Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért van az, hogy gyerekoromb...

Miért van az, hogy gyerekoromban nem hiányzott a tesó, de most, hogy öregszem,30+ egyre inkább?

Figyelt kérdés

2018. máj. 8. 11:43
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Szia. Nem tudom pontosan mi okozza ezt az érzést. Nekem van két fiatalabb testvérem. Kicsi korunkban állandóan veszekedtünk, nem engedtük egymást a játékainkba, mindenki a saját akaratát akarta érvényesíteni. Szüleink is mindig panaszkodtak ránk. Azt akarták hogy jó testvérek legyünk, hogy szeressük egymást, hogy tudjunk számítani egymásra ha ők már nem lesznek. Ahogy kezdett benőni a fejem lágya megpróbáltam felnőttként viselkedni a testvéreimmel is, csakhogy erre nem voltak nyitottak. Sokszor szándékosan túlfeszítették a húrt és addig provokáltak, amíg elfogyott az önmegtartóztatás és visszamentem a szintjükre veszeledni. El nem tudtam képzelni hogy ez valaha lesz jobb is, utáltam őket és el akartam költözni mondván hogy nem bírok egy fedél alatt élni velük. Ekkor olyan 16-18 éves lehettem. Aztán ahogy hugom is elkezdett kamaszodni már tudtunk rendesen beszélgetni, egyre többet. Olyan dolgokat is elmondott nekem amit másnak sem, még a bizalmas barátnőinek sem, megosztottuk a tapasztalatainkat fiúk terén is stb. Öcsémmel is jó már a viszonyom, de ezt nem tudom jobban körülírni. Nem olyan bensőséges mint hugommal de én abszolút pozitívnak élem meg. Szóval mint az elején említettem nem tudom pontosan mi vált ki belőled ilyen érzéseket, de ezeket azért írtam most le, mert szerintem van köze hozzá. Talán az idő teszi, vagy ahogy változik a személyiséged és a lelked.
2018. máj. 11. 21:32
 22/23 anonim válasza:

Van öcsém. Teljesen más típusú emberek vagyunk.

Nagyon sokáig voltunk egymással távolságtartóak, pedig csapatmunkára neveltek szüleink.

Aztán mindketten megházasodtunk, talán kicsit kezdett csökkenni a távolság.

De közel se lett baráti. Aztán meghaltak a szüleink, egyik a másik után. Meg anyagi gondjai lettek, amiben kérés nélkül is segítettem. Talán ott kezdődött a megbékélés és megenyhülés.

Ellenben találkoztam egy emberrel, aki kinézetre, alkatra, sőt gondolkodásra is teljesen hasonló volt hozzám.

A legjobb barátok lettünk. Szinte testvérek.

És a halála pont úgy megrázott, mintha a testvérem veszítettem volna el.

Szóval, lehetséges, hogy az igazinál is igazibb testvére legyen az embernek, az igaz barátja.

2018. máj. 18. 00:11
 23/23 anonim ***** válasza:

Csak azok a kapcsolatok lazulnak meg, amit nem ápol az ember. Mindegy, hogy testvéri, vagy baráti.

Vagy szerinted a testvéri kapcsolattal nem kell törődni, mert kutya kötelessége foglalkozni veled, mert a "vér kötelez"? Szerintem ez a rosszabb.

2018. máj. 18. 08:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!