Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » 35 évesen még egy gyerek?

35 évesen még egy gyerek?

Figyelt kérdés
Van egy egy éves fiam és mindenkitől azt hallom, hogy "egy gyerek nem gyerek", "mi lesz ha èn már nem leszek". Őszintén szólva nekem van egy 3 évvel fiatalabb testvérem, de semmi "előnyöm" nem származott belőle. Kiskorunkban néha együtt játszottunk, de sokat téptük egymás haját+veszekedtünk. Sosem volt kiemelkedően jó a kapcsolatunk ès most is csak az ünnepekkor beszélünk egymással. Szeretem, de megvagyok nélküle. + én mindig is azt éreztem, hogy egy gyereknek tudnám megadni a feltétlen szeretetet. Másfelől nem tehetem meg, hogy a következő babával is itthon maradok fél/egy évet. Egy éve jöttem haza külföldről és most jutottam el oda, hogy belekezdhetek a saját vállalkozásomba, ahol ott KELL lennem. Nem tehetem meg, hogy kivonom magam a forgalomból...viszont 35 éves vagyok, tehát most kellene vagy soha. Anyagilag meg tudnék adni neki mindent, de érzelmileg+időbelileg nem. Én nem csak világra hozni szeretném a gyereket, hanem nevelni, hogy értelmes felnőtt lehessen. Úgy érzem rossz anya vagyok, mert megvonom valami jótól a saját "önzőségem" miatt. Mit gondoltok?

2017. okt. 31. 11:59
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Kb. mások véleménye miatt ne vállalj még egy gyereket.

Amúgy nekem is van testvérem, szinte utáljuk egymást, sajnos, míg az egyke barátaim élnek, mint hal a vízben.

2017. okt. 31. 12:05
 2/16 anonim ***** válasza:
75%

Nézd. Ha csak az anyagi része lenne a gond, vagyis úgy érzed, hogy két gyereknek már nem tudnál biztositani mindent amire szerinted szüksége van, illetve amit szeretnél- rendben.

Nekem inkább az érzelmi rész szúrt szemet. Ha úgy érzed, hogy nem tudnád mindkét gyermekedet egyformán szeretni, ugyanazt a törődést megadni (bár szerintem ez az álláspont változik a második gyermek érkezésével), akkor inkább ne vállalj másodikat.

2017. okt. 31. 12:10
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem soha soha nem szabad más miatt babát vállalni. Magadnak és jó esetben a párodnak szülsz. Ti nevelitek őt/őket. Senki másnak semmi beleszólása nem lehet ebbe. Ha úgy érzet egy gyerekkel teljes az életed akkor nem kell még vállalni.

A beszólogatóknak meg találj ki valami frappáns választ. Itt az oldalon is találtam néhányat :)

2017. okt. 31. 12:15
 4/16 anonim válasza:
100%
Szerintem csak akkor szabad gyereket vállalnod, ha te is úgy érzed. Nyilván azért sok mindent ad egy (újabb) baba, amire így előre nem is számítasz, de ha nagyon nem hajlasz afelé, hogy legyen kistestvér, akkor csak külső nyomásra szerintem nem éri meg vállalni. Emellett pedig akárhogy is, de rád esik a nevelés legnagyobb része, amit még úgy is nehéz csinálni, ha nagyon akartad a babát, - el se tudom képzelni, hogy úgy milyen lehet, ha igazából nem is akarod.
2017. okt. 31. 12:22
 5/16 A kérdező kommentje:
És szerintetek később nem lesz neki rossz? Miután meghalunk?? Tudom morbid dolog ezen gondolkozni. De ha magamból indulok ki nekem itt vannak a barátnőim + a szűk családom. Ha sajnálatos módon már nem élnének a szüleim, akkor sem találkoznék többször a testvéremmel.
2017. okt. 31. 12:22
 6/16 anonim ***** válasza:
87%

Ugyanebben a cipőben vagyok, mint te.

Nem, nem lesz neki rossz. Ugyanúgy lesznek barátai, akikre számíthat, mint neked. Párja szintén. Amíg éltek, ti is ott lesztek.

Nem vagy önző. Ha most a vállalkozásod a fontos, indítsd be azt. Ha anya boldog, kiegyensúlyozott, akkor az neki is jó. Főleg, hogy így 100%-os odafigyelést és törődést kap majd tőletek.

Sok sikert! :)

2017. okt. 31. 12:47
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is egy van, és minden így jó.

Van egy szép nagy szobája, ha lenne tesója akkor felezni kellene és átalakítani az ablakoktól kezdve mindent.

Egészséges, kiegyensúlyozott és nyugodt gyerek, a következő talán nem lesz az.

Nem kell amiatt aggódni, hogy vajon jobban szeretem -e az egyiket a másiknál.

Teljesen rá lehet koncentrálni az egy gyerekre, nem oszlik meg a figyelem.

Nem kell évekre kikerülni a munkából.

Nem vesz ki a 2 gyerek minden erőt a szülőkből, mert egy gyereket könnyedén ellát a 2 szülő.

18-22 év és kint van a házból, így nem kell hatvanévesen is egy kamasszal élni.

Ha váltok, akkor nem kell a fizetés majdnem felét a gyerektartásra költeni, csak a 20%-át.

Nem kell állandóan hallgatni a testvérek cívódását, akik talán gyűlölik majd egymást.

Hosszú lista...

2017. okt. 31. 12:50
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, Te is tapasztaltad: a barátaidat megválogathatod, a rokonaidat nem. Ha lenne testvére a gyerekednek, lehet, hogy ők lennének a világ legjobb támaszai egymásnak, de az is lehet, sőt ez a gyakrabban előforduló eset, hogy egyoldalú a támogatás, semmi kölcsönösség nincs benne (egyik kihasználja, lehúzza csak a másikat) vagy felnőve semmi kapcsolatuk nem lesz, és az is gyakran előfordul, hogy pont a szülők halála lesz az, ami a leginkább megrontja a kapcsolatukat (örökösödési kérdések). Ezerféleképp elsülhet, ahogy az is előfordulhat, hogy csak koloncot teszel a gyereked nyakába, mert pl. beteg testvére születik, vagy tök egészséges, majd megrokkan. Kár ilyesmin előre agyalni.

Ha nem szeretnél két gyereket, akkor nem lesz két gyereked. Az őszinte véleményem az, hogy jobban jár egy szerető, kiegyensúlyozott anyával, jó anyagi háttérrel, mint egy testvérrel, legalábbis, amit a környezetben tapasztalok annak alapján, amit a környezetemben tapasztalok, a testvér inkább átok...

2017. okt. 31. 12:52
 9/16 A kérdező kommentje:
Nagyon jó olvasni ezeket a válaszokat. Megnyugtattatok.:) Olyan rossz érzésem volt emiatt amikor kiírtam a kérdést, de most már tisztán látom a helyzetet.
2017. okt. 31. 13:01
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha mások véleményét nézzuk, mindig lesz valami beszolásuk. Lásd a példámat.

En 24 évesen szultem az elso lányomat. Most 7 éves lesz.Mi eleve szerettunk volna 2 gyereket. Mindenki azt mondta, hogy egy gyerek nem gyerek, meg kell a kisteso. 3 évre rá bevállaltuk a 2. babát. O is lány lett. Mi ennyinél be is fejeztuk. Ma most azt hallgatjuk, hogy kell egy 3. baba is, aki persze CSAK fiú lehet. Ugyhogy soha sem lesz jo semmi sem.

2017. okt. 31. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!