Miért ilyen ellenséges velem a bátyám? 17F
Bátyám 21 éves és nagyon ellenséges lett velem az elmúlt fél évben. Most nyáron lett barátnőm akit írtózatosan szeretek. Amióta összejöttünk folyamatosan szekál, hogy mikor dugom meg és hasonlók. Hozzáteszem az ő kapcsolatát nem lehet piszkálni, mert annyira tökeletes. De ami kedden történt az mindent felűl múlt. Délután elkezdett szokás szerint beszólogatni. Idézem is a párbeszédünket:
- Na megint írsz a kis csitridnek?
- Lécci hagyj békén!
- Mert? Ki vagy te itt, hogy vissza pofázz?
- Kussolj már be f@$zom a füledbe!
- Te kussolj be csicska g€c*! Inkább eredj oszt rakd meg a házi r*b@ncod@t!
Ez volt nálam az utolsó csepp a pohárban. Nagyon csúnyán összeverekedtünk aminek kórház lett a vége. Nekem megzúzódott a bal csuklóm neki meg az arccsontja zúzódott meg. Anyáék nagyon durván lecsesztek minket, hogy mégis mit képzelünk magunkról. Elmondtam nekik nem tűröm, hogy becsmérelje a barátnőmet a háta mögött. Persze ő védekezett, de anyáék nekem adtak végül igazat amire ő megsértődött és elment a legjobb barátjához. Azóta nem tudjuk mi van vele semmire sem reagál. Bátyámmal nagyon elszaladt a ló. Mikor megkapta az új autóját akkor kezdődött az egész cirkusz. Megkértem egy hideg téli napon késő este, hogy hozzon haza. De simán tett rám nagy lapáttal. Azt mondta oldjam meg valahogy. Ez még nem is zavarta annyira mondjuk azóta se ülhettem az autójában. Majd mikor rám sózta az összes házi munkátját és szándékosan keresztbe tett nekem minden téren nehogy valami sikert érjek el. Meg mikor a haverjai előtt oltogatott. Talán az esett a legszarabbul. És mikor már nem hagytam szó nélkül még jobban rákapcsolt. Kértem őt bármi baja is van velem mondja el és béküljünk ki, de mindig az a válasz, hogy nincs baja velem. Nem értem. A saját testvérem akire mindig is felnéztem ellenem fordult és nem tudom miért.
Ha esetleg ez kevés lenne és kellenek még plusz információk leírhatok párat ide a komment szekcióba.
Minden értelmes választ előre is köszönök szépen.
Valami önértékeli problémája lehet, amit úgy tud megoldani, hogy téged szekál és igyekszik lenyomni, ezzel azt érzi, ő kerül feljebb. Igazából nem lesz jobb neki sem, mert nyilván ideges lesz ő is, ha vita lesz belőle, mert te megvéded magad, de nem tudja másképp kezelni a helyzetet. Valószínűleg ő sincs tisztában azzal, hogy mi a konkrét baja.
Egyébként értelmesen tölti az idejét? Tanul vagy dolgozik? Mennyire sikeres benne? Tényleg olyan jó a kapcsolata a párjával, vagy csak mondja? Szüleiddel jól kijön egyébként?
Szerintem ő nem az a fajta ember, akivel simán le lehetne ülni és megbeszélni a dolgokat. Normálisan legalábbis nem menne. Az azt jelentené, hogy el kell ismernie a hibáit, amihez ő még nem elég érett. Így csak az megy, hogy nincs veled baja stb.
Sokan írták már, szerintem is ez van, valamivel nem elégedett önmagával kapcsolatban, ez lehet a kulcs.
A testvérek közötti rivalizáláshoz sokszor nem kell ok. Pszichológiai tény, hogy a nagyobb minden ok nélkül képes féltékeny lenni a másikra. Főleg ha nagyon elkényeztették. Nem ő van a figyelem középpontjában, hanem a kicsi, az a kis hülye, hát nem látják milyen buta és csúnya és csenevész? - gondolja ő.
Úgy érzik a nagyobbak sokszor, hogy ők a végső döntéshozók, az uralkodók, a kicsinek meg tűrnie kell mindent, még ha már van is önálló gondolkodása, vele szembe ne alkalmazd, hiszen ő nagyobb!! Így gondolkodnak.
És most még valamiért az is zavarja, hogy van barátnőd... sokszor tesz szexuális utalásokat, hogy mikor dugtok már? Miért izgatja őt ez? Miért akarja most fitogtatni a nagyságát? Valami belső frusztráció. Ezen segíteni nem tudsz, csak ha elég érett lesz hozzá.
Ne nagyon beszélj vele, ha kezdeményez beszélgetést, válaszolj neki, de tartózkodón és közben éld az életed, járj el a barátnőddel, haverokkal, hogy lássa, nélküle is tudsz boldog lenni. Lehet, hogy ez felnyitja a szemét.
Tipp: Kedveskedj neki valamivel. Pl.: Kiteszed az asztalára a kedvenc édességét (ha megkérdezi, mi ez kitől, csak ennyit mondj, én csak úgy, mert rád gondoltam) vagy megkérdezed valaminél (esetleg házimunka), hogy tudsz-e/segíthetsz-e. Lehet furcsállni fogja vagy érzéketlen lesz először, de ha kitartóan figyelmes vagy vele, tuti meg fog "törni". Vagy, ha mégsem ott már gondok vannak... :S
Esetleg beszélj erről szüleitekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!