Hogyan illene viselkednie az öcsém barátnőjének?
Az öcsémnek kb. fél éve van barátnője, 23 évesek, egyetemisták. Már 4. éve lakunk 1 lakásban eddig probléma nélkül. Azonban a barátnője kollégista, így rendszeresen itt vannak, egyre többet. A lányban fel sem merül más megoldás, pedig néha néha atesóm m is felmehetne a koliba akár filmezni vagy közösen főzni egyet stb. Ismerem a kolit, tudom, hogy nem lehetetlen. Először nem volt probléma, megkérdezett róla stb. de mostanában csak beállit a lány nagy pakkokkal 3-4 napra. Volt hét mikor 7 napból 5 napot itt volt. Sokszor direkt hamarabb hazamegyek vidékre és később jövök vissza, hogy tudjanak együtt lenni, ne zavarjuk egymást és mondom is, hogy akkor tényleg legyen itt a lány, de nem nagyon hatja meg, akkor jön amikor akar, mert pl. korábban kell kelnie reggel ha innen megy egyetemre és ő azt nem fog. Még ez is nagyjából oke, de szerintem kicsit visszaél a helyzettel. Soha semmihez nem járul hozzá, elég lusta, fél nap csak.fekszik itt, elvárja hogy kiszolgáljuk,mosogassak, takarítsak utána, rendszeresen itt eszik, zuhanyzik, mosatja a ruháit és egyebek. Eddig talán 1x hozott egy üveg kólát. Hozzám nem igazán szól, nem annyira keresi a társaságom.Ha együtt vannak otthon vidéken akkor a lány néha áthívja egy fél napra, vacsorára. Amugy abszolút jó körülmények között élnek, nem ez a probléma itt, egy szoba bérlést is siman megengedhetnének.
Én értem, hogy az öcsém szerelmes és máshogyan látja és nem is akarom megsérteni. Én elköltözni nem szeretnék, nem is tudok, most államvizsgázok. A lakásunk nem túl nagy, igy okvetlenül is útban vagyunk egymásnak, nem lehet egymást kizárni ha hárman vagyunk itthon.
Te vetted a kávét? Ha nem, miért zavar, hogy az öcséd költ rá?
Az öcsédre is te mosol? Hagyd abba, minek csinálsz magadból mártírt??
Te mosod a csaj cuccait? Hagyd abba! Ha akarja mossa az öcséd, elég, ha elkéred a plusz 3-5ezret a rezsire tőle, és nem a csajtól.
Ha ott eszik jó, gondolom megkínálod vagy az öcséd. Ez tök rendben van, a vendéget illik megkínálni, igaz, a vendégnek illik hoznia is ezt azt. Erről viszont nem tudsz, hogy hoz e, mert lehet csak az öcsédnek visz..
Ha mégsem visz akkor nem illemtudó, de ez sem a te problémád, az öcséd jár egy suttyóval.
Már egyre inkább féltékenykedésnek tűnik a panaszáradatod, pedig az elején még valamennyire igazat adtam.
Kérj a tesódtól mondjuk 3-5 ezret a rezsire plusszban, és csak magad után végezd a házimunkát és csak a saját kajád fedezd. Ha nem így teszel, hanem szó nélkül mártírkodsz, meg is érdemled az ebből adódó frusztrációt. Kényszerít ezekre valaki? Nem? Akkor minek csinálod?
Azért alakul ez így mert nehéz szétválasztani a dolgot. Nyilván ha takarítok akkor az egész lakást ,ha elmosogatok magamtól akkor nem hagyom ott a plusz dolgokat amiket a lány használ, ha mosok akkor már nyilvan nem hagyom a szennyesben az ő darabjait sem. Nekem csak annyi a problémám, hogy neki teljesen természetes az, amit csinálok pedig kezelhetném a helyzetet úgyahogyan ti is írjátok. A kajáról pedig annyit, hogy szerintem már nincs a vendég kategóriában és persze megkínálom, ha már ott van, de ez hetente többször, teljesen ingyen már bosszantó.
De köszönöm a tanácsokat, próbálom majd a helyzetet megoldani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!