A 90 napos diétáról csak én vagyok ilyen negatív véleménnyel? (lent kifejtem)
A probléma szerintem ott kezdődik, hogy 90 napos fogyókúra. Egészségesen és tartósan fogyni teljes életmódváltással lehet véleményem szerint, olyan életmóddal, amit az ember egész életében be tud tartani, így nem jönnek vissza a leadott kilók.
Aztán, ha jobban megnézzük a 4 különböző napból szigorúan véve 3 szénhidrát nap van. A gyümölcsnap, mert a gyümölcsökben ott van a gyümölcscukor, persze nem azt mondom, hogy ne egyen az ember gyümölcsöt, sőt szükség van rá. A keményítő nap is az, mert a keményítő is szénhidrát. És végül maga a szénhidrát nap.
Az egyetlen normális nap, aminek értelme is van, az a fehérje nap, szerintem.
Végül, ha az ember abbahagyja a leadott kilók nagyon gyorsan visszajönnek. Több ismerősöm is végigcsinálta már ezt a fogyókúrát, egyikük sem tudta megtartani a súlyát.
Ezt a kérdést igazából azért tettem fel, mert anyukám is mindig ebbe a fogyókúrába vág bele, és végig is csinálja mindig, fogy is vele, de ahogy visszaáll az eredeti étkezésére visszahízik. Már legalább ötször lefogyott és utána vissza is szedte a leadott súlyt. Hiába magyarázom neki, hogy váltson életmódot, mert a saját szemével láthatja, hogy nincs értelme annak, amit csinál, nem képes megérteni. Még tudnék is neki segíteni az életmódváltásban, mert dietetikusnak tanulok és mielőtt elkezdtem a tanulmányaimat, már akkor is rengeteget tudtam az egészséges életmódról és fogyásról, mert én is életmódváltással fogytam 20 kilót és a leadott kilók azóta sem jöttek vissza, ennek már 2 éve.
Szerintetek hogyan tudnám vele megértetni, hogy ne ilyen hülye fogyókúrát csináljon, ha egyátalán meg tudnám vele értetni?
Nagyon köszönöm, ha valaki vette a fáradtságot és elolvasta ezt a regényt.
A 90 napos nem ér meg ennyi szót.
Az elméleti, talán filozofikus kérdésed már érdekesebb.
"hogyan tudnám vele megértetni, hogy ne ilyen hülye fogyókúrát csináljon, ha egyáltalán meg tudnám vele értetni?"
Na egy ember fejébe beleverni a te meglátásaidat, érveidet és élettapasztalatodat egy igen kemény feladat. Olyan ellenállásba tudsz ütközni, amiben képletesen szólva eltörnél. Anyukádon múlik hogy mennyire befogadó.
De tapasztalat, hogy minél régebb ideje ismer valaki, annál unalmasabb vagy számára. Ha egy idegen ember elmondaná neki mint amit te, azt elgondolkodással fogadná amit te mondasz az viszont egyetlen húrt sem kell hogy megpendítsen benn (azért reméljük nem így lesz).
Fogadjuk el: az emberek elsősorban hülyék, relative magas IQ-val, de ösztönösen hülyék. Lehet ezek csak a magyarok, nem tudom. Na ebből kiindulva magyarázz ha valakit tanítani akarsz.
Nekem is van egy kérdésem: Dietetikus, nagyon jók a teljes kiőrlésű gabonák? :D Akkor is, ha az alacsonyabb glikémiás index mellett nagy inzulin kiválasztást okoznak? Akkor is, ha keményítővel terhelik a szervezetünket, egy hús és lowcarb növényevéshez szokott szervezetet ezért állandó kísérőnkké válik a tömeges elhízás, cukorbetegség?
Na gondold át, a képzett szakemberek hogy tudják olyan növényekre helyezni hivatalosan az ajánlott táplálkozást ami hazugságok nélkül alig-alig lennének egyáltalán fogyaszthatók :D
Én tudom, a felsőoktatás manipulált, a kérdés inkább költői meg érdekesség csupán.
Nem igazán lenne értelme vitatkozni, te magad nem eszel kenyeret.
Innentől :) Egészségedre és sok sikert otthon. Csak ügyesen, elvben mindenki meggyőzhető észérvekkel.
A többség mégis inkább elhízott és szívbeteg.
Finom ízeket például szénhidrátszegény süteményekből is ki lehet hozni, és ha valakinek a gasztronómia a hobbija és örömforrása, elvben nem zárkózik el az egészségtől.. Gondolom akkor nem sajnálja a pénzt egy adag lenmag és tökmaglisztre, némi kókuszra és valami elfogadható édesítő anyagra.
És már nem lesz 90 kilós senki. Például.
A tésztaételek abszolút kiválthatók alternatív tésztákkal, legfeljebb pénz kérdései.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!