéz szak), jövőre szeretne demonstrátor is lenni, mindig benne van az évfolyam 10 legjobbjában. Ezek mellett 6 éve barátja van, együtt is élnek, tehát a szerelmi élete is sínen van.

Aztán itt vagyok én... Decemberben leszek 20 éves. Sosem volt még párkapcsolatom (nyilván futó dolgok, "kavarások" igen), és jelenleg is úgy érzem, hogy akikkel beszélgetek, azoknak semmi értelme nincsen. Áprilisban otthagytam az egyetemet, mert egyszerűen nem volt nekem való az a szak, amit választottam. Azóta tényleg úgy érzem, hogy sehová nem halad az életem. Volt tervben, hogy pótfelvételivel jelentkezek valahová, de nem éreztem semminél, hogy "igen, ez a nekem való", azért meg nem akartam bekerülni valahová, hogy onnan is eljöjjek. Nem is irigységnek mondanám, amit érzek, mert örülök a sikereiknek, boldogságaiknak. Csak nem értem, hogy nekem miért nem lehet hasonló a sorsom/életem.

Ráadásul a családi összejövetelek a legrosszabbak, mikor kérdezik távolabbi rokonok, hogy velem mi van, hol van a barátom, mert egy "ilyen szép lány biztos nincs egyedül"... Mikor mondom, hogy de, akkor jön a szöveg, hogy jaj ne búsúljak, rengeteg fiú van még szabadon, de azért ne várjak sokáig, nehogy vén lány legyek. Anyáék nem tesznek különbséget közöttünk, sosem éreztetik, hogy én kevesebb lennék, vagy valami. De mégis rossz így élni, ezt látva.

2018. szept. 25. 09:58
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem egyáltalán nem kell irigynek lenned. Ha nem tetszett az egyetem nem muszáj elvégezni. Elmész szépen dolgozni, elkezded élni az életed, aztán a szerelem majd úgyis jön.
2018. szept. 25. 11:40
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne velük, hanem magaddal foglalkozz. Ne az ő életüket irigyeld, mert az nem a te életed, téged lehet, hogy valami teljesen más fog boldoggá tenni.

Egyébként meg 20 éves vagy, előtted az egész élet, nagyon sok minden történhet még veled. Azért ebben a korban nem az a jellemző, hogy valakink már teljesen sínen van az élete, családja, gyereke van.

Tanulj, dolgozz, tapasztalj, a többi meg majd jön.

2018. szept. 25. 12:25
 13/14 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Nekem egy nővérem van, hasonlóan, hogy jó gyerek, szerető férj, ház, kocsi stb stb .

Annyi idős vagyok mint én, de rohadtul nem irigylem, sőt valahol számom is. Hiszen ő már révbe ért, kikötött, már nem várják álmok, amik még minket. Kifejezetten örülök, hogy NINCS senkim párkapcsolat terén, mert ami eddig nekem volt, az csak leláncolt, hátráltatott. Gondolj bele; nem kérdez senki, hogy mit kerestél,merre voltál, miért teszed/nem teszed ezt stb.

Tehát a saját jövőd az egyetlen cél. Vannak álmaim, amit SENKI és SEMMI miatt nem adnék fel. Többen is mondták, hogy tegyek le arról, hogy saját lovam lesz, hogyan jutok el Japánba, és ilyenek.

De rohadtul nem érdekel, az akarok lenni, aki.

Ha folyton másokhoz hasonlítod magad, persze, hogy kiborulsz. De ha mégis meg teszed, oké, de akkor gondolj olyanra ami CSAK neked van, a másiknak nincs, olyan, például nincs a nyakam ők gyerek, ide oda mehetek, dolgozhatok az álmokért.:)

2018. szept. 27. 10:27
 14/14 anonim ***** válasza:
Bár régi a kérdés, de hátha elolvasod még. 10 évvel ezelőtt még lehet, hogy én is így gondolkodtam volna. Mármint, azt gondolod, hogy ebben van a boldogság: gyerek, párkapcsolat, állás... Nem hibáztatlak, a társadalom ezt veri belénk. De hidd el, a boldogság nem ezeken a dolgokon múlik. Lehet egy ember milliomos, lehet 5 gyereke és 16 unokája akik sikert sikerre halmoznak, lehet egy egész háreme, belül akkor is ki tud ürülni. Míg egy egyszerű magányos szerény ember is lehet elégedett az életével, ha megtalálja a belső egyensúlyt. A boldogság egy relatív dolog. Mindig valamihez képest vagyunk boldogok, és boldogtalanok. Én minél több "jó", pozitív inger éri az embert egymás után, annál kisebb erővel fognak rá hatni ezek az érzelmek. Akinek csőstül jön a siker, az ég ki a leghamarabb tőle. Bár ezt még nem értheted tán, most lehetsz 22. De majd idővel megérted, és már csak mosolyogni fogsz az egészen, milyen naiv voltál fiatalon. És felszabadulsz, mert tarts bárhol is az életben, a saját világodban te bármikor boldog lehetsz. Minden csak hozzáállás kérdése.
2020. aug. 5. 03:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!