Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » 35 évesen még egy gyerek?

35 évesen még egy gyerek?

Figyelt kérdés
Van egy egy éves fiam és mindenkitől azt hallom, hogy "egy gyerek nem gyerek", "mi lesz ha èn már nem leszek". Őszintén szólva nekem van egy 3 évvel fiatalabb testvérem, de semmi "előnyöm" nem származott belőle. Kiskorunkban néha együtt játszottunk, de sokat téptük egymás haját+veszekedtünk. Sosem volt kiemelkedően jó a kapcsolatunk ès most is csak az ünnepekkor beszélünk egymással. Szeretem, de megvagyok nélküle. + én mindig is azt éreztem, hogy egy gyereknek tudnám megadni a feltétlen szeretetet. Másfelől nem tehetem meg, hogy a következő babával is itthon maradok fél/egy évet. Egy éve jöttem haza külföldről és most jutottam el oda, hogy belekezdhetek a saját vállalkozásomba, ahol ott KELL lennem. Nem tehetem meg, hogy kivonom magam a forgalomból...viszont 35 éves vagyok, tehát most kellene vagy soha. Anyagilag meg tudnék adni neki mindent, de érzelmileg+időbelileg nem. Én nem csak világra hozni szeretném a gyereket, hanem nevelni, hogy értelmes felnőtt lehessen. Úgy érzem rossz anya vagyok, mert megvonom valami jótól a saját "önzőségem" miatt. Mit gondoltok?

2017. okt. 31. 11:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Mintha én írtam volna a kérdést...ugyanennyi idős vagyok,ugyanezeket hallgatom, ugyanúgy egy gyerekkel..Csak én már döntöttem; nem lesz másik,ugyanilyen okok miatt; nem annyira a pénz,de rengeteg idő,energia...Nekem is van egy öcsém,alig tartjuk a kapcsolatot...mamának öt testvère van,egyiküknek tartja csak a kapcsolatot,vele is csak telefonon.Öten öt felé élnek.Anyának nincs testvére,de itt vagyunk neki mi,szerencsére még él anyukája (56,78).Csak azt érteném már egyszer meg, mások miért szólnak bele hány gyerekem van.Senkinek semmi köze hozzá.Szerintem.
2017. okt. 31. 13:26
 12/16 anonim ***** válasza:
83%
Nekem is egy gyermekem van.Soha nem jutott eszembe hogy azért szüljek még egyet,mert mi lesz ha én meghalok....Jó eséllyel amikor meghalok a lányom már bőven felnőtt ember lesz,aki képes boldogulni.Lesznek barátai,sőt,saját családja,párja,gyerekei,és nem lesz az hogy jaj,nincs senkim...Szóval meglepve olvastam a kérdésed.Az "egy gyerek nem gyerek" szövegtől feláll a hátamon a szőr.Ekkora butasággal értelmes emberek nem érvelnek szerintem...
2017. okt. 31. 13:29
 13/16 anonim ***** válasza:
81%

Ne hallgass másokra,le kell sz@rni ki mit gondol,kinek mi a véleménye.

Ugyan nincs gyerekem,sem férjem (párkapcsolatom van),de mikor meghallják h eszem ágába sincs férjhez menni,meg ha becsúszna 1 gyerek nem lenne testvére nekem is szajkózzák a hülyeségeiket. De kb nem érdekel! Nehogy már más miatt akarj gyereket vállalni,neked kell tudni h akarsz tudnál e vele foglalkozni stb

2017. okt. 31. 13:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, hogy elég pár oldalt visszaolvasni itt a testvéri kapcsolat szekcióban, hogy az ember ne akarjon még egy gyereket.
2017. okt. 31. 14:39
 15/16 anonim ***** válasza:

Amit előttem is írtak, akkor vállalj még egyet, ha tényleg szeretnél. Ne mások véleménye miatt.

Nekem az a tapasztalatom, hogy véleménye mindenkinek van, de kevés embertől lehet valódi támogatást kapni, és itt most nem kifejezetten csak fizikai támogatásra gondolok. A kibicnek semmi sem drága.

Másrészt nekünk is egy gyerekünk van és nem tervezünk még egyet. Tuti lesz olyan, aki szerint ezzel kiszúrunk vele, de ezt majd inkább döntse el ő maga. Mindkettőnknek több testvére is van. A viszonyunk jó velük, nálunk nem ez a gond. Páromnak négy testvére van, ami egyszerűen túlterhelte a szüleit, nem volt igazán idejük, energiájuk egyikre sem. Túlvállalták magukat, ő pedig nem szeretné ezt még csak véletlenül sem továbbvinni. Mi hárman voltunk, szerintem a szüleimnél ez is az "épphogy csak kitelik tőlünk" kategória, bár szerintem jobban jártak volna ők is kisebb létszámmal. Ami engem illet, szeretem a tesóimat, de szerintem jól meglettem volna olyan családban is, ahogy egyedül vagyok. A gyerekkorom nyugodtabb és kiegyensúlyozottabb lett volna, az biztos. Felnőttként pedig nincs gond a testvéreimmel, de igazából nem különböznek azoktól a barátoktól, vagy éppen unokatestvérektől, akik hasonló közelségben állnak hozzám.

2017. nov. 1. 06:22
 16/16 anonim ***** válasza:

Ne azért legyeb gyereke mert valami hülye kriptaszökevéby elvárja, csak akkor vállalj mégegyet ha TE akarod, nekem is van testvérem, mivel jól láthatóan autista valószínűleg az én felelősségem lesz ha már a szüleim nem lesznek, (plusz nem vagyunk puszipajtások) szóval aki azt mondja egy gyereknek KELL testvér mert az csak öröm és kacagás lehet kérem jelentkezzeb had verjem ki a fogait.

A lényeg hogy ez a te gyereked, a te életed és a te családod, ne hagyd hogy más belepofázzon.

2017. nov. 2. 08:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!