Beagle kutyákról miért vannak sokan negatív véleménnyel?
Valószínű Ti kifogtatok egy nyugodt egyedet, vagy csak simán tudjátok kezelni a fajtát. :)
A Beagle alapjáraton szökős, és nem könnyen tanítható, abszolút nem egyszerű eset egy kezdő kutyásnak. De természetesen ha megfelelően foglalkoznak vele (és jó a kerítés is), akkor nem fog szökni, mivel nem lesz ereje (másrészt pedig nem tud). :) A tanításról meg annyit, hogy van aki egy könnyen kezelhető kutyát is elront, annak nyilván nem való például a Beagle. Nehezebb tanítani, mint a legtöbb kutyát, de NEM lehetetlen, csak türelem és kisebb tapasztalat kell hozzá. :) A makacsság is ilyen, egyedfüggő, és lenevelhető erről.
Szóval gratulálok a kutyátokhoz! :) Én sajnos inkább a "szökős, szófogadatlan, makacs" Beagle-ket ismerem, de persze ez nem a kutya hibája, hanem a gazdáé.
4.valaszado!Mire szelektaltak ki?Hogy mondgatsz ilyet?Kerlek olvass utana,hogy pl miert a beagle kutyakon vegeznek rengeteg kiserletet!De nem idegesitem fel magam a hozzaszolasodon....
Kerdezo!3eves koraig szamit ugye kolyoknek!Az enyem most marciusban toltotte a 3at,ugyhogy mar kamasz :) nem is csinal annyi kart!Most arra szokott ra,hogy a szelektiv szemeteszsakunkat tepi szet es valogat benne :) meg a kerti faasztalon alszik kegyetlen jokat :) a szomszeddal kozos kutya tudja nalunk kinezni a falatot a szankbol!szo szerint!van hogy kapnam be a falatot,ranezek es nem virom ki,hogy be adjam neki oda :)
Nekem is beaglem van,14 éves vagyok, és egyedül nevelem. (en fizetem a kaját, ebben néha anyuek kisegitenek,de csak neha, én tanitom, en kelek fel hozza reggel 6 kor, tanitom, setaltatom es minden)
Az én kutyám még kicsi, 4 honapos, de jó kutyus.
Persze vannak vele kissebb nagyobb problémák, de alapjáraton nyugodt természetű, és mindenkivel jol el van.
En is mindenhol ezeket olvastam, hogy szökős, meg ugatós, nevelhetetlen stb, de szerintem ez nem igy van. Csak következetesen kell nevelni. És minden rendben lesz. :)
Mert lövésük nincs róla.
Több mint 16 éve foglalkozom a fajtával, és valszeg amíg élek mindig lesz beagleöm. Taníthatóak, bújósak, kedvesek, egyáltalán nem ugatósak stb.
Remek családi és főleg lakás kutya. Kertben egyedül tartásra tényleg nem alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!