Mit tennétek a helyemben?
Az a helyzet, hogy 27 éves vagyok, a párommal 3 éve vagyok együtt, van egy hitelmentes autónk és szintén tehermentes, felújított lakásunk. Van egy 5 évvel idősebb bátyám, akinek 10 éves kapcsolata van, de nem jutottak eddig sehova. A testvéremék kezdetektől fogva nem kedvelték a párom, mivel ő egyedül annyit keres, mint ők ketten együtt (nem emiatt vagyok vele és nem vagyok eltartva!).
Bejelentettük anyumnak, hogy jön a baba, aki erre kicsit furán reagált, örült, de azon aggodalmaskodott, hogy mennyi pénzem lesz (őt támogatni...). Erre a párom azt mondta, hogy keres annyit, hogy eltartson minket (a családját), amit anyukám eléggé félreértett és megsértődött rajta. Ez a sztori persze eljutott tesómékhoz is, anyu szemszögéből és a tesóm azt írta anyumnak, hogy “még jó, hogy ő nem volt itthon, mert pofán verte volna a páromat”. Illetve megmondta neki, hogy nehogy merjen venni vagy csinálni nekünk (a babának) bármit is, cinikusan megjegyezve, hogy majd “eltart a párom”.
De ő ezt a mondatot úgy értette, hogy akármilyen nagyképűen is hangzik, nem vág majd minket földhöz a gyerek miatt kieső fizum, felesleges emiatt parázni.
Az teljesen kizárva, hogy beszéljem meg a tesómmal, ezek után, hogy kvázi “megtiltja” anyumnak, hogy nagymama legyen, én nem megyek hozzá kuncsorogni. Arról nem is beszélve, hogy a páromról mit mondott. Persze akkor jó lett volna a párom tudása és kapcsolatai, mikor tesóm majdnem szakított a barátnőjével és új munkahely kellett volna neki. Szó szerint ezt mondta “tudom, hogy nem vagyunk [a párommal] jóban, de nem tudna neki munkát szerezni?”...
Tesód mondókája egyik füleden be, a másikon ki. Aztán ha kell valami neki, akkor jusson eszedbe, milyen veletek.
Anyukád meg csak rájön, hogy minden rendben van nálatok, nem is értem, miért kell problémát generálni ott, ahol nincs.
Ha ennyi eszük van nem csodálom, hogy keveset keresnek.
Tegyél rájuk magasról, biztos nem lennének ilyen emberek miatt álmatlan éjszakáim. Sőt! örülnék, hogy nekem bejött az élet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!