Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kinek a szalagavatójára...

Kinek a szalagavatójára mennél: a barátnőd vagy a húgod szalagavatójára?

Figyelt kérdés
(A kapcsolat másfél éve tart)

2017. nov. 29. 19:50
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
90%
Kérdező, ha lenne barátod, és nem jönne a szalagavatódra, mert a hugáéra megy, műt szólnál? Gondolom, rosszul esne. Szerintem valahogy osszátok meg az estét :)
2017. dec. 2. 11:07
 42/49 anonim ***** válasza:
*mit
2017. dec. 2. 11:07
 43/49 A kérdező kommentje:

A barátnő avatójára megy. Amikor legelőször szóbajött (4hónapja) akkor mondta, hogy mindenképp ott lesz az enyémén, hisz ünneplünk (amúgy ő 22, én 19, bnő 19 lesz februárban). Pár hete mondtam ráhagyom a választást, csak minnél előbb mondja, mert akkor annyi fős asztalt kérek (másoknak is szólt ez a kérés, nem csak neki). Aztán a hét közepén mondta odamegy. Amikor anyám kérdezte, hogy legalább a tűzést miért nem várja meg, akkor azt mondta, mert különben a bnő hisztizne. Nem tehetek ellene semmit, örültem volna, ha ott lesz mellettem abban a pillanatban, hisz én is mindig mellette voltam, de nem parancsolhatok rá.

Barátommal júliusban szakítottam, most lennénk a napokban 2 évesek. Lassan 1 éve volt egy műtétem (kulcscsont) ami az évfordulónk napjára lett téve és szintén ugyanazon a napon volt a barátomnak az unokahúgának (8 éves) a karácsonyi műsoruk, amiben ő volt Mária. Barátom azt mondta ott lesz mellettem mikor ébredezek, de akkor lemaradt volna a műsorról. Nem akartam, hogy ezért lemaradjon az unokahúga főszerepéről, mondtam neki, hogy odamenjen. Nem az alapján gondolkodtam, hogy hű a szerelmem mellett akarok ébredni. Az unokahugica bálványa az exbarátom, számoltam azzal, ha nem vesz részt akkor csalódik benne.

Ezzel a kisstorymmal nem azt akartam bemutatni, hogy "jaj, én bezzeg gondolok másra, nem csak magamra", hanem arra, hogy megértem, ha egy 1 éves kapcsolatban a barátom a családját választja, mert lehet, hogy mi szakítunk de neki ott lesznek.

Bár utolsó válaszoló akkor is azt fogja hajtogatni, már pedig értsem meg, hogy nem engem választ, hanem a barátnőjét, mert a kapcsolat mennyivel fontosabb blablablastb... meg más is aki a barátnőére ment volna.

De ha megközelítettük azt, hogy én mit éreznék, ha a barátom a húgához menne nem hozzám, akkor nézzük azt a szempontot is, hogy a húg mit érez, hogy egy kapcsolatot választ a bátyja.

Nem sajnáltatni akarom magam, mivel (igaz nem írtam le így szószerint) véleményt kértem tőletek, így leírtam az én véleményemet is.

De köszönöm a válaszokat, ha valaki rátalál még erre válaszoljon :)

2017. dec. 2. 15:16
 44/49 anonim válasza:
100%
A húgoméra, a barátnőmnek pedig a főpróbájára kéredzkednék be (ha nincs nyilvános főpróba).
2017. dec. 2. 21:48
 45/49 anonim ***** válasza:
Igaz én nő vagyok és nem esett egy napra a 2 szalagavató, de én már csak azért is a pároméra mentem volna, mert neki a családja nem volt hajlandó elmenni, mert nem volt kedvük este vonatozni "valami hülyeség miatt". (Én sokkal messzeb laktam, de meg sem fordult ilyen a fejemben.) Végül sikerült rábeszélnem az apját, hogy menjen már el az egy szem gyereke szalagavatójára, de kb végig mászkált és szemüveget sem hozott, szóval nem látott belőle semmit aztán hazafelé végig látványosan örült, hogy végre vége van és mehet haza. A ballagására sem mentek el, egyedül én voltam ott meg a főnöke. Tablóképet nem is rendeltek, mert minek az látják ígyis eleget. (De volt, hogy a szülinapján veszekedtek vele valmi pénz miatt, amit 20 éves korától fizetnie kellett volna. Ez azért volt gáz, mert párom nem 20 éves lett, hanem 18, csak ezt az apja nem tudta.) Azóta már a vőlegényem. Ezt csak azért írtam le, mert sok esetben a kamaszkori barát/barátnő is jelentheti a családot. (Nem mindenki váltogatja úgy, mint a zoknit.) És ha bajunk van akkor igen, egymástól kérünk segítséget vagy a kamaszkori barátainktól, de nem a vér szerinti családunktól, mert sajnos a legtöbb esetben nem családként viselkednek. Persze tudom, hogy a kérdezőnél nem ilyen extrém esetről volt szó.
2017. dec. 3. 00:20
 46/49 anonim ***** válasza:
59%
"Barátom azt mondta ott lesz mellettem mikor ébredezek, de akkor lemaradt volna a műsorról. Nem akartam, hogy ezért lemaradjon az unokahúga főszerepéről, mondtam neki, hogy odamenjen. Nem az alapján gondolkodtam, hogy hű a szerelmem mellett akarok ébredni." - Kérdező, nyilván nem ezért szakítottatok, de ha javasolhatok valamit, akkor legközelebb pont ezt NE tedd. Ez ugyanis férfi szemmel nézve egy jelzés volt arra, hogy számodra a kapcsolat nem túl komoly, nem köteleződtél el benne, az illető nélkül is elvagy. Ez nyilván önmagában nem ok szakítani, de nem épp a kapcsolat sírig tartó voltát prognosztizálja.
2017. dec. 3. 00:21
 47/49 A kérdező kommentje:

Hosszú miért szakítottunk, nem azért "mert nem köteleződnék el" iránta. Szerettem és fontos volt nekem, de tudtam, hogy az unokahúga egyszerűen oda van érte, és ő volt az első akit meghívott. Engem is meghívott, de nem volt boldog, hogy én nem mentem, pedig erről nem tehettem. Nem akartam, hogy akkor a nagybátyjára haragudjon, hogy nem megy el a műsorára, hisz még kisgyerek, csalódni fog eleget az életben. Én így láttam a dolgot.

És utolsó előtti. Ez extrémebb amit írtál, ha nem egynapon lenne akkor nem érdekelne, hogy odamegy. Én az első barátomat nem ismertem mikor végzős volt, így valószínűleg én ilyen helyzetben nem leszek.

2017. dec. 3. 08:46
 48/49 anonim ***** válasza:
37%
Kérdező, azt írtad, hogy: ", hanem arra, hogy megértem, ha egy 1 éves kapcsolatban a barátom a családját választja, mert lehet, hogy mi szakítunk de neki ott lesznek." - erre reagáltam, de talán számodra még tényleg nem érthetően. Amikor összejöttünk a párommal, annyi idős volt, mint most Te - gimi utolsó évfolyam előtti nyár. De nálunk gyakorlatilag az első időktől evidens volt, hogy első sorban egymásra számítunk, egymás véleményét kérjük és respektáljuk, és nem, nem azért mert rossz lett volna a kapcsolat a szüleivel. Szóval, amiről te beszélsz, az "NEM AZ" a kapcsolat, amiről meg én beszélek, az "AZ" a kapcsolat. Amikor már nem a szülői család marad a bázis és vonatkoztatási pont, amihez képest valakivel jól elvagyunk, hanem pont a bázis és a vonatkoztatási pont változik meg. Szóval a bátyád akkor fogod megérteni, ha te is megtapasztalsz egy olyan kapcsolatot, amikor már többé nem a szülői család lesz számodra se az origo, a biztonság, az otthon.
2017. dec. 3. 14:11
 49/49 anonim ***** válasza:

Igazából tökmindegy az egész, nincs jó döntés ebben a helyzetben. Az illem azt diktálná, hogy a családot válaszd.

Én biztos haragudnék egy jó ideig a helyedben a bátyádra, sőt a csajra is, hogy fel sem ajánlotta a választási lehetőséget. Ez önzőség. Nálam garantált 2 lépés távolság lenne. Sajnálom, hogy így alakult.

2017. dec. 3. 14:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!