Csak szerintem bunkó dolog ez nővérem anyósától?
Nővéremék esküvőjét az anyósáék fizetik,és kijelenthették hogy nem vihetem a páromat akivel 5 éve vagyunk együtt és szeptemberbe lesz az eljegyzésünk csald elött is megtartva(kettesbe már megkérte a kezem),jövöre pedig nekünk is esküvő.
Az indok az hogy nem vagyunk házasok. Őszintén szólva nagon sértve érzem magam,egyrészt mert a lányuk alig pár hónapos kapcsolata ott lehet,másrészt meg nem értem nővérem miért nem áll ki mellettem. Ő azt mondja h mert hát anyósék fizetik,joguk van megmondani h kik mehetnek.
Már gondoltam rá,hogy el se megyek,de akkor meg az én szüleim akadnak ki. Ők azt mondják h egy napot kibirok a párom a nélkül. Pedig nem erről van szó,hanem h 5 éve együtt vagyunk,komolyan tervezünk és ő is ezáltal a családhoz tartozik.
Ti mit tennétek a helyembe?
6-os véleményével teljesen egyet értek.
Annyit tennék hozzá, hogy természetesen a nászajándék értékét is ehhez képest számolnám ki, és a tesó férjének a testvérét, meg a szüleit nem hívnám meg az én esküvőmre.
A 6#-os választ támogatom én is!
Van egy tippem: ők a gazdag család, ti meg a szegényebbek.
Hát elég nehéz állapot ez a nővérednél, mert anyós gyakorlatilag megvette őket kilóra.
"mert a lányuk alig pár hónapos kapcsolata ott lehet"
- ciki egy anyósról van szó. Helyedben megkérdezném a nővéremet, hogy szeretné-e hogy ott legyek a szertartáson, vagy nem, és a lakodalomba meg természetesen nem mennék el.
Igen,elég jómódú családba házasodik tesóm.
Szerintem nem az anyósáéknak van bajuk velem hanem a lányának. Pár éve mindketten megpályáztunk egy állást,és én kaptam meg. Ez az egyetlen olyan dolog ami miatt fujhat rám,mert amugy meg nem ismerem őt.
OFF.
Van egy olyan érzésem, hogy nem lesz hosszú házasság.
Uff!
Én itt azt tenném amit tett egy haver a rokona esküvőjén.
Tőle elvárták volna a komoly összeget ezzel együtt olyan ordenáré bunkó módon viselkedtek vele az esküvő előtti napokban hogy az elképesztő. elment a szertartásra de a lagziba nem. A rokonok meg kapták a kéréseket: Hol van XY? Az esküvőn ott volt.. És persze fújhatták az ajándékot is.
Kérdező! Szinte szóról-szóra ugyanez volt velem a bátyám esküvője idején! Ő is gazdag családba házasodott be, tehát a menyasszony szülei pénzelték az esküvőt. A mi oldalunkról (szegényebb család) senkinek a párját nem hívták meg, többek közt az én vőlegényemet sem, egy kivétellel: a kifejezetten gazdag külföldi unokatestvérem még gazdagabb párját, pedig ők szintén nem házasok, de tőlük kellett a nászajándékba kért pénz.
Nagy volt a felháborodás, a mi szüleink igyekeztek csitítani minket, de ez olyasmi, amit nem nyel le az ember csak úgy - ez nyílt dominanciaharc. Én a szertartásra elmentem, a lagzira nem (a többi kitagadottal együtt bojkottáltuk a bulit), és így nászajándékot sem adtunk. A testvérem felismerte a szitu visszásságát, ő bocsánatot is kért, a feleség és a családja azóta sem.
A kapcsolatukban azóta is állandó tényező az, hogy a feleség gazdagabb (és ezt a feleség családja állandóan dörgöli az orrunk alá). Én már nem tartom velük a kapcsolatot, csak a testvéremmel.
Egy éve volt az én esküvőm is, oda csak a testvéremet hívtam, a feleségét és díszes pereputtyát nem. Azóta se hallottam felőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!