Remélem nem veszitek tolakodásnak ha megkérdezem a ti babátokhoz is üres kézzel jöttek a szüleitek, testvéreitek baba látogatóba? Mert az én kicsikém még egy cumit sem kapott tölük! Ez nagyon bánt engem!
Nekünk pelenkát hoztak meg ennivalót.
Ruhát azért nem, mert nem akartak a mérettel mellélőni.
Játék, cumi még nem kel egy újszülöttnek.
Később főleg játékot hoztak, jó hangosakat persze :-)
Az én családomba, ismerősi körben, az a szokás, hogy pénzt adunk. Az anyuka tudja legjobban mi is kell.
Na meg valami jelképes ajándék.
Részemről soha, senkivel kapcsolatban nem volt ELVÁRÁS az ajándék, a szeretteim, családtagjaim, barátaim pedig olyan jószívű, kultúrált és illedelmes emberek, akikben fel sem merült, hogy üres kézzel jöjjenek.
Nem a kapott dolgok nagyságát és értékét néztük, mindenki jószívvel adta azt, amit. Ugyanolyan meghatott voltam az éppen kis diákösztöndíjából gazdálkodó testvéremtől kapott kis csörgőtől, mint a legkedvesebb barátnőmtől kapott soktízezres pihenőszéktől.
Idősebb, nyugdíjas rokontól házi sütit kaptunk és bizony nagyon jól esett :) Mindenki szívesen adta azt, amit, az anyagi lehetőségei függvényében.
Mi pedig mindennek igazán örültünk és őszintén hálásak voltunk.
kedves Kérdező: őszintén mondom, ha bárki ajándék nélkül, csak jószóval érkezett volna, az is ugyanígy rendben lett volna.
Miért is elvárás részedről bármi is?
A közösen töltött idő, a szívből jövő jókívánság értékesebb tud lenni, mint az X+1.-dik szirsz*r.
A szülők dolga a kicsi számára biztosítani még a cumit is, inkább elkeseredés helyett vedd meg és a látogatókat mosolyogva, szívesen fogadd.
Lehet, hogy a nagyszülők pl. nem is tudják, hogy mit lehetne egy babának venni- régen más szokások, más holmik voltak. Az is lehet, hogy később ajándékoz valaki, hogy már látta, milyen dolgaitok vannak, mire lenne még igény/szükség- esetleg a rokonok összefognak majd egy értékesebb dolog megvásárlására.
Buta dolog ezen bánkódni és nem is elegáns, nem is méltó senkihez, aki nem anyagiakban méri a kapcsolatai minőségét
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!