Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit csináljak a nôvéremmel...

Mit csináljak a nôvéremmel aki szereti ha beteg?

Figyelt kérdés
Nôvéremnek (o 24, én 23) van egy betegsége ami megnehezíti a mindennapjait viszont egy egészséges életmóddal tünetmentes lehetne. Sajnos a szüleinktôl nem kaptunk sok figyelmet sosem. Tesómnak korábban sok barátja volt, de miután leérettségizett nem minden barátja messzire került. Van most egy pasija akivel nagyon viharos a kalcsolatuk. Én elôször sajnáltam a nôvéremet, hogy beteg, de most már kezdem azt hinni, hogy szándékosan játszik rá a dolgokra, hogy a pasija ne hagyja el és a szüleinktôl kicsikarjon egy kis figyelmet. (Nem szeretném itt részletezni, de aki nagyon kíváncsi annak privátban leírhatom.) Sajnos a kis játékai nem veszélytelenek, mert közben tényleg tönkreteszi magát. Emiatt aggódok és nem lehet vele beszélni, mert eljátsza, hogy csak egy áldozat. Én messze lakom tôle így félévente 1X tudunk találkozni.

2017. márc. 14. 10:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Engem is érdekelne. Talán van egy ismerősöm aki hasonló betegséggel küzd
2017. márc. 15. 12:01
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem elküldöd privátba, hogy mi a baja?
2017. márc. 16. 16:13
 13/14 A kérdező kommentje:
Egy emésztőrendszeri betegségről van szó, de nem magán a betegségen van a hangsúly, hanem azon, hogy nagyon elhagyta magát. Ahelyett, hogy próbálna tenni azért, hogy jobb legyen az élete, csak kifogásokat keres vagy gyárt. Egy egészséges diétát kellene tartania, de helyette iszik és koplal. Társasági élete nincs, a barátjával szakítás szélén állnak, a sulit otthagyta, dolgozni nem akar, így ruhát meg pár apróságot úgy tud megvenni, hogy a barátja ad neki havi 10ezret.
2017. márc. 16. 16:41
 14/14 anonim ***** válasza:
A mamáimnál(mind a kettőnél)szinte ugyanez a helyzet,legalábbis hasonló.Van betegsége mindegyiknek,ez tény,de túlzásba viszik nagyon.Az egyik csak arról tud beszélni hogy ő mennyire beteg,mennyire nagyon rosszul van,pedig nem lenne annyi baja,jóval kevesebb lenne,ha nem inni alkoholt és venne be rá gyógyszert napi szinten.Ha elkezdek egy mondatot,hogy pl.:Mi az...? arra belevág,hogy jajj képzeld megint ilyen olyan vizsgálatra megsek,mert ilyen olyan bajom van.Foglalkozunk vele pedig,nincs elhanyagolva,de ha ott vagyok 4-5 órát konkrétan nem beszélhetünk másról.Ez az egyetlen téma.A másik egyfolytába orvosokhoz rohangál,mindenféle vizsgálatot csináltat akár többször,pár fokkal jobb mint a másik,de csak azért,mert lehet vele másról is beszélni pár mondatot,de nála is ez a központi téma.Cukorbeteg,de minden szart megeszik,aztán csodálkozik a következményen.Mikor begipszelték a kezét,vigyorogva jött és azt mutogatta az egész családnak,konkrétan örült neki.Ha más beteg(ez mindegyiknél van) és megemlíti akkor mindig nagyobbat akarnak mondani.Pl.dédimamán említi hogy fáj a lába,merthogy levágták még régebben az egyik ujját,mert volt vele valami baj.Erre a mama:jajj xy néni ha csak ennyi bajom lenne meg se szólalnák..A papámnak amputálták a lábát és azt szidja hogy nincs semmi baja,és neki a betegnek kell mindent megcsinálni meg kiszolgálni.Azért könyörgöm..
2017. márc. 18. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!