Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Nagyon bánt ez engem, szerinte...

Nagyon bánt ez engem, szerintetek megemlítsem ezt a bátyámnak?

Figyelt kérdés

Van egy bátyám aki Németországba él a családjával, a helyzet a következő, haza jöttek repülővel mert a sógornőm öccse -ballagott,én és a párom a 8 hónapos kislányunkat itthon hagyva elmentünk értük a repülő térre ami 500km oda vissza, illetve béreltünk számukra egy autót, természetesen ennek majd ide adják az árát. Pénteken este értek haza, és szombaton vasárnap jöttek hozzánk se csupán 3 órára, ma nem jönnek, állandóan a sógornőm családjánál vannak, majd holnap fognak jönni hogy vissza vigyük őket a repülő térre és a bérelt autót vissza vigyük, ami szintén fáradalom,arról nem beszélve hogy pénteken a párom hajnal 3kor kelt ment dolgozni majd onnan pest és este 11 után értünk haza, holnapra meg például szabadságot kellett kérni hogy eltudjuk őket vinni, ami szintén felesleges számunkra mivel ezt az időt jobb dologgal is el tudnánk ütni. Engem és a szüleimet ez nagyon bánt hogy igazából semmibe sem néznek minket, sógornőm a főnök asszony. Szeretném még azt is elmondani hogy ebben az évben már például haza sem jönnek mert jön náluk ismét a baba és nem tudnak így már haza jönni.

Engem frusztrál ez, és egy picit szeretném kimondani azt amit érzek, mert ez a viselkedés felháborító akkor kérjék meg azt a családot hogy intézkedjenek, mert nekünk is idő, fáradság és felelősség.

2018. máj. 7. 14:29
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
93%
Ezt így ahogy ide leírtad, mondd el a bátyádnak. Ha nem képes felfogni, akkor legközelebb tényleg a csaj családját csicskáztassák.
2018. máj. 7. 14:44
 2/27 anonim ***** válasza:
85%
Említsd meg. De utána gondolkozz el azon, hogy minek mártírkodsz? A reptéren lehet háromféle kölcsönzőtől is autót bérelni, sőt, neten is el lehet intézni, mi a búbánatnak fontoskodtatok helyettük? Gondoskodásért cserébe várod a látogatást, vagy mi volt a célotok ezzel? És ha már ők iderepülnek akárhány ezer kilométert, miért otthon ülve várjátok a látogatást, miért nem ugrotok ti be hozzájuk? Van az embernek néhány napja, hogy végiglátogasson két komplett családot, két ember baráti körét... nem tudnak ezerfelé szakadni, kicsit össze lehetne gyűlni a kedvükért.
2018. máj. 7. 14:44
 3/27 anonim ***** válasza:
86%

Persze, simán megmondanám neki, hogy ez rosszul esik. Teljesen jogos, hogy így érzel/éreztek.

És nem is értem, hogy miért titeket ugráltat, ha rátok sem sz*arnak, miért nem sogórnő családját ugráltatják akkor.

Legközelebb biztosan nem furikáznám őket, elvégre neked is van kisbabád, családod, maradj inkább otthon velük.

2018. máj. 7. 14:46
 4/27 A kérdező kommentje:

Baráti kör egyiknek sincs szóval ez kilőve!!!

Nincs saját lakásuk, ergo nem fogunk mi is oda menni vendégségbe ahol ők maguk is vendégük.

Aztán meg mártírkodás???? Ha felajánlom hogy én bérelek autót vagy csak a testvérem miatt nem utasítom vissza a kérését hogy béreljek neki autót az azért egy kicsit nagy különbség!!

Hozzáteszem nem tudott ő bérelni mert valami credit kártyára lett volna szükség és ennek hiánya meg akadályozta.

2018. máj. 7. 14:50
 5/27 anonim ***** válasza:
89%
Hohó, ezt ismerem. Nálunk is mindig ez van, örökké tőlünk várják hogy külföldről mi menjünk haza, de aztán arra nem képesek, hogy eljöjjenek hozzánk, hanem otthon ülve duzzognak, mert hát “YX-nál bezzeg már voltatok, ide meg csak ma jöttettek”. Az ember csak rohan-rohan, hogy mindegyik ismerősre legyen ideje, aztán fáradtabban indulunk vissza a “pihenésből” mintha otthon maradunk volna dolgozni. És a tetejébe MINDIG van valaki, aki besértődött valamin, mert máshoz előbb mentünk, vagy többször voltunk, vagy mert nem ettünk valamiből, vagy akármi.
2018. máj. 7. 14:51
 6/27 anonim ***** válasza:
90%
Igen,ők is tudtak volna autót bérelni,miért kellett értük menni? Ti vállaltátok,vagy ők kértek rá? Ilyenre nem lehet kérni valakit.Amúgy meg a másik család miatt jöttek haza,persze ott többet voltak,de akkor annak a családnak kellett volna őket hurcolni.
2018. máj. 7. 14:52
 7/27 A kérdező kommentje:

Szeretném még elmondani hogy a két komplett család kissé túlzás mert a mi nagypapánk, a testvérem keresztanyja a mi unokatestvérünk nem létező emberek csak a sógornőm családját kell látogatni.csoda hogy egYáltalán van olyan kedves hogy megengedje hogy hozzánk is eljöjjenek.

Igen, engedély ugyanis tegnap is volt szerencsém hallani hogy menni kell ő éhes de még az ebédet se várja meg mert megy ezáltal nem számitott hogy a két gyermek sem reggelizett (hozzátenném a sógornőm testvéréknél mert ott aludtak) és az ebédet sem lehetett miatta megvárni. Mondjuk eddig is ismertem hogy milyen szóval nem meglepő de hogy 3 nap alatt nálunk 6 órát töltöttek el ez kissé rosszul esii....

2018. máj. 7. 14:55
 8/27 anonim ***** válasza:
100%
Én sem értem miért ti béreltetek nekik autót, és azt sem, hogy miért ti bajlódtok velük. Azt meg pláne nem, hogy miért kellett otthonhagyni emiatt a bébit, miért nem ment csak a férjed. Az írásodbōl egyértelmǔen kitǔnik, hogy számotokra ez teher(amit meg is értek, én nem is vállaltam volna be). Ha valami nekem nyǔg, felteszem a kezem és azt mondom bocs, ezt oldjátok meg nélkülem. Az, hogy nincs kreditkártyájuk, nem akadǎly. Fizet a tiétekkel(neten is simán megoldható), aztán átutalja neked az árát, attól még mehet az õ nevére a foglalás. Szerintem nem gondoltátok ezt át és túlvállaltátok magatokat. Egyetlen dolgot tehetsz: megtanulsz nemet mondani és nem hagyod hogy más dirigáljon neked.
2018. máj. 7. 15:01
 9/27 A kérdező kommentje:

Tehernek épp nem teher egyetlen dolog ami rosszul esik hogy a sógornőm hordja a nadrágot és mivel a szüleimmel együtt nekem is hiányzik a testvérem és örültünk volna ha ma is látjuk 2 kevés órára. Ez olyan nagyon teljesíthetetlen kérés??

Hozzá teszem még hogy délben hívtam hogy átjönnek ma?? Nem jönnek mert délután 5kor főznek a sógornőm testvééknél pedig a kocsi út 20 perc.....

2018. máj. 7. 15:05
 10/27 A kérdező kommentje:
Persze magában is jöhetne de sógornőm nem engedi... a tesrvérem is talpára állhatna, és kiállhatna magáért ha nagyon akarna...de úgy látszik sajnos mi nem számítunk.
2018. máj. 7. 15:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!