Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Több év tàvlatából meg tudnáto...

Több év tàvlatából meg tudnátok birkózni azzal a paradoxonnal, hogy meglátogasd az intézetben az egyik testvéredet, aki megölte a másik testvéredet?

Figyelt kérdés
Lassan 5 éve lesz, 2013 decemberében történt a tragédia. Azóta sokat vívódtam az első 3 évben csak masszív gyűlöletet éreztem iránta, igazából még most bocsátottam meg neki, de talán el kéne indulni azon az úton és meglátjuk mi lesz...Mert egyrészről ő is a testvérem,akit már 5 éve nem làttam és csak együtt nőttünk, másrészről ott az erős ellenszenv iránta,illetve ha megenyhülnék is iránta úgy érzem árulás lenne az öcsém felé,akinek kioltotta az életét. Anyukám kb.4 hónap után látogatta először,azóta rendszeresen jár. A családból csak ő egyedül.

2018. szept. 24. 15:51
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
93%
Kevesen vannak itt, akik át tudják érezni a helyzeted és ennek megfelelő felelősségteljes vagy reális tanácsot tudnának adni. Én azt mondom, ha ennyire foglalkoztat a kérdes keress fel egy szakembert, egy pszichológust és beszélj vele a dologról. Ha arra juttok, hogy bemész, az azt követő érzelmeid kezelésében is nagy segítség lesz. Egy biztos, ha bele is mernék vágni, én azt csak segítséggel tenném. Te sem tudod milyen érzelmeket fog belőled kiváltani. Kicsit talán félsz is. Valószínűleg az első kérdései között feléd is ott lenne, hogy hol van a testvéretek, miért nem jött...stb
2018. szept. 25. 05:36
 12/20 anonim ***** válasza:
84%

Hát ez így érdekes kérdés.

H józan beszámítható emberként tette volna egyértelmű hogy gyűlölném de.... így nem tudom ,egyrészről tudom mit tett de másrészről annyira beteg hogy nem érti ennek a súlyát, ahogy mondod nem is volt magánál, ez kb olyan lehet mintha egyik reggel arra ébrednél hogy alvajárás közben megöltél valakit. Nem hiszem hogy meg tudnék bocsátani neki teljesen de tulajdonképpen itt ő is segítségre szorul.

2018. szept. 25. 08:18
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg szabad kérdezni mi a betegsége?
2018. szept. 25. 08:19
 14/20 A kérdező kommentje:
Durva skizofréniában szenved. Nem sokkal a középiskoka elvégzése után kezdődött nála, de azóta ritkán volt a valóságban. Bármennyire is fáj felidézni ezeket az emlékeket, de pont az öcsém törődött vele a legtöbbet. Pl.naponta vagy 10-szer segített neki megfürdetni egy interaktív játékkutyát és bolhaírtót vett neki. Vagy a kedvéért egy éjszaka közepén 3-szor is felkelt és körbejárta az egész telket, pedig nagyon jól tudta hogy senki nincs a ház körül. Hogy olyan dolgokról már ne is beszéljek,hogy egy hosszú hétvégére hazavitte bemutatni a barátnőjét, de egyik éjjel sem a párjával aludt,hanem vele, mert azt mondta valaki folyton bevilágít az ablakán...És a sors fintora,hogy pont az okozta a vesztét,hogy azon a végzetes estén vele aludt. Szegény öcsém, bizonyára álmában sem gondolta volna,hogy pont így és pont az ő kezétől kell majd meghalnia ,isten nyugasztalja.
2018. szept. 25. 09:07
 15/20 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom a történteket! :( Nem lehet könnyű élete a családnak! :(
2018. szept. 25. 09:45
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Most rizsázhatnék, hogy gondolj arra, hogy nem normális, meg fel se fogta, de inkább nem. Ha gyűlölöd, akkor ne erőltesd.
2018. szept. 27. 19:19
 17/20 anonim ***** válasza:
79%

Engem az érdekelne , a betegsége mikor derült ki ? A tragédia előtt ? Tudtátok hogy ön,-köz veszélyes lehet ?

Egyébként én nem állnám meg , higy legalább 1 x ne láthassam ..Itt a gyűlölet , harag nem segít ... azt kell tudomásul venni , aki a gyilkosságot elkövette az NEM a testvéred volt .. nem tudta mit és KI ellen tesz !

Nekem hogy ezzel a tragédiával együtt tudjak élni , szükségem lenne arra ... hogy legalább egyszer lathassam .. az orvosaival beszéljek .. és tudjam , ott biztos helyen van az intézetben .

2018. szept. 28. 06:39
 18/20 A kérdező kommentje:
Több mint 10 évvel előtte diagnosztizálták nála a skizofréniát. Tudtuk, hogy időnként nem tudja mit csinál, de egészen a testvérem megöléséig soha nem próbàlt kárt tenni sem magában, sem másban, soha nem volt agresszív.Egyáltalán nem számítottunk erre...
2018. szept. 28. 16:09
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Kedves Kérdező! Ha nem vagyok túl tolakodó, megkérdezhetem, hogy végül bementél-e meglátogatni a testvéredet?
2019. jan. 5. 14:05
 20/20 anonim ***** válasza:
53%

Nem a testvéred volt aki megölte az öccsét, hanem a skrizofrenia.

Olyan elváltozásokat produkált a nővéred elméjeben, amik miatt a nővéred egy eszközként ölte meg az öccsét.

Sírtam e kérdés olvasása alatt. Az öcséd miatt, a nővéred miatt.

Őt tényleg ne hibáztasd, nem tehet róla.

A nővéred már az öcséd előtt "meghalt".

Tudom, ezt nagyon nehéz felfogni, megpróbálom példával szemléltetni.

Van egy gagyi film, a Burok. A lényege az, hogy űrlények elfoglalják az emberek testét, és ők többet nem tudnak magukról. A novereddel ugyan ez a helyzet.

Valószínűleg sohasem fog meggyógyulni. Azaz a nővéred meghalt. Már csak a teste és. A szemelyisege foszlanyai vannak a skrizofrenia börtönében.

Tulajdonképpen nem kell neki megbocsatanod, mert nincs mit. Maximum a kórképre lehetsz duhos, és a genetikai fogékonyságára... Ami nem az ő hibájából van.

2019. márc. 16. 21:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!