Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kilástalan vagyok folyton az...

Kilástalan vagyok folyton az kérdezem hogy hol rontottam el. Az öcsémmel lehet a baj vagy velem?

Figyelt kérdés
Az öcsémet már 19 éves korom óta én nevelem. Én most vagyok 25 éves ő meg 15 és olyan szinten megutált, hogy néha csak feladnám ezt az egészet, de tudom, hogy a testvérem csak rám számíthat. Apukánk meghalt mikor az öcsém volt nyolc éves, rá egy évvel pedig anyu lelécelt magamra hagyva a tesómmal. Már az elején se volt könnyű, de most, hogy belépett a tini korszakba kezelhetetlen. Szerencsére bejutott egy jó gimnáziumba, de onnan ki is rúgták mivel verekedett. Már többször is próbáltam beszélni vele, de hatástalan folyton csak kritizál és nem enged az "igazából". Már a barátaival is beszéltem, hogy egy kicsit hassanak rá, de ők is azt mondták, hogy teljesen elhidegült tőlük, egyedül egy lánnyal tartja a kapcsolatot, akit tegnapig nem is ismertem. Hat óráig dolgoztam, hét órára jöttem haza beugrottam a mekibe, hogy egy kicsit meglepjem, de mikor hazaértem egy lánnyal volt. Nem csináltam belőle problémát, sőt örültem neki, aranyos kedves lánynak tűnt, meg is kérdeztem, hogy velünk marad vacsorára, mire az öcsém bedühödött majd mondta, hogy ne játszam el a törödő anyát mert egyik se vagyok. Kiakadtam, hogy más előtt is így beszél velem. Elmondtam neki, hogy szinte én neveltem fel és, hogy az egész család nem támogat, egyedül rám számíthat erre meg így bánik velem? Mondtam hogyha így folytatja leveszem róla a kezem, mert már tényleg sok ez nekem, nem vagyok szülő tényleg nem, de én mindig előre tettem őt, vele foglalkoztam, hogy neki jó legyen! Hogyan hathatnék rá? Egyszerűen tanácstalan vagyok. Rokonokra nem számíthatok, ők le se sz3rnak, és konkrétan mindenki a világ másik táján van.

2017. nov. 11. 13:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Ami még eszembe jutott: nem tudom, sportol-e valamit az öcséd. A férfias sportok jót szoktak tenni a kamasz fiúknak, keretet adnak az életének, és ott a férfimintát, férfi törődést is megkaphatja az edzők, csapattársak révén. Erősödik tőle mind fizikailag, mind mentálisan, mozog, önkontrollt tanul stb. Érdemes lenne talán egy küzdősportra járnia, ha hajlandó rá.
2017. nov. 11. 22:05
 12/15 Szerencsi Viktória ***** válasza:

Kamasz. Ennyi. Majd túllesz rajta.

Nem könnyű időszak, amúgy is nagyon nehéz lehet neked. Nem irigyellek.

Viszont, ha már nem tombolnak majd a hormonok, neked lesz a leghálásabb, mert azért tudja, hogy csak te voltál mellette.

Türelem kell, rengeteg türelem. Főleg most még 3-4 évig.

2017. nov. 15. 09:50
 13/15 anonim ***** válasza:

Mond meg neki, ha nem tisztel és nem változik akkor mehet intézetbe is, hátha ott jobban érzi magát majd. Mással nem tudsz hatni egy ekkora gyerekre, lehet ezzel sem, de ne tedd tönkre az életed.

Nem a te hibád, sőt le a kalappal előtted!

Lassan a saját életed kéne élni, saját gyerekkel.. És mostani tapasztalatod ne keverd a saját gyetekkel. Az más, ne félj majd a gyerekvállalástól.

Más gyerekét, meg amit más elcseszett nehéz nevelni, sőt elég kitartó vagy, de gyanítom, hogy nem bírod sokáig idegekkel.

Ülj le vele, és mond meg neki, ha nem ül le, írj neki levelet, amiben közlöd a támogatásod feltételeit, írd meg nem kötelességed őt felnevelni, de szereted, az öcséd és csak ez miatt teszed, de ha nem működik együtt, akkor az államra kell bíznod, mert neked nem megy így .

Ennyi. Ja és a "hagyd" a legrosszabb tanács, sok tragédia kezdődik így.

2019. jún. 26. 09:42
 14/15 anonim ***** válasza:
És ha tragédia történik ki lesz a felelős? Te. Ne varj erre, hanem beszéld meg, te parancsolsz, te vagy a "főnök" , ha úgy tetszik, legyen amit mondasz, hisz te tartod el, te neveled. Stb.
2019. jún. 26. 09:44
 15/15 anonim ***** válasza:

Most látom a dátumot, mindegy, lett valami azóta?

Végül is a tanács érvényes :)

2019. jún. 26. 09:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!