Nagyon bánt ez engem, szerintetek megemlítsem ezt a bátyámnak?
Van egy bátyám aki Németországba él a családjával, a helyzet a következő, haza jöttek repülővel mert a sógornőm öccse -ballagott,én és a párom a 8 hónapos kislányunkat itthon hagyva elmentünk értük a repülő térre ami 500km oda vissza, illetve béreltünk számukra egy autót, természetesen ennek majd ide adják az árát. Pénteken este értek haza, és szombaton vasárnap jöttek hozzánk se csupán 3 órára, ma nem jönnek, állandóan a sógornőm családjánál vannak, majd holnap fognak jönni hogy vissza vigyük őket a repülő térre és a bérelt autót vissza vigyük, ami szintén fáradalom,arról nem beszélve hogy pénteken a párom hajnal 3kor kelt ment dolgozni majd onnan pest és este 11 után értünk haza, holnapra meg például szabadságot kellett kérni hogy eltudjuk őket vinni, ami szintén felesleges számunkra mivel ezt az időt jobb dologgal is el tudnánk ütni. Engem és a szüleimet ez nagyon bánt hogy igazából semmibe sem néznek minket, sógornőm a főnök asszony. Szeretném még azt is elmondani hogy ebben az évben már például haza sem jönnek mert jön náluk ismét a baba és nem tudnak így már haza jönni.
Engem frusztrál ez, és egy picit szeretném kimondani azt amit érzek, mert ez a viselkedés felháborító akkor kérjék meg azt a családot hogy intézkedjenek, mert nekünk is idő, fáradság és felelősség.
A kérdés lényege: gyűlölködsz a sógornődre.
Válasz: ne gyűlölködj, mert neked árt ez, és ráadásul a kisbaba is átveszi a feszültséget.
A ki-hogy-mit-hoz-visz-Keil találkozik ezeket meg beszéljétek meg a férjeddel, a családdal.
Nem gyülölködés, cseppet sem, viszont lehet idővel ezzé válik a kapcsolat. Hisz sajnos érezzük mi is hogy mennyire nem vesz rólunk tudomást. Nem csak az ö családja látszik hanem mi is. Ha például mondjuk ráirok facebookon, ő képes elolvasni majd válaszol ha egyáltalán veszi a fáradtságot akkor két-három hét a válasz. Ha ide jön akkor láthatólag is nagyon unja itt a helyzetet.
Példa hogy januárban volt a keresztelő a lányomnak, én őket kértem fel, 1hetet töltöttek el akkor Magyarországon, és a keresztelő elötti este itt aludtak, majdnem sírt úgy jött ide, rémesen érezte magát hogy itt kell velünk egy napot eltölteni a családja helyett, sajnos ezt látni lehetet, és ne higgyjétek azt hogy vele csúnyán bánunk mert nem... mindegy ezt ragozhatnám reggelig. Buta nő az ilyen sajnos. Érdekes módon én soha nem tiltanám a páromat és valószínű vagyunk így egy páran. Ha az ő helyében lennék akkor azt mondanám te menj drágám nyugodtan a családodhoz mert nagyon hiányozhattok ti is egymásnak de én inkább maradok az én családommal. Nem kellene ebből ilyen problémát csinálni. Tisztelni kell anyóst nem utálkodni.
Miért mentetek eyáltalán értük, hmmm? Nem kell mártírkodni, aztán meg felhénytorgatni, hanem kinyitod a szádat és közlöd, hogy nem.
De annál utálatosabb nincs, mikor megcsinálod, mert jófej akarsz lenni, de közben kedved sincs az egészhez, és aztán a másikat okolod, meg beszéled ki.
Szerinted nekem az a problémám?? Szerinted nem tudok nemet mondani??
Nem szeretném magam ismételni, csupán annyi hogy nem jött el a testvérem ma, ez a problémám, lehet neked nem számítana nekem viszont számít hogy mi is találkozhassunk vele, ásr ismételni tudom önmagam hogy nem a sült galambot várom és nem elvárás az hogy jöjjenek mert mi nem akarunk menni csak az hogy nincs hová. Mert ha lenne egy lakásuk itthon, mi is elmennénk hozzájuk. De szerintem egy szülő akire mindig lehet számítani és felnevelte az a minimum hogy elmegyek ha magyarországom vagyok és megnézem őket!
Végigolvastam a válaszaidat.
A sógórnő nem bírja a családotokat. A bátyád az ő pártján áll.
Ti felvállaltok olyan dolgokat, amelyeket teljesen hiábavaló feléjük megtenni.
Elhiszem, hogy rosszul esik, de engedd/engedjétek el a bátyád.
Külföldön is élnek, nem is szeretnek hozzátok menni, törődjetek bele, de nem kell segíteni sem. Majd megoldja a sógórnő családja.
Pofonegyszerű: akivel nem akarsz találkozni, annak nem kell megmondani, hogy itthonvagy, itthonvoltál. A Facebookon a látogatás tényéről szóló posztoknak meg úgy kell a láthatóságát belőni, hogy csak a barátok, azok kirekesztve azokat, akik nem akarod, hogy lássák (igen, olyan beállítás is van, hogy az összes ismerősöd láthassa, kivéve Dezső, Géza meg a Gizike. Azt kell választani, meg egyesével beírni, hogy kinek nem akarod, hogy megjelenjen.
Persze így lájkgyár nem fog a képeken lenni, nem lehet rá like-okat gyűjteni,stb. mert ugye korlátozott (nem nyilvános) a fotósorozat láthatósága, megtekinthetősége, de cserébe nem látja majd az, akinek nem kell látnia (vagyis akit nem akarod, hogy lássa)
Na, bakker 0 lettem.
Pedig egyértelmű.
Ott az új családja, azokhoz húz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!