Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Hogy álljak a húgomhoz, ha...

Hogy álljak a húgomhoz, ha ilyen negatív véleménnyel van rólam?

Figyelt kérdés

A szüleink meghaltak, a húgom 21 éves, én 23.

A házunk két szintes, az alsó szint egy külön álló rész, amit nagymamám gyerekkori barátnője bérelt ki először vagy 50 éve, és ők gyakorlatilag 50 éve bérlik a földszintet tőlünk.

Van egy velünk egykorú lányuk (20 éves) akivel gyerekkorunk óta jóba vagyok/vagyunk, és ő a húgom legjobb barátnője amióta megszülettek.

A húgom is, és a barátnője is mindig nagyon kedvesek hozzám.

A húgom egyetemre jár, és nemrég kezdett el dolgozni, én 3 éve dolgozok, és azóta tartom fenn a házat, és az utóbbi években a húgomat is eltartottam.

A barátnőjével volt "köztünk valami", közel kerültünk egymáshoz,bár sosem feküdtünk le.Aztán nem lett semmi, neki más tetszett, így éltük tovább az életünket.(nekem kicsit rosszul esett, de hamar túltettem magam)

Mostanában újra kezdünk jóba lenni, de félek,hogy megint "összetöri a szívem", ezért távolságtartó vagyok, talán kicsit elutasító is.(mindig ő keres, ő érdeklődik elsősorban felőlem, ő ír üzenetet, ő vesz nekem apróságokat a boltból)

Szégyellem, és nem vagyok rá büszke, mert gyerekes, és inkább kislányos mintsem "férfias", de még a nyár folyamán egyszer a húgom gépéhez ültem, és be volt jelentkezve a facebookjába. "Trollkodni" akartam, de aztán beleolvastam a barátnőjével való közös beszélgetésbe, pontosabban rákerestem a saját nevemre az üzenetváltásaik között, mert az érdekelt, hogy a barátnője mit mond neki rólam.

Sajnos nem sok jót olvastam magamról, sőt rengeteg negatív kritikával illettek, a húgom például többször is pedzegette, hogy mekkora "pancser" vagyok.Volt amiben igaza volt, voltak régi azóta megbeszélt sérelmek, de rengeteg olyat olvastam ami nem volt sem indokolt, sem jogos.

A barátnője is butának titulált többször, amiben van annyi,hogy valóban nem vagyok egy Einstein, de talpraesett vagyok az életben, és ezzel jutok előre ameddig lehet.Pl. én büszke vagyok rá,hogy fenntartok egy családi házat 23 évesen.

Mindenesetre a beszélgetés elolvasása napokig depresszióba taszított.

Aztán ezen is túltettem magam, de a napokban hallottam, amint a másik szobában kibeszélnek, és megint tök indokolatlanul, teljesen hülyének néznek, és szégyen nem szégyen, de anyukám halála óta tegnap sírtam is emiatt, leírhatatlanul fájt amiket mondtak.

Mindeközben én úgy érzem,hogy szinte mindent megteszek a húgomért, kocsival viszem ha kell, nem kérek érte semmit, eltartottam, és részben most is eltartom.

Ő végzi a házimunka javát, amit talán nem becsülök meg annyira.

Szintén a hibáim közé tartozik,hogy felróttam már neki,hogy én tartom el, nem is egyszer.(régebben)

Vannak még dolgok amikben nincs igazam, nem vagyok egy superman, aki fenntartja a házat, eltartja a testvérét, és ezért él, rengeteg hibám is van, de akkor sem értem meg,hogy miért beszél rólam így a hátam mögött.

A legjobb barátom rövid ideig együtt volt a húgommal, mígnem a húgom kihajította, és a barátom azóta nem kedveli őt, volt már,hogy előttem becsmérelte, és nem hagytam, végig sem hallgattam mikor már úgy beszélt róla.Pedig nekem is a legjobb barátom mondta, és én is mondhattam volna rosszakat a húgomról neki, de nem.

Nem akarok odaállni, hogy elolvastam a beszélgetést, meg hallottam ezt-azt, úgyis ő sértődne meg, de nem tudom mit tehetnék?

2017. okt. 26. 21:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk ne tartsad el egy ideig, aztán rájön, hogy mennyire jó voltál vele.
2017. okt. 26. 21:24
 2/12 A kérdező kommentje:
Vagy inkább még nagyobb g**i leszek.
2017. okt. 26. 21:32
 3/12 anonim ***** válasza:
41%

Mire a végére értem a történetednek, én is szinte depresszióba estem...

A húgod az olvasottakból olyannak tűnik, mint a nők többsége: ő szent és sérthetetlen, ő tudja mi az igaz, az van amit akar, és leszólja azt, aki keresi a pénzt. (Ha most egy nő leszólna amiatt, amit mondtam, akkor előbb olvassa el ezt is: igen, van barátnőm, sőt még ő is ezt mondaná, és akinek nem inge, ne vegye magára.) Te jó embernek tűnsz abból, amit írtál, mert megteszel neki(k) mindent, pedig tudod, hogy leszólnak, és képtelen vagy rosszat tenni velük. Pedig szerintem ezt kellene tedd. Tudják meg milyen, ha nem segítesz rajtuk, ha nem ugrasz minden szavukra. Ha zavarna téged, hogy ezután megutál, akkor gondolkodj el rajta, hogy mi a jobb: egy kapcsolat, amiben te vagy a segítő, akit lenéznek, vagy pedig semmilyen kapcsolat, viszont az ellenszenv nyílt?

Az viszont biztos, hogy ne higyj el mindent másoknak, amit rólad mondanak. Persze, rosszul esik az ilyen, de ne vedd komolyan, főleg ne azokat, akik csak kapnak, de nem adnak, mert az ilyen szerintem nem érnek semmit sem, így a szavuk sem.

Örülök, hogy jó ember vagy, és maradj is ilyen, mert ritka! Csak ne vidd túlzásba a jószívűséget, mert árthatsz magadnak. Szüleid biztos büszkék rád! :)

2017. okt. 26. 21:35
 4/12 anonim ***** válasza:
Szerintem keress egy alkalmat amikor megkerdezed tole hogy milyen negativ tulajdonsagom van szerinted es ha koszte lesz az ami az uzibe volt akkpr megtudod vele beszelni le tudodd vele tisztazni a dolgokat ha nincs koszte akkor en a hejedben kerdore vonnam es letisztaznek vele mindent es ha o megsertodne akkor talan nagyobb lepeseket is tennek de ez termeszetesen a te dolgod remelem segitettem es hamar megoldodik a helyzeted!!♡
2017. okt. 26. 21:38
 5/12 anonim ***** válasza:
Ne tartsd el, ne vidd el, ne tegyél szivesseget, de ne mondd el, hogy miért.
2017. okt. 26. 21:42
 6/12 anonim ***** válasza:
88%
Sajnos a leírtak alapján tényleg lúzer vagy, hagyod, hogy kihasználjon.
2017. okt. 26. 21:43
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm amiket írtok, jól esik, hogy valahol mások is úgy látják,hogy igazam van, annak ellenére is,hogy nem vagyok tökéletes.

Volt már olyan,hogy összevesztünk, és nem is nagyon beszéltünk, de nekem ez nem megy...nem tudom leszarni, nem segíteni rajta.

Eddig két barátnőm volt, most egy ideje nincs, és anyukám halála óta úgy érzem,hogy senkinek sem számítok már igazán...tudom,hogy szeretnek a rokonok, a barátok, meg sokan mások..de nem olyan mélyen, nem olyan szoros a kötelék.

Ha meghalnék, rám 10-15 év múlva már senki sem emlékezne, mert nincs olyan ember akinek annyira sokat számítanék,legalábbis jelenleg.

Egyedül a húgom az akivel szoros vagy szorosnak hitt a kötelék, és ha vele rosszba vagyok, akkor én teljesen egyedül maradok.Hiába a barátok, hiába az ismerősök, nekem ő a családom.

Ezért is esik rosszul,hogy én nem jelentek neki ennyit.

Tudom,hogy egyedül elveszne, ő nem tudná megcsinálni ezt amit én, és erre csak akkor jönne rá, ha nem lennék.

Természetesen ezt nem azért mondom, mert szeretnék meghalni...épp ellenkezőleg, ha hajlamos is vagyok a depresszióra, családot szeretnék, és terveim vannak, csak azért hoztam a halálomat példának mert így jobban átlátható,hogy mit érzek, és miért olyan nehéz.-

2017. okt. 26. 21:52
 8/12 anonim ***** válasza:
94%

"A húgod az olvasottakból olyannak tűnik, mint a nők többsége: ő szent és sérthetetlen, ő tudja mi az igaz, az van amit akar, és leszólja azt, aki keresi a pénzt. (Ha most egy nő leszólna amiatt, amit mondtam, akkor előbb olvassa el ezt is: igen, van barátnőm, sőt még ő is ezt mondaná, és akinek nem inge, ne vegye magára.)" Istenem, nem is tudom melyik a gázabb, amikor valaki ilyen atyáskodóan bölcselkedő mázban tálalja a nőgyűlöletét, odabiggyesztve a végére az akinek nem inge hülyeséget, miután kb. ismeretlen nők millióit általánosította, vagy azok a vérpistikék, akik ténylegesen felvállalják, hogy nőgyűlölők...A saját nőrokonaidat minősítheted, de ismeretlen embereket nem.

Kérdező: bár az kicsit furcsa nekem, hogy kutakodtál a facebook üzenetekben-ehhez elszántnak kell lenni, nekem pl. eszembe sem jutna...sajnos sokszor jobb nem tudni, mit gondolnak rólunk mások igazából. Nyilván idegesíti a (általa választott) cseléd lét, frusztrált, én a helyedben nem osztanék meg vele semmilyen lelki-belső dolgot, és nem kényeztetném el (nekem úgy tűnik eléggé engedékeny vagy vele szemben).

Az a baj, ha felhozod neki az üzeneteket, abból csak rosszul jöhetsz ki. :/

2017. okt. 26. 23:10
 9/12 anonim ***** válasza:
Szerintem az egy teljesen normális és. elvárható igény, hogy az embert a legbelsőbb családja ne beszélje ki a háta mögött. Azt gondolom, hogy ha a facebook üzeneteket nem is, de azt, hogy hallottad miről beszélgetnek felhozhatod. Megkérheted a húgod szerintem, hogy ne tegyen ilyet legközelebb.
2017. okt. 27. 06:22
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

8. válaszolónak

Jobb lett volna, ha nők helyett embereket írok, igazad van. Most a húgáról volt szó, ezért írtam nőt. Azt viszont szerintem te is érzed, hogy az emberek többsége élősködik másokon, emiatt a nők többsége is, és egyre több, mivel férfiasodnak el egyes nők. Sajnos a rossz tulajdonságokat veszik fel, mint pl azt, hogy ők vannak a középpontban, és másokat lenéznek, kihasználnak.

Ez az én vèleményem. Sajnálom, hogyha megbántottalak vele, hagyd figyelmen kívűl, amit mondtam. Nem kell egyből nekiesni a másiknak.

2017. okt. 27. 07:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!