Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Segítség! Mit tegyek hogy a...

Segítség! Mit tegyek hogy a húgom ne legyen elzüllött?

Figyelt kérdés

Húgommal ketten lakunk (szüleink néhány hónapja meghaltak, más rokonok nincsenek), én vagyok a gondviselője.

Húgom nagyon szerelmes egy fiúba. Nincs semmilyen kifogásom a fiú ellen, jó haverok vagyunk, rendes gyerek. Egy probléma van vele: nagyon sokat bulizik, iszik (alkalmanként füves cigi).

És amióta elvesztettük a szüleinket a húgom nagyon elveszett. Eddig jó lány volt, tanult rendesen, szépen egyengette a karrierjét. Nagyon tehetséges zenész lány, tudom hogy nagyon szereti a zenét. Eddig mindennap legalább 2 órát gyakorolt a hangszerén, mostanában elő se veszi, kimarad a zeneiskolából, sőt a rendes iskolájából is.

Nem hibáztatom a fiúját emiatt, sőt beszéltünk vele erről a dologról hogy a húgom másképp viselkedik. Mondta a srác hogy ő nagyon szeretné megóvni a húgomat ettől a bulis élettől amit ő él, és tudom ezelőtt soha nem vitte magával bulizni. Most se szeretné, de húgom megfenyegette ha nem viszi el egy durva buliba akkor szakít vele. Így hát elvitte és ott beilleszkedett a bulizós körökbe, és már nincs szüksége a barátjára ahhoz hogy durva bulikba járjon.

Az az érdekes, hogy amióta a húgom elkezdett ilyen durván bulizni azóta a barátja egyszer se volt. De nem is csak a bulival van baj, én is fiatal vagyok tudom hogy néha szükség van erre. De ez hogy kimarad a suliból...ez így nem lesz jó. A jegyei is romlottak pedig 4-es 5-ös tanuló volt egy elég erős gimiben, mostanában éppenhogy megszerzi a 3-ast mindenből. Ha nem is marad ki a suliból akkor késik. A zenetanáraival már beszéltem hogy legyenek türelmesek vele én igyekszem megoldani a problémát. Azt hittem menni fog, de sajnos kezelhetetlen.

Én is nagyon sokszor próbáltam vele beszélni, a barátja is, közösen is próbáltuk de végig se hallgat. Pszichológus gondolom segíthetne de nem hajlandó elmenni.

Mit lehet tenni ez ellen? Nagyon sürgős lenne, rettenetesen aggódom.

20/f 17/l

2017. ápr. 22. 16:48
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Amikor szeretsz valakit, az illető tudattalanul is a példaképeddé válik.

Mit jelent a durva buli?

Hányadikos a húgod?

Te hány éves vagy?

2017. ápr. 22. 17:08
 2/5 A kérdező kommentje:
A húgom 11.-es én 20 éves vagyok, egyetemre járok és dolgozok mellette.
2017. ápr. 22. 17:11
 3/5 anonim ***** válasza:
50%

Hát nyilván nem érzi túl jól magát...

Nem feltétlen baj, ha jól kiüti magát, legalább szembesül a bajaival... aztán remélhetőleg azzal is, hogy ez nem megoldás...

Mind a ketten törődjetek vele a lehető legkomolyabban, a szülőket senki nem pótolhatja, de az is sokat számít, ha látja, hogy nektek ő fontos.

Mi számít durva bulinak?

2017. ápr. 22. 17:36
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igényeljetek kerületi gyámot is, jár nektek, és sokat tud segíteni.

Kísértetiesen hasonlít a sztori egy ismerős párra, csak ott a lány már kimaradt az iskolából, és 10.-ben is megbukott. A fiú pedig többnyire nem józan.

Amit leírtál, súlyos addikció, és nem az elnézhető, ártalmatlan kategória. Munkaképes az a fiú? Ilyenkor nem szoktak már azok lenni...

2017. ápr. 22. 17:52
 5/5 Fritzkó Mákiel ***** válasza:
Szerintem legyetek hozzá figyelmesek, kérdezzétek meg mindenről, hogy még a legapróbb gondot is, vagy bármit ami volt vele, akár örömöt, megosszon veletek. Te is meg a pasija is. Ha kell akkor faggasd, de ha látod akkor hagyd békén, pl: megkérded, hogy milyen napja volt, figyelmesen hallgatod, és ha bárhol bele akarsz kérdezni, akkor AZONNAL azt mondod, hogy most várjon, mondja meg ezt és ezt, és sose mondj ellen arra amit mondott, ha a magyarázat után más a véleménye, erősítsd meg. Az kell neki, hogy kiadja ami benne van. Mert sok benne a napi és az összes fájdalom. Ha otthon, ismerősök nélkül biztonságban érzi magát, és a pasija sincs ott, és már eleget faggattátok, mondjuk 1 hétig, akkor adj neki alkoholt, de te ne igyál 1 kortyot se. Akkor el fogja mondani, mi van a szüleitek kapcsán stb. és te fogsz tudni adni egy férfiasan értelmes, gyengéd, DE NEM GYENGE választ, és elmondhatod neki kifejtősen, hogy a pszichológussal se bántani akartátok, csak szeretetet kifejezni. A pasija véleményért is el kell majd mondanod a pszichológusról, de NE MONDJ SEMMI NEGATÍVAT. akkor talán belemegy, ős most csak bekábulva van magánál, az az igazság, hogy kábulatlanul nics is veszteni valója. Fogadd meg a tanácsot, rosszabb nem lesz, legfeljebb kibeszéli magából a napit.
2017. ápr. 22. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!