Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak a húgommal?...

Mit csináljak a húgommal? Teljesen ürít a tanulmányaira.

Figyelt kérdés

Hetedikes létére annyit nem tud, hogy hogy számoljuk ki az átlagunkat. Múlt félévben épp hogy átcsúszott a tantárgyakból, most meg a minimumot se hozza és valami csoda kell, hogy átmenjen.

Nem hallgat rám, nem tudok sehogy sem hatással lenni rá. A segítségem a házifeladatnál nem fogadja el, de órán sem ír. 0-24 csüng azon a végbéltermékes gépen és 10-kor ül le "tanulni" (bepakolni a füzeteit a táskába)

Folyton a fiúkat lesi, ami nem is lenne baj, ha nem bukott, cigiző 14 éves kakiháziakba lenne szerelmetes kéthetente.

Próbáltam minden büntetést, próbáltam szép szóval, próbáltam a lelkére hatni, közös programokkal éreztetni vele, hogy a szórakozásnak is megvan a helye. Próbáltam beszélni arról, hogy én hol rontottam el a tanulmányaimmal és ne essen abba a hibába de SEMMI sem használt.

Mi egyebet tehetek?

18/l (bocsi a fura szavakért, cenzuráznom kellett a sz**ar szót)

2018. máj. 21. 20:48
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

Valamelyest hasonló helyzetben vagyok én is, csak szerencsére nekem "féltestvérem" van, és nem élek vele együtt. Ő is épp úgy tojik az egészre, mint a Te testvéred, épp úgy nem tud elszakadni a telefontól (egyszer még az anyjának is nekiment, mikor az el akarta tőle venni), és épp ennyire alkalmatlanok a szülők is.

Eleinte próbálkoztam én is mindennel, elmagyaráztam neki, hogy ennek nem lesz jó vége, elmondtam azt is, hogy én is tettem magasról az iskolára, de mégis úgy csináltam, hogy ne legyen ebből bajom, ha kellett, megmutattam, mit hogyan kell csinálni... De semmi. Mintha falnak beszéltem volna végig, a legtöbb amit kaptam cserébe, az egy gúnyos ordibálás, miszertint fogjam már fel, hogy ez őt nem érdekli. Itt mondtam azt, hogy akkor rendben, befejeztük, csinálja úgy, ahogy gondolja. Nem érdekel, ha bukik, nem érdekel, hogy rávette apánkat, írjon helyette néhányszor házit, mert ő "nem érti", nem érdekel, hogy folyamatosan hiányzik, hogy nem pótol... Én ezt elengedtem. Amit tudtam, megtettem, de nem kellett. Akkor legyen így, élje az életét, csináljon amit akar. Később saját bőrén fogja megtapasztalni, hogy jobb lett volna ezt másképp csinálni. Így pedig nem az én idegeim mennek tropára legalább.

Lehet neked nehezebb, de én azt mondom, tégy Te is így.

2018. máj. 22. 15:39
 22/22 anonim ***** válasza:
Az en hugom 16 mult hetedikes és az órát sem tudja.. szuleim folyton dicserik hogy kettes lett a matek milyen nagy dicsőség bezzeg én nekem ez nem jár.szorzotablat osztani osszeadni kivonni nemtud nem is érdekli egyébként gyerekes.van hogy anyaval alszik stb nagyon csunyan is ir olvashatatlan.nemtudom de nagy gond lehet nála.
2018. máj. 23. 22:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!