Hogyan mondjam el testvéreméknek, hogy gyereket várok?
5 éve próbálkoznak a babával, orvostól orvosig mennek, már két lombikjuk volt. A sógornőm görcsöl a gyereken.
A második sikertelen lombik után azt mondta, hogy még nekem is hamarabb lesz, úgy, hogy friss kapcsolatom van.
És tényleg nekem sikerült hamarabb, de nem tudom, hogy mondjam el nekik. Sajnálom őket nagyon, a sógornőm már lassan elveszíti minden realitását (a tesóm szerint is), egyre jobban belelovallja magát a gyerektémába.
Hogy legyek így "kíméletes"?
minél jobban szorongnak és stresszelnek annál inkább nem megy amúgy nekik. Volt sokszor olyan, hogy az örökbefogadás után bumm teherbe esett a nő, mert ugye elmúlt a stressz.
Amúgy ne csapj nagy bevonulást, mert teherbe estél hanem szolidan közöld a családdal. Amúgy ne is húzódj emiatt teljesen háttérbe, arról nem tehetsz, hogy nekik nem jön össze. De vigyázz az ilyenek hajlamosak rászállni a gyerekedre, mert vele pótolják majd a saját gyerek hiányát.
Mondd el nyugodtan, nem a te hibád, hogy nekik nem jött
eddig össze. Egyrészt összejöhet még, másrészt örökbe is fogadhatnának egy babát.
Egyik barátnőmnek 7 év után jött össze lombikból egy gyerek..
Teljesen aterzem a problémád hiszen a nővérem 3evvel idősebb mint én és nem volt elég sokk neki hogy előbb osszehazasodtunk a férjemmel mig nekik idén júniusban lesz a lakodalom. Ugy jött ki mintha akarattal beeloztuk volna. Augusztusba pozitivat teszteltem. Anyukám és anyósomek is be voltak avatva már de a noveremnek elmondani féltem mert elég ideges típus. De vettem a bátorságot és leutaztunk hozzájuk és bejelentettem hogy nagynéni lesz. És itt jött volna az a resz amitől féltem de ehelyett teljesen pozitivan reagált. Azóta többet beszélünk és jobb a kapcsolatom vele mint eddig tini korom óta lehetett volna.
Én batoritlak hogy mondd el nekik mikor mind a ketten ott vannak és fogalmazz úgy hogy ez a ti örömötök és szeretnétek ha veletek örülnének és ha idővel beszélsz sogornoddel mondd el hogy biztos vagy abban hogy nekik is jön mikor jönnie kell.
Így: Kriszta, képzeljétek gyerekünk lesz.
Ennyi, ha megsértődik, kiabál, dühöng, az ő baja, mellesleg leszállhatna a gyerek-témáról, mert előbb fognak szétmenni a férjével a hisztije miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!