Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nagyon bánt ez engem, szerinte...

Nagyon bánt ez engem, szerintetek megemlítsem ezt a bátyámnak?

Figyelt kérdés

Van egy bátyám aki Németországba él a családjával, a helyzet a következő, haza jöttek repülővel mert a sógornőm öccse -ballagott,én és a párom a 8 hónapos kislányunkat itthon hagyva elmentünk értük a repülő térre ami 500km oda vissza, illetve béreltünk számukra egy autót, természetesen ennek majd ide adják az árát. Pénteken este értek haza, és szombaton vasárnap jöttek hozzánk se csupán 3 órára, ma nem jönnek, állandóan a sógornőm családjánál vannak, majd holnap fognak jönni hogy vissza vigyük őket a repülő térre és a bérelt autót vissza vigyük, ami szintén fáradalom,arról nem beszélve hogy pénteken a párom hajnal 3kor kelt ment dolgozni majd onnan pest és este 11 után értünk haza, holnapra meg például szabadságot kellett kérni hogy eltudjuk őket vinni, ami szintén felesleges számunkra mivel ezt az időt jobb dologgal is el tudnánk ütni. Engem és a szüleimet ez nagyon bánt hogy igazából semmibe sem néznek minket, sógornőm a főnök asszony. Szeretném még azt is elmondani hogy ebben az évben már például haza sem jönnek mert jön náluk ismét a baba és nem tudnak így már haza jönni.

Engem frusztrál ez, és egy picit szeretném kimondani azt amit érzek, mert ez a viselkedés felháborító akkor kérjék meg azt a családot hogy intézkedjenek, mert nekünk is idő, fáradság és felelősség.

2018. máj. 7. 14:29
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
87%

Az a gáz, hogy ti ezt ilyen kondíciók mellett bevállaltátok. Menne a franc értük 500 km-t. Amúgy meg van erre Ferihegynek kisbusza, ami vidékre elviszi az embert pár ezer forintért. És nyugodtan megoldhatták volna az autóbérlést is. Nekem Amerikából jönnek ide ismerőseim, ők így oldják meg. Érdekes ők nem kértek fuvart pedig nem ismerik az országot, de bérelni fognak autót és önállóan fognak közlekedni.

Titeket most jól kihasználtak, ti meg hagytátok. Tanulj belőle legközelebb.

2018. máj. 7. 16:24
 22/27 anonim ***** válasza:
36%

Borzalmas vagy, kérdező.

Szakadjál már le a testvéredről, ő egy külön ember külön családdal! Hagyd őket élni, foglalkozz a saját családodal és ne a háttérben kavarj, mert ez gusztustalan.

Az érzelmi zsarolást pedig sürgősen hagyd abba! Ha segítesz nekik, akkor azt tedd önzetlenül és jószívvel! Ne várj cserébe semmit. Ha önzetlenül nem tudsz segíteni, akkor inkább ne is segíts egyáltalán!

2018. máj. 7. 17:08
 23/27 A kérdező kommentje:
Miért mit vártam??? Az hogy hiányzik nekünk és töltsön velünk az életéből 1órát esetleg?? Kb úgy hordasz itt el mintha azt mondtam volna hogy fizessenek már órabért amiért elmentünk értük és vegyenek már nekem egy Eiffel tornyot Párizsban. Gondolom hasonló kaliberű emberek vagytok akiknek esetleg csak a saját családjuk számít a férjüké pedig 10 méter magasról letojva! :D
2018. máj. 7. 17:56
 24/27 anonim ***** válasza:
43%

Igen, a saját családom számít és nem a testvéremé.

Üdv a felnőttek világában! :)

2018. máj. 7. 18:06
 25/27 kispotzak ***** válasza:
83%

Szia, nekem úgy tűnik, hogy nem a konkrét látogatós téma az igazi gond, hanem az, hogy nem jössz ki (ill a szüleid sem jönnek ki) a testvéred feleségével. Ebből fakad minden: az, hogy egyfelől olyan dolgokat csináltok, ami gondot okoz (egy 8 hónapos kisbabát otthagytok vkire, h kimenjetek eléjük a reptérre, 500 km-t utaztok ezért stb), másfelől számon tartjátok, h pontosan hány órát és percet tölt veletek ill a feleség családjával...

Már bocs, de ez így "nem normális". Nem a perceket kéne számolgatni, meg nem azon filózni, h jaj, mondjam-e vagy sem. Ha valami bánt, hát mondd meg. Ha konkrétan gondod van a feleségével, mond el. Ha úgy érzed, neki van veled/veletek gondja, kérdezz rá, h megbántottad-e vmivel.

Valamelyik kommentedben említetted, h majdnem sírt, amikor egyszer nálatok töltött egy napot. Azért ez kemény, az ember nem sír ok nélkül, egy felnőtt általában kibír egy napot még egy nem annyira kedvelt rokonánál is - annak oka kell legyen, h ennyire szomorú volt nálatok. És ha vki ennyire maga alatt van, amikor nálam tölt egy napot, az a minimum, h rákérdezek, mi a baj, tudok-e segíteni stb.

Én azt látom, h nagyon sajnálod magadat, meg a bátyádat, h hú milyen gáz felesége van, de mintha megismerni nem próbálnál, ill megtudni, h mi a baja veletek. Persze lehet, h tényleg ultragáz a nő, de én az általad írtakból nem igazán tudom ezt levenni, csak azt, hogy nem jöttök ki vmi mélyebb, valszeg régebbi ok miatt.

2018. máj. 7. 19:10
 26/27 anonim ***** válasza:
100%

Értelmezem a kérdést: a bátyád és a család eljött egy konkrét eseményre(!), ami nem nálatok(!) van. Ennek ellenére három napból kettőn úgy intézték, hogy nálatok is tölthessenek időt, és ezek után azon hisztizel, hogy legalább egy napot nem úgy akarnak tölteni, hogy rohangálnak ide-oda a két család között?

Lehet utálni a sógornődet, hajrá, de ez baromi gyerekes indok. Meg is értem, hogy nem járnak haza gyakrabban a tesódék, baromi fárasztó lehet az egész hetet azzal tölteni, hogy mindenkinek megfeleljenek, nehogy valaki megsértődjön.

2018. máj. 8. 08:41
 27/27 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a választ! Kérdésemet lezártnak tekintem! Sajnos sokan nem értették a valódi problémát! Láttatok egy kérdést amiben "fúrom és piszkálom" a sógornőm! Aki szerintetek akár lehet egy tündér is, mivel ő most itt ki van beszélve, nem szólhat hozzá ehhez a kérdéshez, de ahogy őt úgy engem sem ismertek, és nem hiszitek mennyire orránál fogva vezeti a testvéremet!

A tegnapi vissza út sikeresen megtörtént fél 1re kellett oda érni a repülőtérre 10 kor elkellett indulni hogy oda érhessünk, fél 9kor értek oda hozzánk a nálunk töltött idő azzal telt hogy a testvérem rendezte a csomagokat a sógornőm meg ült és nézett ki a fejéből majd pedig 10 órakor eszébe jutott hogy még szeretné látni az anyját.... amire sajnos már nem volt mód! ő megaértődve végig ülte az utat, majd bosszúból a chipset kiszórta ropit szintén a gyerekről leszedte a pelenkát amit benne hagyta, használt zsebkendő, üres flakon cukorkás papír.... magyarul a disznó ól különb mint hátul az autó ahol ült. Én ezt nem ragozom tovább, ehhez ismerni kellene őt! Köszönöm a válaszokat további szép napot mindenkinek!

2018. máj. 9. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!