Mire jó ez mind?

Figyelt kérdés
Apámnak meséltem, hogy párommal beszélgettünk, hogy ő mit szólna egy unokához. Ezt a húgom meghallotta. Két hónapra rá csak azt lehetett tőle hallani, hogy ők már belevágtak a gyerekprojektbe. Nagyon hamar össze is jött nekik, szinte fél év alatt. Mi csak beszélgettünk róla, mert nem úgy állunk anyagilag, hogy jó legyen. Szeretnénk először a saját jövönket megalapozni és utána a piciét. Nagy bejelentéskor szinte végig a párom reakcióját nézte. Utána mondta neki, hogy nekik össze jött, nekünk miért nem!? Talán én nem akarom?! Párom megmondta neki, hova szüljön?Az apósa nyakára?! Amúgy is, amióta együtt vagyunk állandóan csak szídja a páromat a háta mögött. Mikor kijelentettem neki,hogy bejezze be, mert nem azon kellene mesterkednie,hogy szétszakítson minket, megsértődött. Nem áll velünk szóba,holott egy "udvarban" élünk. Páromnak vettem annó egy gyűrűt születésnapjára. Ami nem eljegyzési volt. Rá egy hónapra ott mutogatta neki,hogy őt is(!) eljegyezték. Ez fél évvel a gyerekprojekt elött történt egy egy éves kapcsolatban. Azóta se tudja,hogy nem vagyunk jegyesek. Erről beszélgettünk,hogy nem értem,mit akar ezzel az egésszel bizonyítani? Velem csak veszekedni tud, párommal nem beszél csak dicsekszik neki. ( Párom se foglalkozik vele, mert látja rajta a rosszindulatot.) Holott nyílvánvaló, hogy rossz a kapcsolata. A párja az a tipikus agglegény. Eddig sem törődött vele, de most már, hogy közeledik a szülés, még inkább magára marad (főleg,hogy a pasi csak alkalmi munkákból él). Nem értem ez a verseny,hol alakult ki a részéről. Velem sosem foglalkozott ilyen értelemben. Csak akkor jött, ha szüksége volt valamire. Legutóbb fél füllel hallottam, mikor beszélt valakivel, hogy ő csak a gyereket akarta esze ágában sincs hozzá menni. Tény, hogy a párja azt mondta neki mindig, hogy ne erőltesd majd jön. Szerintem ő sem akarta 100%-ra ezt a babát. Csak belement. Kérdem én mire jó ez? Mindannyian már 30 fele battyogunk. Eddig nem is láttam ő ilyen lett. Nem ilyen volt sem ő sem a viszonyunk.
2018. jan. 24. 13:05
 1/7 anonim ***** válasza:
64%

Lehet, hogy hozzád ennek semmi köze. Csak te vagy a közelében, ezért "verseng" veled.

Szerintem biztosan érzi ő is, hogy nem tökéletes a kapcsolata, nyilván nem véletlenül mond olyanokat, hogy nem akar hozzá menni, csak gyereket akart. A gyerektéma is érthető, ha már tényleg benne vagytok a korban. Gondolom, nem akart lemaradni róla. És az, hogy ti beszéltetek róla, még jobban felhozta benne ezt az érzést. Biztos úgy van vele, hogy oké, hogy x meg y ezt meg azt elért az életben, amit ő nem. De az annyira nem érdekli, az viszont fájna neki, hogyha pl. neked lenne gyereked, és ő meg kicsúszott volna az időből.

Ha korábban jóban voltatok, akkor szerintem próbáljátok rendezni a viszonyotokat. Nem hinném, hogy ez támadás feléd, inkább csak valami bizonyítási kényszer.

2018. jan. 24. 13:15
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
ehh nálunk hasonló szitu volt. Szóba került, hogy akarunk e gyerekt, mire mondtuk persze majd jön ha jönni fog és pont(szimplán nem mondtuk ki hogy most nem akarunk) rá nem sokkal sógornő terhes lett, gondoltam remek, bővül a család, majd vehetek játékokat neki és jaj de jó lesz:) erre amikor apósék odébb sétáltak, sógor és felesége leül elém és mondja hihi- nekünk BEZZEG 2 hét alatt összejött... hát no comment, amikor rákérdeztünk én miért nem vagyok még terhes, közöltem jobb is így mert így legalább nem 2 hetem van rá hogy lelkileg is felkészüljek:P hááát azóta 100-szor is megbánta, hogy szülő lett.
2018. jan. 24. 15:08
 3/7 anonim ***** válasza:
85%

Szánalmasnak tartok minden olyan embert, aki a másik orra alá dörgöli, hogy neki bezzeg összejött, meg milyen hamar összejött, ésatöbbi. Csak a szerencsén múlik, hogy valakinek összejön e vagy sem, ez nem érdem. Teherbe esni eleve nem érdem, most tényleg azért dicsérjem meg őket, sőt, tüntesse ki őket az egész család, mert dugtak egyet és működött a biológia?

Attól nem lesz senki több vagy jobb, ha sikerül összehoznia egy vagy két vagy három gyereket. Ebből versenyt csinálni pedig kifejezetten nevetséges és szánalmas.

2018. jan. 24. 15:49
 4/7 anonim ***** válasza:
34%

A húgodnak valami kisebbségi komplexusa lehet a sógornőjével szemben. A barátnőd szebb, sikeresebb, okosabb nála? Ezt próbálja kompenzálni? Vagy ha ti jóban voltatok, lehet, hogy tudat alatt úgy érzi, az a nő az ő helyére furakodott, és a bratyó már nem csak a kishúgával törődik.

Mindenesetre tényleg elég szánalmas, amit művel.

Viszont nem tudtam elsiklani a gyűrűs sztori fölött. Bocs a megjegyzésért, csak magamból indulok ki, de ha nekem 30 fölött, tartós kapcsolatban gyűrűt adnak, amiről kiderül, hogy nem eljegyzési, akkor az elég rosszul esne. Pláne, hogy mindenki annak hiszi, aki látja, érhető módon. És így kicsit megalázó lehet magyarázgatni, hogy ez mégsem az. Nem emberek, eljegyzésit még nem érdemeltem, ez csak a látszat... Szóval ez olyan szerencsétlen. Inkább vegyen a pasi fülbevalót vagy nyakláncot, ha még nem akar eljegyezni, az teljesen oké... (Bocs az offért)

2018. jan. 24. 17:54
 5/7 anonim ***** válasza:
59%

Lehet hogy kisebbségi komplexusa van. Én is folyton csak azt látom bátyám milyen sikeres vállalkozó könnyen megcsinálta az msc-t is én meg 25 évesen itt szerencsétlenkedek egy alap fokkal. Ha lehetne lehet én is család alapítás téren próbálnám lekörözni, bár én nem vagyok ilyen "elborult" de eltudom képzelni hogy egyesekben ez egy erős versenyt indít el.

A másik meg hogy már 30 felé jár, hát lassan én is erőltetném a babaprojektet, nem akarok öreg anya lenni. Talán a beszélgetésetek jobban beindította az agyában hogy már kezd elkésni a családalapítással. Egy pasinak annyira nem számít hogy 30-40 év körül jön a gyerek de egy nőnek már nem mindegy

2018. jan. 24. 18:05
 6/7 anonim ***** válasza:
34%
Ha tetszik ha nem, húgodból egyedülálló anya lesz. Idő kérdése.
2018. jan. 24. 18:29
 7/7 A kérdező kommentje:
Ahogy írtam sosem voltunk olyan kapcsolatban. Rossz volt mindig is a viszonyunk. Csak akkor beszélt velem, ha kellett neki valami vagy ha valakin ki akarta tölteni a mérgét. A másik, hogy a párom ékszerben csak a gyűrűt szereti. Már a gyűrű kinézetén is látszik, hogy nem eljegyzési. Amúgy is születésnapjára kapta. Eddig is alapíthatott volna családot, elköltözhetett volna. De nem akart. Erre jött a párom és ő mesélt neki ezekről. (Még ismerkedésnél.) Nem is foglalkozott vele addig a pillanatig, amíg a mi kapcsolatunkban szó nem esett. Amúgy egy idősek.
2018. jan. 24. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!