Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogyan mondjam el testvéremékn...

Hogyan mondjam el testvéreméknek, hogy gyereket várok?

Figyelt kérdés

5 éve próbálkoznak a babával, orvostól orvosig mennek, már két lombikjuk volt. A sógornőm görcsöl a gyereken.

A második sikertelen lombik után azt mondta, hogy még nekem is hamarabb lesz, úgy, hogy friss kapcsolatom van.

És tényleg nekem sikerült hamarabb, de nem tudom, hogy mondjam el nekik. Sajnálom őket nagyon, a sógornőm már lassan elveszíti minden realitását (a tesóm szerint is), egyre jobban belelovallja magát a gyerektémába.

Hogy legyek így "kíméletes"?

2018. jan. 17. 12:42
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
77%

minél jobban szorongnak és stresszelnek annál inkább nem megy amúgy nekik. Volt sokszor olyan, hogy az örökbefogadás után bumm teherbe esett a nő, mert ugye elmúlt a stressz.

Amúgy ne csapj nagy bevonulást, mert teherbe estél hanem szolidan közöld a családdal. Amúgy ne is húzódj emiatt teljesen háttérbe, arról nem tehetsz, hogy nekik nem jön össze. De vigyázz az ilyenek hajlamosak rászállni a gyerekedre, mert vele pótolják majd a saját gyerek hiányát.

2018. jan. 17. 12:51
 2/15 anonim ***** válasza:
88%
Sehogy. Ahogy írtad, elkezdte elveszíteni a realitását a külvilággal, így teljesen mindegy minden jószándékod, nem tudhatod, hogy mit fog kiváltani belőle. Tudom, hogy csúnya dolog ezt mondani, de egy az ő belső harca, amiben nem tudsz neki sehogyan se segíteni, és ha intelligens módon közelíti meg a kérdést, akkor nem rád vetíti ki. Na, a realitások elvesztése miatt erre ne számíts. Én a helyedben úgy intézném, ahogyan nekünk, a család többi részének jó. Nem kell bunkónak lenni, de nem is csinálhat mindenki tapintatból úgy, mintha a te gyereked nem is számítana, és kb. bocsánatot kellene kérni tőle, mert éled az életedet. Ezt a dolgot neki kell lerendeznie magában. Más élete, a család élete attól még ne áll meg.
2018. jan. 17. 12:52
 3/15 anonim ***** válasza:
91%
A tesódnak mondd el négyszemközt és bízd rá, hogy mit és hogyan mond el a feleségének.
2018. jan. 17. 13:06
 4/15 anonim ***** válasza:
85%

Mondd el nyugodtan, nem a te hibád, hogy nekik nem jött

eddig össze. Egyrészt összejöhet még, másrészt örökbe is fogadhatnának egy babát.

Egyik barátnőmnek 7 év után jött össze lombikból egy gyerek..

2018. jan. 17. 13:17
 5/15 anonim ***** válasza:
81%

Teljesen aterzem a problémád hiszen a nővérem 3evvel idősebb mint én és nem volt elég sokk neki hogy előbb osszehazasodtunk a férjemmel mig nekik idén júniusban lesz a lakodalom. Ugy jött ki mintha akarattal beeloztuk volna. Augusztusba pozitivat teszteltem. Anyukám és anyósomek is be voltak avatva már de a noveremnek elmondani féltem mert elég ideges típus. De vettem a bátorságot és leutaztunk hozzájuk és bejelentettem hogy nagynéni lesz. És itt jött volna az a resz amitől féltem de ehelyett teljesen pozitivan reagált. Azóta többet beszélünk és jobb a kapcsolatom vele mint eddig tini korom óta lehetett volna.

Én batoritlak hogy mondd el nekik mikor mind a ketten ott vannak és fogalmazz úgy hogy ez a ti örömötök és szeretnétek ha veletek örülnének és ha idővel beszélsz sogornoddel mondd el hogy biztos vagy abban hogy nekik is jön mikor jönnie kell.

2018. jan. 17. 13:28
 6/15 anonim ***** válasza:
69%
Szerintem te ezért ne érezd magad szarul. Nem tehetsz arról hogy nekik nem jön össze. Biztos nem fog neki(k) jól esni de hát sajnos ez van. És mond meg neki, minél jobban görcsöl rajta annál jobban nem fog összejönni.
2018. jan. 17. 13:28
 7/15 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nyugodtan mond el. Ha értelmes ember, nem lesz irigy, hanem örül neki. Nem te tehetsz róla, hogy nekik nem lehet. Ha önzetlen, akkor nem fog bántani, hanem annak fog örülni, hogy nektek lehet.
2018. jan. 17. 13:46
 8/15 anonim ***** válasza:
34%

Így: Kriszta, képzeljétek gyerekünk lesz.

Ennyi, ha megsértődik, kiabál, dühöng, az ő baja, mellesleg leszállhatna a gyerek-témáról, mert előbb fognak szétmenni a férjével a hisztije miatt.

2018. jan. 17. 14:07
 9/15 anonim ***** válasza:
85%
Az én hugom meddo sajnos. Én is dillemáztam az elsonél,h hogy mondjam el h ne fájjon neki. De elég jol fogadta. Ujszulottekkel foglalkozik igy mondhatni van sok babája. Én mindenbe bevontam a gyerekkel. Szeretik ot nagyon a mai napig. Ha kiabál fuj rád a sogornőd,az a saját szegénységi bizonyitványa,nem mindenki kattan be,de van aki totál bekkattan sajnos. A gyerek meg tuti nem jon ossze mig a fejében nincs rend és görcsösen akarja.
2018. jan. 17. 14:23
 10/15 anonim ***** válasza:
21%
Nem kell semmit mondani, egy idő után úgy is észre fogják venni. Aztán majd tanakodhatnak hogy" figyelj!! A tesód nem terhes véletlenül?"
2018. jan. 17. 14:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!