Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Kinek a dolga megálljt parancs...

Kinek a dolga megálljt parancsolni egy ilyen embernek?

Figyelt kérdés

A testvéremről van szó. Huszonéves, még otthon lakik a szüleinknél a gyerekével, dolgozik kisgyerek mellett. A gyerekét lényegében 70%-ban a szüleink, 20%-ban az apja, és csak 10%-ban ő neveli. Fél évente új pasija van, de senkit nem tűr meg maga mellett. Mindenkivel folyton veszekszik. Engem gyerekkorom óta terrorizált, egy borzalom volt a gyerekkorom mellette, pedig idősebb vagyok nála, de a szüleink gyakran őt védték, mikor bántott. Most a pasijait terrorizálja, de már a szüleimen is teljesen uralkodik. Azzal fenyeget mindenkit, hogy nem látják többet a gyereket. A pasijait sakkban tartja, fogalmam sincs, hogyan, de mindig kifogja az olyanokat, akik pénzelik és mindent eltűrnek neki, mindenki felett főnökösködik és mindenkit bírál, miközben olyan múltja van, ami mellett megszólalnia nem lenne szabad. Engem is oszt, "mit értem én el, ami miatt ne hülyézhetne le engem" alapon. A gyerek apját lassan a sírba viszi, még abba is beleköt, hogy milyen színű pulcsi van a gyereken. Én akárhányszor hazalátogatok, anyám folyton a testvéremet szidja, majd ha én szólok a testvéremnek, hogy kicsit vegyen vissza, anyám szemtől szembe meg őt védi. Apám még az, aki látja, hogy elfajulnak a dolgok, de csak néha szól bármit is.

Nálam most ott telt be a pohár, hogy anyám számon kért, miért nem vettem a gyereknek névnapi ajándékot is, mikor így is vagy 15 ezer ft-ban volt a gyerek a hónapban az egyéb ünnepek miatt. Szerinte szégyen, hogy nem köszöntöttem fel. Aztán meg megkaptam a testvéremtől, mikor osztotta a gyerek apját, én meg megvédtem őt (előjött belőlem a gyerekkori énem, akit folyton ugyanígy bántott), hogy én olyan hülye vagyok, hogy szerinte még egy ilyen nincs. Mikor szóltam neki, hogy velem ne akassza össze a bajszát, csak tovább ócsárolt. Kinek a dolga leállítani őt? Még az új pasija is nekünk panaszkodik rá, milyen elviselhetetlen, folyton veszekednek.

2017. ápr. 10. 21:31
 1/6 anonim válasza:
100%
Ilyen idősen már saját magának kéne parancsolnia, senkinek sem tisztje vagy feladata, hogy egy kisgyermekes anyát "neveljen". A gyermek mellett még felelősségteljesebbnek kellene lennie és nem ilyen életét élnie. A sztoriban leginkább a kisgyereket sajnálom.
2017. ápr. 10. 21:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos aki ilyen nem lehet megváltoztatni, inkább külön kell élni tőle. Valahol betegség, vmi viselkedészavar vagy agyi túltengés, nem képes uralkodni magán. Sajnos az én környezetemben is van ilyen, szülőm, csak neki lehet igaza, a másik pofa be, te hülye ökör vagy stb.

Az ilyeneket kerülni kell és megszüntetni vele a párbeszédet.

2017. ápr. 10. 21:49
 3/6 A kérdező kommentje:
Igen, nagyon indulatos, agresszív, ez a vita nemrég pl abból indult ki, hogy beleveszett a gyerek apjába ok nélkül, majd a pasas elkezdte mutogatni nekem, milyen üzeneteket kap a testvéremtől, ha mondjuk fél órával később viszi haza a gyereket, mint ígérte. Össze hordja mindennek őt és az egész családját. Bár nem tudom, min csodálkozik, hisz folyamatos olyan dührohamai vannak, amit nem tud kontrollálni. Csapkod, ordít, verekszik olyankor, főleg az aktuális pasiján tölti ki ezeket. Egyébként a gyerekkel végtelenül türelmes, még csak rá sem szól, csak bájolog vele, ha épp a napi 2 órájából hajlandó valamennyit rá szánni.
2017. ápr. 10. 22:05
 4/6 acelsziv ***** válasza:
78%

Egyrészt a gyerek apja elperelhetné a gyereket, mert egy ilyen "anya" csak rossz hatással van rá.

Másrészt anyádékkal ne törődj ha ilyen idióták. Apád rég leállíthatta volna a tesódat de mulya. Anyád meg egy kétszínű alak ahogy írtad.

Te meg kerüld vele a kontaktot. És pont. Anyádék azt eszik amit főztek egy meg nem nevelt libától.

2017. ápr. 10. 22:19
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
a gyereket sajnálom, a szüleidet nem, te meg költözz el.
2017. ápr. 11. 04:46
 6/6 A kérdező kommentje:
Én nem élek velük, csak párhetente látogatok haza, de még akkor is képesek felhúzni. Egész nap vagy a gyerek apját ócsárolják (pedig a testvérem bánt el ővele), vagy valaki mást a környezetükből. Hatalmas mértékű utálat, harag és düh van bennük, csak nem értem, miért.
2017. ápr. 11. 09:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!