Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Meg akarom szakítani a kapcsol...

Meg akarom szakítani a kapcsolatomat a nővéremmel, jól teszem?

Figyelt kérdés

Felnőtt nő vagyok.

Egész gyermekkoromban a 4 évvel idősebb nővérem vert. Én nagyon sovány, gyenge voltam, ő erős. Édesanyám nem dolgozott, mindig otthon volt, soha nem védett meg.

Amikor sírtam, és mondtam a nővéremnek, hogy: "Hagyjál", anyukám engem szidott, azt mondta, ne nyafogjak, idegesíti a hangom.

Édesanyám a nővéremet mindig elhalmozta ajándékokkal, imádta, és soha nem büntette semmiért.

Velem éreztette, hogy alsóbbrendű, értéktelen vagyok.

Az indok: velem nehéz szülése volt, én tehetek róla, hogy szenvedett! Másodikként fiú gyermeket szeretett volna, és nem örült, amikor megszülettem. Ezt már 6 éves koromban elmondta.

Annak idején elhittem, hogy valóban értéktelen senki vagyok. Nagyon gátlásos, visszahúzódó, csendes lány voltam. A sok szorongástól, félelemtől, szívritmus zavarom és pajzsmirigy betegségem lett.

Sajnos, aki így él, a párválasztásban is hibát követ el. Házasságba menekültem, és olyan férjem volt, aki szintén megalázott. Az anyósom és apósom is lenéztek, pl. az ebédlő asztalnál beszélgettek, de ha én megszólaltam, levegőnek néztek, nem válaszoltak.

A nővérem felnőtt korunkban is szemétkedett, folyton igyekezett ellenem hangolni a szüleinket.

Végül elegem lett, valami történt a fejemben. Szerencsére.

Elváltam, önálló, talpraesett nő lettem. Mindez annak köszönhető, hogy rájöttem: nem én vagyok hülye, hanem mindenki körülöttem!

A nővéremmel most szakítottam meg a kapcsolatot, közöltem édesanyámmal, hogy nekem ilyen testvér nem kell, és hogy ő is hibás, mert a nővéremet soha nem nevelte.

Édesanyám most hisztizik, öngyilkossággal fenyeget, mindennel próbálkozik, még azzal is, hogy: "Mit szólnak a rokonok, ha megtudják, hogy ilyen vagy, nem akarsz barátkozni a saját testvéreddel!"

Azt válaszoltam neki, hogy nem baj, majd én elmondom a rokonoknak, hogy miért nem barátkozom a testvéremmel.

Szeretném megkérdezni, hogy volt-e valaki ilyen helyzetben? Ha igen, hogy tudta megoldani ezt a rossz viszonyt?

Elmondjam a rokonoknak, milyen a nővérem, meséljek el mindent róla?

2017. ápr. 30. 12:24
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Én az anyámmal sem beszélnék a helyedben. Nem érdemli meg.
2017. ápr. 30. 13:57
 12/19 anonim ***** válasza:
87%
Ha önálló, talpraesett vagy, akkor tedd azt, amit akarsz, ne itt kérdezgesd! De áruld már el, hogy miért tekinted a nővéredet nagyobb hibásnak, mint azt a nőt, aki megszült?
2017. ápr. 30. 14:14
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
A helyedben én anyámmal szakítottam volna meg már régen a kapcsolatot, amiket leírtál vele kapcsolatban, az rettenetes. Rá nem haragszol?
2017. ápr. 30. 14:36
 14/19 anonim ***** válasza:
9%

Ugyan nem tudom mit értesz verés alatt, de a testvérek kindig gyilkolják egymást. Az énszemszögemből az öcsémnek mindent megengedtek, ezért úgy vertem ahogy tudtam, hogy valahogy érvényesítsem az akaratom. Egyszer rátörtem az ajtót is.

Az ő szemszögéből én több mindent megtehettem és kivételezett voltam. Nyilván mert idősebb voltam és a teljesítményem is jobb volt, ezért tovább maradtam fent, én kezelhettem hamarabb a gépet és én értettem hozzá jobban. Kb 11 éves korától ő vert és törte rám az ajtót.

Nem beszélünk, ha nem muszáj, nálunk is hisztizik az anyám, pedig az ő hibája a rossz viszonyunk, de próbálja ránk kenni.

Megszakítani felesleges a kapcsolatot, csak korlátozd le az ünnepekre. Ha gond van segítünk egymásnak, csak beszélgetni és együtt lakni ne kelljen.

2017. ápr. 30. 14:36
 15/19 anonim ***** válasza:
59%
Igen jól teszed. De szerintem ne mondel mindenkinek hogy miért csak ha kérdezik.
2017. ápr. 30. 15:26
 16/19 A kérdező kommentje:

Most olvastam a válaszokat. Természetesen, az anyám felelősségét tisztán látom, és azért nem kérdeztem, hogy vele mit tegyek, mert ezt már eldöntöttem!

Egyébként, édesanyám már nem fog sokáig élni, idős és nagyon beteg.

A nővérem viszont itt fog maradni még sokáig, ezen a világon.

Én nem szoktam kiteregetni a szennyest, és a pletykákat is utálom.

A gond viszont az, hogy amikor a rokonok és ismerősök megtudják, hogy nem tartom a kapcsolatot a nővéremmel, kérdezni fogják mindkettőnktől, hogy miért. És, akkor a nővérem nyilván nem fogja elmesélni, hogy egész életemben milyen sok rossz dolgot tett velem, hanem hazudni fog.

Én hallgassak?

2017. ápr. 30. 20:33
 17/19 anonim ***** válasza:
23%
Én elmondanám nekik. Ebben a helyzetben nekem tiszta volna a lelkiismeretem, jobb ha elmondom, mintha találgatnának vagy netán a nővérem találna ki valami hazugságot (nem lepne meg).
2017. ápr. 30. 21:30
 18/19 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon ügyes vagy,hogy a talpadra álltál.

Szerintem minden jogod megvan hozzá,hogy elhanyagold őket. A rokonok meg ha felkeresnek, hát tudják meg.

De épp mindegy mit mondanak ellened, a hazug embert előbb utolérik mint a sánta kutyát.

És neked van tiszta lelkiismereted, te nyugodt szívvel tudsz aludni.

Had főjjenek a saját levükben,amit kifőztek most eszik meg.

Mégegyszer nagyon ügyes vagy!!!

2017. máj. 1. 16:21
 19/19 anonim ***** válasza:
10%
Azért biztos tudják a rokonok, hogy vert a nővéred, nem? Nem lehet azt titokban tartani.
2017. máj. 2. 06:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!