Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A 12 éves húgom nagyon kihívóa...

A 12 éves húgom nagyon kihívóan öltözködik. Mit csinálnáljak vele?

Figyelt kérdés

Pic&anadrág, magassarkú szandál, push up melltartó a mindennapi outfit. Próbáltam már elmagyarázni neki, hogy nem kéne így öltöznie, mert nem a korának megfelelő. Azt is csináltam már, hogy elhívtam magammal "plázázni", és mutattam neki pár visszafogottabb ruhát (tehát nem kivágott, nem is olyan, hogy a fél segg& kilóg, de nem gyerekes, letisztult, nőies ruhák), de abból is csak a veszekedés volt, hogy ne kezeljem gyerekként. Most a legújabb mániája, hogy ő műkörmöt akar, mert a barátnőjének is van. Ráadásul több sminket ken magára, mint én és anya együtt. Alapozó, szempillaspirál, highliter vagy a mi jóég, púder, pirosító, tus. A highliteren kívül persze mind az én sminkemet használja.

Anya azt mondja, hogy majd kinövi, de amikor a velem egyidős haverjaimtól olyanokat hallok vissza, hogy viselkedik pl hétvégén a focimeccseken, vagy a városban, meg hogy ki volt rakva mindene ég a pofám.

Hogy értessem meg vele, hogy ettől nem lesz menőbb?

2017. aug. 1. 00:24
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
78%

"Tudjátok kinek van joga nevelni a csajt? A szüleinek! De semmiesetre sem a nővérének. "

Azt nem te döntöd el, hogy kinek mihez van joga. Normálisabb kultúrákban egyébként nem így állnak hozzá. A kisebb gyerek szót fogad a nagyobbnak, tiszteli. A nagyobb segít nevelni a kisebbet, vigyáz rá. Nem mindenhol olyan primitív, nulla családcentrikusságú emberek vannak, mint amilyen a legtöbb mai magyar lett.

2017. aug. 1. 11:11
 22/40 anonim ***** válasza:
74%
Köszönöm utolsó, egyetértek a véleményével.
2017. aug. 1. 11:23
 23/40 anonim ***** válasza:
83%

Alapból szerintem sem a nővérének kellene nevelnie, de basszus, ha a szülei nem képesek rá, akkor valakinek muszáj!

Kérdező, első körben zárd el előle a sminkjeidet. Másodszor, próbálj meg anyukáddal beszélni erről. A húgod 12 éves, gyanítom, nem a saját fizetéséből veszi ezeket a ruhákat, hanem anyukád veszi neki őket (vagy legalábbis ő adja a pénzt), szóval mindenképp nála kellene ezt elkezdeni.

Egyébként abban anyukádnak valószínűleg igaza van, hogy idővel kinövi, de azért most sem kellene hagyni, hogy így nézzen ki vagy így viselkedjen.

2017. aug. 1. 12:38
 24/40 anonim ***** válasza:
36%

"Alapból szerintem sem a nővérének kellene nevelnie, de basszus, ha a szülei nem képesek rá, akkor valakinek muszáj!"

Kedves Kérdező!

Anyád álláspontját leírtad.

Apátokkal beszéltél már a problémáról?

2017. aug. 1. 12:53
 25/40 anonim ***** válasza:
49%
A huszonéves lányokat elnézve nem fogja mostanában kinőni.
2017. aug. 1. 13:04
 26/40 A kérdező kommentje:

A szüleim hat éve elváltak, az apánkat csak téli szünetben látjuk, eddig nyaralni is elvitt minket, de idén már azt se. Nem az a gond, hogy nem visz drága nyaralásra, hanem, hogy alig hív vagy keres. De az apai nagyanyánk és néha apa is küld pénzt, ami a miénk, és anya nem szól bele mire költjük, a zsebpénzükön is azt veszünk, amit akarunk. Innen a húgomnak a push up melltartó, meg a köldökig kivágott póló.

Nem hiszem, hogy tőlünk látná, nekem hatalmas mellem van, nem vagyok megelégedve a méretével, nem is pakolom ki, ahogy a seggemet se. A sminkjeim nagy részét meg nem hétköznapra használom, hanem ünnepekre, eseményekre.

Amit néhányan javasoltatok az nagyon durva, nem megalázni szeretném, hanem hogy ő is megértse, hogy nem a csöcskipakolástól lesz nagylány. Az értelmes válaszokat köszönöm. Egyénként nem értem, miért ne lenne közöm ahhoz, mit csinál a húgom.

2017. aug. 1. 13:56
 27/40 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem hagyd rá. Őt szólják meg, nem téged.

Ha nagyon elszaladna vele a ló, akkor meg úgyis anyucinak van csak esélye visszafogni. Például úgy, hogy nem fizetni neki a műkörmöst, nem hagyja hogy nélküle vásároljon és nem vesz neki nagyon kirívó ruhákat.

2017. aug. 1. 14:49
 28/40 anonim ***** válasza:
0%
Hát hívd ki...
2017. aug. 1. 19:11
 29/40 anonim ***** válasza:
63%
48% Te nagyon dühös vagy a nőkre...hülyegyerek.
2017. aug. 1. 23:18
 30/40 anonim válasza:
11%
Ássa el magát aki itt lepontozgatta a kérdésem egyszerre mindenki szakértő lett szánalom!
2017. aug. 1. 23:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!