Mit tehetnék az ellen hogy ne apáskodjon felettem a bátyám?
A bátyám egy évvel idősebb nálam, azaz 17 éves.
Én 16 éves lány vagyok.
Eddig bármit csináltam mindenbe belekötött az évek folyamán.Ha beszéltem a szüleimmel és hallotta ő beleszólt ahogy csak tudott.
Zárkózottabb lány vagyok és vannak olyan témák amiket családommal nem szeretek és nem is szeretnék megbeszélni.A bátyámmal leültem beszélgetni több mint egy órát (ez nem most volt) és nem bírta belőlem kiszedni a dolgokat (pl hogy miért nem szeretnék itthon apábal tornázni) és mondta hogy engem agyon kéne verni és társait mondogatja nekem ilyenkor mindig mert az segítene rajtam.Mint mindig és mostanában is rákapott arra ha valamit pl az asztalon hagyok hogy ügye nem hagyod itt?? Mosogasd el,stb... De ha ő hagyja ott a tányétját akkor azt szó nélkül hagyja mindenki.Mondta nekem hogy jelentéktelen dolgokon ne idegeskedjek.Véletlen tegnap felvettem a zokniát mert nem tudtam hogy az övé és este mikor látta akkor mondta hogy az az övé és én mondtam tök normálisan hogy elnézést kérek nem tudtam hogy a tiéd és ezt kb 2x mondtam neki de ő elkezdett pampogni hogy jaj fekete a zokni talpa, mondtam hogy ki lehet mosni.Aztán még ő elkezdett beszólogatni én meg mondtam hogy mostmár kussoljon és átjött az én szobámhoz és megint fenyegetőzni akart a veréssel mikor éppen apa meghallotta és lecseszte hogy egy zokni miatt ne csináljon cirkuszt úgy hogy elnézést kértem többször is.Aztán ma reggel anya felébresztett hogy megkérdezze mikorra kell mennem iskolába és kiderült hogy a bátyám kérdezte meg anyától hogy nem kéne már nekem elindulnom... Én már beszéltem anyával és tudta is hogy nem megyek korán csak a sietés és a sok dolga miatt elfelejtette, de én még aludhattam volna több mint 30percet és szerintem a tegnapi nap miatt szivatásból csinálta és nem tudtam visszaaludni sem.Máskor nem érdeklődött hogy én mikor kelek,stb... Én már próbáltam beszélni a szüleimmel ne. is egyszer az évek folyamán de annyit mondtak hogy beszélnek vele.(Nem tudom hogy beszéltek-e bele) de nem változott semmi.Meg most sincs ajtó a szobánkon még és állandóan odajön hozzám hogy megnézze mit csinálok és hogy a játékban kioktasson engem.
Egyszerűen már elegem van abból hogy veréssel fenyeget vagy pedig lenézően olyan dolgokat vág a fejemhez ami nem vall rám.Erősebb mint én így csak vesztenék.Nem tudom hogy mit tehetnék, de már nagyon zavar és idegeyít hogy mindog parancsolgat minth a 3 szülőm lenne és minden apró dologért lenéz engem.Meg mindenért verne.
Egy időben pár éve volt egy sorozat amit néztem és hiába gépezett ő pont akkor direkt mindog szinkronizálta és kigigurázta a műsort és sehogy nem hagyta abba és tényleg mindig ezt csinálta, ha pedig felhívtam a szüleimet csak rászóltak a bátyámra de nem lett semmi belőle.
Az a baj hogy a bátyám pont nekem mondja hogy engem kéne mindenért verni mert ugye ő szerinte az megoldás lenne, de ha én csúnyán beszélek akkor lecsesznek a szüleim és van mikor kapok pofont, mikor a bátyám beszél csúnyán és vagy valamit beszól a szüleimnek akkor nem kap semmit csak figyelmeztetik.A bátyám azt mondja hogy őt azért nem bántják mert látják hogy erős.Szerintem ez hülyeség.Szóval tényleg nem tudom mit kéne tennem, hiszen a szüleimmel való beszélgetés sem hatott.
Valaki tud valami hasznos tanáccsal rendelkezni?
Hát ha a saját tesverém a veréssel fenyeget az én nem nevezném többet a bátyámnak
Soha semilyen körülmények között nem tudnék a testvéremre kezet emelni
Te szegeny. Ez nem apaskodik feletted egyaltalan, ez sz@rakodik veled. Egy bully, akinek jol jon egy konnyu celpont.
Nagyon meg tudlak erteni, nalunk is ez volt a helyzet. Lany vagyok es van egy ket evvel idosebb batyam, aki ugyanezt csinalta evekig. Sot mar felnottunk de a hozzaallasa hozzam ugyanez maradt. Kedvesebb lett valamivel, es biztosan valahol szeret is, de minden beszelgetesnel valahol elojon az hogy alapbol lenez es en semmit nem tudok az eletben jol csinalni mert folyton kioktat es mindenbe belekot. Meg soha nem tudtam az o szemeben semmit jol csinalni, pedig mar csalados felnott anya vagyok, es o is csalados ember.
Es az mar gyerekkorunkban is jellemzo volt, hogy barmit megcsinalhatott, meg ha nem is vettek tole jo neven, de neki mindent benyelt a csalad. Olyan dolgokat is megcsinalt amiert engem siman kitagadtak volna.
Nos azt tudom neked mondani, hogy sajnos ez nem egyeduli eset amit irsz, es sok fiu testver ilyen.
Mit tudsz tenni?
Eloszor is folyamatosan beszelj a szuleiddel errol, foleg az edesanyaddal. Mert ha legalabb raszolnak, akkor abbol mar latszik hogy legalabb nem fogjak vakon a partjat. Te pedig ne vitatkozz soha vele, es ne probalj meg neki megfelelni, hanem csak zard ki ot magadbol. Nem all hozzad szeretettel, igy soha nem fogsz tudni neki eleg jo lenni, folosleges erolkodni. Aztan hatha az evek soran kinovi majd, es talan ha tul lesztek a kamaszkoron akkor egyszer meg jo lehet koztetek a kapcsolat. De lehet hogy soha nem lesz felhotlen, hanem hasonlo ahhoz ami nalunk van.
Ez nem apáskodás, a bátyád csak egyszerűen tapló és agresszív.
A szüleidnek kellett volna megnevelni. Bírd ki még ezt a 2 évet otthon, aztán húzzál el tőlük messzire.
Nem mellesleg a szüleidtől sem normális, hogy pofozgatnak téged úgy akármiért, de pláne csúnya beszédért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!