Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Miért nz engem a baba?

Miért nz engem a baba?

Figyelt kérdés

Anyáméknqk új gyereke van, aminek én nem örülök ezért sem írom le azt a szót!

És mindig nayy szem3kk3l néz engem. De mindig, ez miért van?

2017. máj. 21. 16:19
 1/8 anonim ***** válasza:
88%
Mivel még kisbaba.
2017. máj. 21. 16:20
 2/8 anonim ***** válasza:
84%

Mert most fedezi fel maga körül a világot.

Mennyi idős vagy?

Féltékeny vagy,sok gyereknél észre lehet venni,mikor kistesójuk lesz. Mert már nem te vagy a középpontban és ez zavar téged.

Könnnyebb lenne neked,ha ezt elfogadnád,már.nem.te vagy a pici,már.nem a te fenekedet kell k.inyalni.

Hogy miért néz magy szemekkel téged? Talán mert érdekes vagy számára

2017. máj. 21. 16:23
 3/8 anonim ***** válasza:
98%
Először is nem új gyerekük van, hanem született még egy, rajtad kívül. És azért néz, mert tetszik neki hogy mozogsz, beszélsz..minden érdekli, most fedezi fel a környezetét.
2017. máj. 21. 16:28
 4/8 anonim ***** válasza:
91%

Mert kíváncsi a világban mindenre, mindent néz és fogadja be az információkat.

Engem is nézni szoktak, pl. megyek bevásárlás közben, a kicsi benne van a bébihordóban a bevásárlókocsin, ahogy meglát elkezd nézni és amíg el nem megyek mellette rajtam tartja a szemét. Én mosolyogni szoktam, mert aranyosak.

Sőt, az is lehet, hogy tetszenek neki az arcvonásaid, szimpatikus vagy neki.

Gondolom fiatal vagy még és rosszul esik, hogy innentől nem jut majd rád annyi figyelem. Sőt, ha anyukád esetleg már nem a te apukáddal van, akkor meg főleg.

Ezen mindenki átesik, akinek születik testvére, csak pici gyerekként máshogy éli meg ezt az ember, mint mondjuk kiskamaszként, ami egyébként sem könnyű időszak.

Én két éves voltam amikor a húgom született, állítólag nagyon nehezen viseltem, rendesen féltékeny voltam, sírtam és nem akartam pl. menni fürödni, miután anyám és a tesóm megjöttek a kórházból és "bemutatták" nekem a húgomat.

De a kicsire felesleges haragudnod, hiszen ő nem tehet arról, hogy megszületett, a szülei szerették volna. Sőt, mire megnő lehet nagyon jól ki fogtok jönni egymással.

Persze ilyenkor az anyukájának sok dolga van vele, mert még baba. Etetni, tisztába tenni, éjjel felkelni hozzá, foglalkozni vele hogy fizikailag és szellemileg is fejlődjön - sok energia és nagyon fárasztó tud lenni, de anyukád ezeket veled is mind megtette.

Kicsit segíts anyukádnak pl. a házimunkában, közben meg beszélgessetek, akár azt is felhozhatod neki, hogy szeretnéd ha veled is leülne beszélgetni, egy kis időt szánna rád is.

31F

2017. máj. 21. 16:37
 5/8 anonim ***** válasza:
92%

Mert a babák kb ennyit csinálnak síráson, evésen és kakiláson kívül. Most fedezi fel a világot, most kezd szószerint felnyílni a szeme, eleinte nem is látnak rendesen, a szeme is most kezd normális szervként működni és örül neki, próbálgatja. Egy kis kép a látás fejlődéséről. [link]

Ne legyél féltékeny a kistesódra, nem ártott ő neked.

2017. máj. 21. 16:39
 6/8 anonim ***** válasza:
67%
Megkérdezhetem, hogy hány éves vagy, és mi az oka, hogy nem igazán örülsz annak, hogy kistestvéred született?
2017. máj. 21. 16:39
 7/8 anonim ***** válasza:
79%

Mást még nem tud csinálni egyelőre.

De miért zavar ez téged? A testvéred.

2017. máj. 21. 16:48
 8/8 anonim ***** válasza:
54%
Már most több esze van, mint neked. Jól teszi, hogy idegesíti a féltékeny fejedet.
2017. máj. 21. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!