Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A 12 éves húgom nagyon kihívóa...

A 12 éves húgom nagyon kihívóan öltözködik. Mit csinálnáljak vele?

Figyelt kérdés

Pic&anadrág, magassarkú szandál, push up melltartó a mindennapi outfit. Próbáltam már elmagyarázni neki, hogy nem kéne így öltöznie, mert nem a korának megfelelő. Azt is csináltam már, hogy elhívtam magammal "plázázni", és mutattam neki pár visszafogottabb ruhát (tehát nem kivágott, nem is olyan, hogy a fél segg& kilóg, de nem gyerekes, letisztult, nőies ruhák), de abból is csak a veszekedés volt, hogy ne kezeljem gyerekként. Most a legújabb mániája, hogy ő műkörmöt akar, mert a barátnőjének is van. Ráadásul több sminket ken magára, mint én és anya együtt. Alapozó, szempillaspirál, highliter vagy a mi jóég, púder, pirosító, tus. A highliteren kívül persze mind az én sminkemet használja.

Anya azt mondja, hogy majd kinövi, de amikor a velem egyidős haverjaimtól olyanokat hallok vissza, hogy viselkedik pl hétvégén a focimeccseken, vagy a városban, meg hogy ki volt rakva mindene ég a pofám.

Hogy értessem meg vele, hogy ettől nem lesz menőbb?

2017. aug. 1. 00:24
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
79%

Az a baj hogy a fiatalok már mindenhol ezt látják instagramm, facebook, a baráti köreiben is.

Azt látják hogy így lesznek népszerűek így lesz sok követő instán így nézik sokan a Facebook livejaikat. Azt látom mostanában ezzel foglalják le magukat és persze ott is az a menő akit sokan néznek.

Kislányok 13 évesen dohányoznak az anyjuk előtt és olyan szóhasználatuk van ami szókincsnek nem nevezhető.

Itt a nevelésben is problémák vannak bőven de erre a normális neveltetés sem garancia hogy ha be kerül egy baráti körbe nem kezdi el ezeket a szerintük menő dolgokat.

Én értem hogy minden generációnak meg van a saját hepje de ami most megy elég durva. A 12-13 kislányok úgy akarnak kinézni mint a külföldi insta celebek, tanga bugyiba pózolnak a tükör előtt mert ezt látják és élvezik hogy népszerűek és a sok srác oda van értük.

Nézzetek csak fel és meg értitek.

Amég a szülő le szarja mit csinál a gyerek mert van így is elég baja a megélhetéssel, egész nap dolgozik nincs ideje se energiája hogy a gyerekkel foglalkozzon és el magyarázza neki hogy ez miért nem helyes és példát mutatni neki addig ez így fog menni sajnos.

2017. aug. 2. 01:34
 32/40 Metionin ***** válasza:
61%
És honnan van neki a p.csanadrág, a magassarkú és a többi? Anyukád nyilván megveszi...a problémát itt kellene kezdeni helyrehozni. Egy 12 évesnek bőven nincs jövedelme, tehát ha a szülő nem vesz neki útszéli ruhát, akkor nem lesz neki. A sminkeket dugd el egy zárható helyre, hogy ne férjen hozzá. A viselkedéséről már sokkal nehezebb leszoktatni, most ő a menő aki mindent jobban tud, ti meg a maradi hülye családja, akik nem hagyjátok őt kibontakozni. De ebben az esetben is a szüleiteknek kellene elővenni a kisasszonyt. Te annyit tehetsz, hogy érezteted vele hogy ciki amit csinál. Sajnos amíg a cuccokat megkapja, addig a kinézetén nem tudtok segíteni.
2017. aug. 2. 17:33
 33/40 anonim ***** válasza:
74%
Egy 12 évesnek nincs jövedelme.. de rafináltak ha akarnak valamit. Én egy gyereket se ismerek aki nem adogatta el a cuccait hogy megvegye amit akar.
2017. aug. 2. 17:47
 34/40 anonim ***** válasza:
74%
Valahogy próbálj neki követendő példákat mutatni, és a bennük rejlő értékre tereld a figyelmét. Azért ilyen, mert mindenhol ezt látja. Nagyon nehéz az ilyen helyzetet kezelni ma már. Szó szerint egyedül kell szembeszállnod fél világnyi selejt emberrel. Remélem, hogy lesz annyira értelmes a húgod, hogy megváltozik az értékrendje. Sok sikert!
2017. aug. 2. 17:49
 35/40 anonim ***** válasza:
33%

Kérd meg egy fiú haverod, hogy viselkedjen úgy vele, mintha meg akarná d.gni.

Nyugodtan vágja hozzá a lányhoz, hogy "miért zavarja, ha úgy bánnak vele, ahogy kinéz?"

Egyébként valóban nem a te dolgod, anno az én öcsém is beleszólt a spagettipántos topokba, hogy milyen már, hogy kint van a VÁLLAM és rásimul a testemre..

Körberöhögtem. Nem vagy több nála, testvérek vagytok, anyukádnak szólhatsz, vagy bemutathatod a haverjaidnak, esetleg tömegközlekedjen. Majd a buszon úgyis rájön, hogy nem érdemes így öltözni, de az is jól jöhet, ha a fiú haverjaid reakcióját látja.

2017. aug. 2. 21:37
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem rossz ötlet így kezelni. Fiatal még, nem fog komolyabb következtetéseket levonni. Egyszerűen csak még inkább annak könyveli el magát, ahogy bánnak vele
2017. aug. 2. 22:12
 37/40 anonim ***** válasza:

Nem szoktál szórakozóhelyekre járni, igaz?

2017. aug. 2. 22:32
 38/40 anonim ***** válasza:
0%
A haspólókkal semmi gond nincs, minden fiatal hordja magasderekú nadrággal.
2017. aug. 3. 14:17
 39/40 anonim válasza:
18%
Vágd pofán!
2017. aug. 6. 02:17
 40/40 anonim válasza:
0%
Tényleg nem kéne gyerekként kezelned majd ha egyszer megy majd haza és egy bácsi az autóból megkérdezi,hogy hazavihetlek e és ő igent mond majd megtanulja és ez amúgy nem is a te dolgod lenne hanem a szüleidé.
2017. aug. 17. 21:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!