Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Milyen egy jó testvéri kapcsolat?

Milyen egy jó testvéri kapcsolat?

Figyelt kérdés
Én vagyok a legidősebb a családban. 4 tesvérem van. 2 húgom és két öcsém. Én 22 éves vagyok, öcsém 20, húgom 18, másik öcsém 12, kishúgom 8. Azt érzem sokszor hogy nem egyformán szeretem őket. A 18 éves húgomat szeretem a legjobban de ezzel nem tudok mit kezdeni. Féltékeny vagyok az összes tesómra ha velük foglalkozik. Nagyon gyerekesen reagálom le ezeket a dolgokat és egyre jobban eltaszítom magamtól a hugomat. A 20 éves öcsémmel sokáig jóban voltunk de mióta komoly kapcsolata van már nem tudok vele olyan jókat beszélgetni és megbízni benne. A 18 éves lánytesommal volt mindig a legbizalmasabb a kapcsolatom de az utóbbi időben minden baját csak a 20 éves tesónknak mondja el. Úgy érzem ilyenkor tőrt szúrtak a szívembe. És nem akarom hogy neki is barátja legyen mert úgy fogok járni mint az öcsémmel hogy elidegenedik. Hiányoznak a testvérem. Amikor végig nézek rajtuk rájövök hogy szeretem őket, de kiakaszt az a gondolat hogy együtt nőttünk fel és hamarosan a talalkozasaink, a kapcsolataink megritkulnak és átalakulnak. Ez a felismerés szószerint kiakaszt.
2017. dec. 3. 21:50
 1/6 anonim ***** válasza:

A változás nem biztos, hogy olyan szörnyű lesz, mint amilyennek te leírod. A találkozások, beszélgetések ritkulása nem jelenti feltétlenül azt, hogy a minőségnek, a mélységnek is romlania kell.

Nézd, te 22 évesen is elég fiatal vagy még. Ezt ne sértésként értelmezd, csupán azt akarom mondani, hogy rengeteget fogsz változni, és az életed igazán meghatározó, téged formáló időszakai még előtted állnak. A testvéreid pedig nálad is fiatalabbak, mindenki más életszakaszban van, folyamatosan változtok, mindannyian, így hol az egyikkel, hol a másikkal lehet könnyebben megtalálni a hangot. Amikor már mindenki "felnőtt" lesz, önálló élettel, akkor érdemes megnézni a dolgokat, és értékelni, jó-e a kapcsolatotok.

2017. dec. 3. 21:56
 2/6 anonim ***** válasza:
Nekem 1 tesóm van és sosem foglalkoztunk egymással, valszeg a nagy korkülönbség miatt. De jó lehet egy olyan családban, ahol ennyien vagytok és ilyen jóban vagytok. Szerintem kötődsz hozzájuk mert jó a viszony és félsz, hogy elveszíted őket ha felnőttök. Az emberi kapcsolatok folyton alakulnak, semmi nem marad ugyanolyan. Nekem volt olyan jó barátom (egy idősebb nő), hogy imádtam vele beszélgetni és folyton attól rettegtem, hogy mi lesz ha ellaposodik ez a dolog. Láss csodát, végül ellaposodott, már letiltott mindenhonnan, és akivel egykor éjszakákon át dumáltunk és egy húron pendültünk, azzal már hosszú hónapok óta nem beszéltünk. Borzasztó érzés, hogy semmi sem állandó. De a tesóid sosem tűnnek el, csak ne bsztasd őket, az nagyon fontos. Erre figyelj oda.
2017. dec. 3. 22:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Irigylem ezta fajta problémád
2017. dec. 3. 22:41
 4/6 anonim ***** válasza:
Vicces vagy
2017. dec. 3. 23:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Tyúkanyóvá váltál a tesóid felnevelkedése alatt.Ez egy pozitív dolog! Gondolom segítettél a szüleidnek amikor ők a tesóiddal voltak elfoglalva.Talán emiatt alakulhatott ki nálad,hogy te nem kacsintgatsz kinti barátok,barátnő után,megelégszel a testvéri kapcsolattal.Nagyobb változások akkor lesznek,ha házasságkötések lesznek!
2017. dec. 4. 01:02
 6/6 anonim ***** válasza:

Mi ketten vagyunk öcsémmel. Kiskorunkban mindig idegesítettük egymást. Aztán ahogy 12-13 éves lett (5 évvel vagyok idősebb), elkezdtek közös témáink lenni. Általában vagy zenéket hallgattunk, vagy hülye videókat néztünk, de volt, hogy nyári szünetben végignéztük a Family Guy összes évadát. Nem lógtunk állandóan egymáson, de volt, hogy egész nap elvoltunk együtt. Most, hogy komolyabb párom lett, bár nem tudok annyi időt szakítani rá, de próbálom vele tartani a kapcsolatot (pl. ugyanúgy mutatjuk egymásnak a hülyeséget, csak mondjuk facen, vagy este leülünk megnézni egy-egy videót). Az a jó az ilyen testvéri kapcsolatban, hogy nem kell sok időt együtt tölteni, hogy egymásra találjatok. Mondjuk egy személyes példa, amikor párommal jövünk haza vacsorázni, egyből leülünk, de amint egy olyan szó vagy téma elhangzik, ami az öcsémmel kettőnknek jelent valamit, már megy az összenézés, mosolygás vagy nevetgélés.

Ha mindkettőtöknek (hármótoknak stb.) jelent valamit, akkor ez megmarad így, csak fogadd el, hogy mindenki változik. :)

2017. dec. 4. 09:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!