Miért ilyen szívtelen a bátyám? Vagy én lennék élősködő?
Előtted is ott a lehetőség, hogy elmenj külföldre, mint a testvéred.
Én megértem, hogy egy teljesen új házat nem akar odaadni, akár magának akarja a későbbiekben, akár ki akarja adni, el akarja adni, sokkal jobb, ha nem lakott még benne senki.
Egyébként meg az odaköltözök csak 1-2 hétre, hónapra, amíg rendbe nem jövök sztorikból szokott az lenni, hogy évek után sem lehet kitenni az illetőt.
Ha hozzám akarna költözni a testvérem átmenetileg, azt megengedném. De egy házat, amiben én sem lakom és más terveim vannak vele, nem adnék oda.
Felesleges ezen veszekedni, a kérdező nagyjából ugyanaz mint a munkaügyi kamukérdező, csak itt a "köcsög főnök" helyett "köcsög testvér" van.
Az alap felállás mindig ugyanaz, mindig van egy külföldön meggazdagodott, gonosz testvér és a szegény testvér aki hiába tanult, semmire sem jut. És a gonosz gazdag testvér nem segíti pénzzel a szegény testvért. Aztán mindig elbukik ilyeneken a sztori mint most, hogy kocsija az van, de jegyre nem telik.
"Miért ilyen szívtelen a bátyám? Vagy én lennék élősködő?"
Egy kényelmes, haszonleső alak vagy te, aki a kisujját nem mozdítja, csak várja, hogy a szájába röpüljön a sült galamb. Kiszimatoltad, hogy van valahol, a tesódnál nagy gazdagság, jó lét, dözs, aztán mennél oda élősködni, kitartatni magad, amíg talpra nem állok címen, aztán soha nem állnál talpra xD Van diplomád, kapard ki magadnak a gesztenyét!
Azért nekem ez a sztori több ponton nem stimmel. Van diplomád, nyelvvizsgád. Anyád rokkantnyugdíjas...akkor hogy is lett mindez kifizetve? Gondolom nem a szomszéd utcába jártál suliba, oda is be kellett utazni.
A bátyád pedig nem szívtelen, kiment gürizni külföldre és vett magának egy házat, amit szeretne élvezni és nem akarja, hogy lelakjátok. Nem mellesleg sokan járnak fel vidékről Pestre dolgozni busszal vagy vonattal. Diplomásként utánanézhettél volna...
Szerintem az a nagy helyzet, hogy nem akarod anyukádat egyedül hagyni, ezért nem költöztél még el. Ha kisvárosban laksz vagy falunk, akkor koliban laktál és nappalin tanultál? Mert akkor ott kellett volna maradnod és ott dolgozhattál volna. Ha levelezőn és otthon laktál, dolgoztál, akkor már más a helyzet, akkor viszont el kell költözni. Akkor ne Pestben gondolkodj, hanem ahol kapsz állást, oda költözz. Ha Nyíregyházán, akkor oda, ott kevesebb az albi, a fizetést nem tudom, mert nem tudjuk, hogy milyen piacképes diplomád van. Bár, az állásinterjúhoz megintcsak pénz kell, mármint az utazáshoz.
Sok hszónak: a nyelvvizsgáját miből fizette? A fizetéséből, szerintem ez egyértelmű. Az, hogy a kérdező ki tudott fizetni 2 nyelvvizsgát, az nem azt jelenti, hogy tele van lével. És még kocsija is van??? Hűűűha, tiszta vagyonos a kérdező szerintetek...
ui: ne vizsgáljuk már azt, hogy kamu-e a kérdés vagy sem, mert akkor bezárhatjuk a gyk-t...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!