A 12 éves húgom nagyon kihívóan öltözködik. Mit csinálnáljak vele?
Pic&anadrág, magassarkú szandál, push up melltartó a mindennapi outfit. Próbáltam már elmagyarázni neki, hogy nem kéne így öltöznie, mert nem a korának megfelelő. Azt is csináltam már, hogy elhívtam magammal "plázázni", és mutattam neki pár visszafogottabb ruhát (tehát nem kivágott, nem is olyan, hogy a fél segg& kilóg, de nem gyerekes, letisztult, nőies ruhák), de abból is csak a veszekedés volt, hogy ne kezeljem gyerekként. Most a legújabb mániája, hogy ő műkörmöt akar, mert a barátnőjének is van. Ráadásul több sminket ken magára, mint én és anya együtt. Alapozó, szempillaspirál, highliter vagy a mi jóég, púder, pirosító, tus. A highliteren kívül persze mind az én sminkemet használja.
Anya azt mondja, hogy majd kinövi, de amikor a velem egyidős haverjaimtól olyanokat hallok vissza, hogy viselkedik pl hétvégén a focimeccseken, vagy a városban, meg hogy ki volt rakva mindene ég a pofám.
Hogy értessem meg vele, hogy ettől nem lesz menőbb?
Az a baj hogy a fiatalok már mindenhol ezt látják instagramm, facebook, a baráti köreiben is.
Azt látják hogy így lesznek népszerűek így lesz sok követő instán így nézik sokan a Facebook livejaikat. Azt látom mostanában ezzel foglalják le magukat és persze ott is az a menő akit sokan néznek.
Kislányok 13 évesen dohányoznak az anyjuk előtt és olyan szóhasználatuk van ami szókincsnek nem nevezhető.
Itt a nevelésben is problémák vannak bőven de erre a normális neveltetés sem garancia hogy ha be kerül egy baráti körbe nem kezdi el ezeket a szerintük menő dolgokat.
Én értem hogy minden generációnak meg van a saját hepje de ami most megy elég durva. A 12-13 kislányok úgy akarnak kinézni mint a külföldi insta celebek, tanga bugyiba pózolnak a tükör előtt mert ezt látják és élvezik hogy népszerűek és a sok srác oda van értük.
Nézzetek csak fel és meg értitek.
Amég a szülő le szarja mit csinál a gyerek mert van így is elég baja a megélhetéssel, egész nap dolgozik nincs ideje se energiája hogy a gyerekkel foglalkozzon és el magyarázza neki hogy ez miért nem helyes és példát mutatni neki addig ez így fog menni sajnos.
Kérd meg egy fiú haverod, hogy viselkedjen úgy vele, mintha meg akarná d.gni.
Nyugodtan vágja hozzá a lányhoz, hogy "miért zavarja, ha úgy bánnak vele, ahogy kinéz?"
Egyébként valóban nem a te dolgod, anno az én öcsém is beleszólt a spagettipántos topokba, hogy milyen már, hogy kint van a VÁLLAM és rásimul a testemre..
Körberöhögtem. Nem vagy több nála, testvérek vagytok, anyukádnak szólhatsz, vagy bemutathatod a haverjaidnak, esetleg tömegközlekedjen. Majd a buszon úgyis rájön, hogy nem érdemes így öltözni, de az is jól jöhet, ha a fiú haverjaid reakcióját látja.
Nem szoktál szórakozóhelyekre járni, igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!