Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit gondolnál, ha a testvéred...

Mit gondolnál, ha a testvéred rendszeresen nem szólna neked, ha hazajönne hétvégére a szüleitekhez vidékre ( ahol te is laksz, bár nem a szülôi házban már)?

Figyelt kérdés
2017. máj. 7. 09:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
69%

Részemről a válasz csak teoretikus, mert már nem élnek a szüleink és a testvérem is ezer km-el messzebb él.

Igaz, mi így is nagyon jó testvérek vagyunk.

Megpróbálom ennek ellenére beleélni magam a helyzetbe, az emlékeim alapján, hogy én mit tennék, ha hazamennék a szülői házba, ahol a testvérem is él.

Telefonálnék és aki felveszi, vagy akit éppen elérek - bárki, szülő, vagy testvér - annak azt mondanám, hogy

"Sziasztok, hétvégén hazamennék, ha nektek is alkalmas!"

Gondolom ezt nem kezelné az illető titokként és elmondaná a többieknek, hogy a Juci jön hétvégén.

És ennyi!

Miért kellene mindenkit külön-külön értesíteni egy családban?

2017. máj. 7. 12:19
 12/19 A kérdező kommentje:
laki,on egy házban a szüleimmel.
2017. máj. 7. 12:34
 13/19 A kérdező kommentje:
Nem lakom egy házban a szüleimmel.
2017. máj. 7. 12:35
 14/19 anonim ***** válasza:
51%
Attól még érvényes. Én is ezért nem tartom furcsának, mert nálunk működik a "forró drót". Ezt tartom természetesnek. A szüleimmel gyakran beszélek telefonon, és mindig téma a testvérem és családja is, mindent tudok róluk, még ha épp nem is beszéltünk (és fordítva is igaz), nem várom el hogy külön nekem is "bejelentkezzen".
2017. máj. 7. 12:59
 15/19 anonim ***** válasza:
76%

Jól írja a 11-es, ez a normális.

Hiába nem laksz egy házban a szüleiddel, de te is ott laksz a közelben.Feltételezhető, hogy időnként beugrasz, vagy felhívod őket. Vagy nem?

De ha téged ez valamiért zavar, nagyon egyszerű, hogy megmondod a tesódnak, hogy téged is hívjon fel, ha jön.

Nem kell ebbe semmit belemagyarázni és nem kell túlbonyolítani!

2017. máj. 7. 13:13
 16/19 anonim ***** válasza:
Nem tudom, nalunk az testveremmel ,koszonunk egymasnak aztan ennyi. Van olyan, hogy egy hetig nem latjuk egymast, de ha igen akkor se beszelgetunk. Csak a vicc, hogy mi egy hazban elunk. Volt egy idoszakom mikor kulon mentem, na akkor honapokig nem talalkoztunk. Engem nem zavarna, mert nekunk ilyen a kapcsolatunk, de ha nektek tok az ellenkezoje, akkor mindenkepp beszelj vele.
2017. máj. 7. 14:42
 17/19 anonim ***** válasza:
58%

Egyetértek 11-essel.

Egyébként, ha rendszeresen beszélnél a szüleiddel (pl. telefonon), tőlük is megkérdezhetnéd, jönnek-e tesódék.

Vagy a legegyszerűbb: ha tesóddal rendszeresen beszélnél telefonon, akkor megmondhatnád neki: "Ha hétvégén hazajössz a falunkba, szívesen találkoznék veled én is."

Vagy így: "Ha itthon jársz anyuéknál, ugorj be hozzám is, szívesen látlak."

Sokkal több értelme lenne ennek, mint nem szólni és azon agyalni, miért nem szól ő se.

2017. máj. 7. 22:50
 18/19 A kérdező kommentje:
Éveken át szólt, az utóbbi pár hónapban nem.
2017. máj. 8. 05:18
 19/19 anonim ***** válasza:
Nekem rosszul esne, de azt nem tudom megmondani, hogy mit gondolnék. Mindenesetre örülnék neki, hogyha időnként hozzám is beugrana. :)
2017. máj. 13. 21:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!