Segítség! Mit tegyek hogy a húgom ne legyen elzüllött?
Húgommal ketten lakunk (szüleink néhány hónapja meghaltak, más rokonok nincsenek), én vagyok a gondviselője.
Húgom nagyon szerelmes egy fiúba. Nincs semmilyen kifogásom a fiú ellen, jó haverok vagyunk, rendes gyerek. Egy probléma van vele: nagyon sokat bulizik, iszik (alkalmanként füves cigi).
És amióta elvesztettük a szüleinket a húgom nagyon elveszett. Eddig jó lány volt, tanult rendesen, szépen egyengette a karrierjét. Nagyon tehetséges zenész lány, tudom hogy nagyon szereti a zenét. Eddig mindennap legalább 2 órát gyakorolt a hangszerén, mostanában elő se veszi, kimarad a zeneiskolából, sőt a rendes iskolájából is.
Nem hibáztatom a fiúját emiatt, sőt beszéltünk vele erről a dologról hogy a húgom másképp viselkedik. Mondta a srác hogy ő nagyon szeretné megóvni a húgomat ettől a bulis élettől amit ő él, és tudom ezelőtt soha nem vitte magával bulizni. Most se szeretné, de húgom megfenyegette ha nem viszi el egy durva buliba akkor szakít vele. Így hát elvitte és ott beilleszkedett a bulizós körökbe, és már nincs szüksége a barátjára ahhoz hogy durva bulikba járjon.
Az az érdekes, hogy amióta a húgom elkezdett ilyen durván bulizni azóta a barátja egyszer se volt. De nem is csak a bulival van baj, én is fiatal vagyok tudom hogy néha szükség van erre. De ez hogy kimarad a suliból...ez így nem lesz jó. A jegyei is romlottak pedig 4-es 5-ös tanuló volt egy elég erős gimiben, mostanában éppenhogy megszerzi a 3-ast mindenből. Ha nem is marad ki a suliból akkor késik. A zenetanáraival már beszéltem hogy legyenek türelmesek vele én igyekszem megoldani a problémát. Azt hittem menni fog, de sajnos kezelhetetlen.
Én is nagyon sokszor próbáltam vele beszélni, a barátja is, közösen is próbáltuk de végig se hallgat. Pszichológus gondolom segíthetne de nem hajlandó elmenni.
Mit lehet tenni ez ellen? Nagyon sürgős lenne, rettenetesen aggódom.
20/f 17/l
Amikor szeretsz valakit, az illető tudattalanul is a példaképeddé válik.
Mit jelent a durva buli?
Hányadikos a húgod?
Te hány éves vagy?
Hát nyilván nem érzi túl jól magát...
Nem feltétlen baj, ha jól kiüti magát, legalább szembesül a bajaival... aztán remélhetőleg azzal is, hogy ez nem megoldás...
Mind a ketten törődjetek vele a lehető legkomolyabban, a szülőket senki nem pótolhatja, de az is sokat számít, ha látja, hogy nektek ő fontos.
Mi számít durva bulinak?
Szerintem igényeljetek kerületi gyámot is, jár nektek, és sokat tud segíteni.
Kísértetiesen hasonlít a sztori egy ismerős párra, csak ott a lány már kimaradt az iskolából, és 10.-ben is megbukott. A fiú pedig többnyire nem józan.
Amit leírtál, súlyos addikció, és nem az elnézhető, ártalmatlan kategória. Munkaképes az a fiú? Ilyenkor nem szoktak már azok lenni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!