Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit tegyek? Bővebben lent.

Mit tegyek? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
A bátyámnak eddig nem voltak barátai, de most volt egy lány, (a legjobb barátnőm) aki beszélgetett vele. A tesóm túl sokat írt neki, a lány nem bírta és letiltotta. Azóta visszavonta a tiltást, de kitörölte az ismerősei közül. A bátyám megfenyegetett, hogy öngyilkos lesz ha nem érem el hogy ismerősök legyenek, és hogy én tehetek róla ha megteszi. És hogy szakítsam meg a barátságomat a lánnyal, akit egyébként állandóan elhord mindennek. A lány egyébként nagyon makacs és ez már a 4. esélye a bátyámnak, az első hármat mind eljátszotta. Megpróbáltam elérni a lánynál hogy megcsinálja de nem sikerült. Szerintetek mi a legjobb döntés ilyen helyzetben, mit kellene tennem?

2017. jún. 22. 19:35
 1/8 A kérdező kommentje:
A tesóm asperger-szindrómás.
2017. jún. 22. 19:36
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
El kellene magyarázni a barátnődnek, hogy ennek a betegségnek mik a tünetei.
2017. jún. 22. 19:50
 3/8 anonim ***** válasza:
69%
Ez a kettőjük magánügye, úgyhogy ne foglalkozz velük.
2017. jún. 22. 19:57
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nehéz ügy. Nekem is van két asperger szindrómás ismerősöm.

Az egyik szintén ilyen nehéz eset (lány) ès gyakran túlzásba viszi az ölelgetést meg hasonlók. Szóltak már neki többször is, de nem igazán értette meg.

Nem hinném hogy a tesód megváltozna a jövőben, de azért próbáld vele és a lánnyal is megbeszélni ezt.

És egy szakembert is lehet keríteni kellene.

2017. jún. 22. 20:15
 5/8 Eminity_69 válasza:
100%

Szerintem a legjobb, amit az ember ilyenkor tehet, az a továbblépés. Ezt elősegíti, ha egy "új arc" jelenik meg a személy életében, aki feledteti az előzőt.

Nagymamám is asperger szindrómás, tudom milyen...

Viszonylag könnyen kezelem az ilyen szindrómás embereket, ha gondolod írj privátban, beszélgethetek tesóddal:)

Ezen kívül a lánnyal sem ártana megértetni a tesód szindrómájának a tüneteit.

E mellett, szerintem nem lesz öngyilkos, ne aggódj. A valódi öngyilkossági szándékokkal rendelkező emberek nem szólnak róla senkinek, csak megteszik.

Beszélgess vele sokat, talán nem ártana valami új hobbi sem. Mindegy, csak foglalja le magát.

2017. jún. 22. 20:20
 6/8 A kérdező kommentje:
Én ki akarok maradni ebből, de nem tudok. A bátyám belevon ebbe, óránként üzeneteket küldözget.
2017. jún. 22. 21:53
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem hisz nekem, hogy egy másik lánnyal ugyanígy el tudna beszélgetni. Neki ez volt az első ilyen emberi kapcsolata, ezért különlegesnek gondolja.
2017. jún. 22. 21:56
 8/8 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
61%

te vagy vele nap mint nap, latod hogy kell a szakemberekbsegitsege

ha meg nem akkor zard le

miert lennel te a hibas? ja majd valoban megtenne megprobalod megakadalyozni es ennyi

2017. jún. 22. 22:00

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!