Akik nincsenek jóban a testvérükkel, de kénytelenek vele találkozni gyakrabban, azok hogyan viselik el?
Szituáció a következő: szüleimmel jóban vagyok nagyon, ellenben tesómmal igen megromlott a kapcsolatunk.
Régen jóban voltunk, de most 29 évesen egy igazi léhűtő bunkó lett belőle. Nem hajlandó dolgozni, mert hogy ő nem akart megszületni, nem hajlandó besegíteni a házimunkába sem, ellenben beszólogat anyámnak, hogy miért ezt főzi stb.
Próbáltak sok mindent a szüleim, igaz keményebbek is lehettek volna. Csak sajnos tesóm mindig durvább eszközökhöz folyamodott, ha büntetés volt, pl. lopott, eladta a cuccaimat. Undorító az egész ember és ráadásul dacos és nagyképű is, viszont szüleimmel jópofizik, ami reményt kelt bennük...Én egy ideig próbáltam rá hatni, de már engem sem érdekel, ez nem az én dolgom.
Amíg otthon laktam elvégeztem a házimunkát, de ő elvárta volna, hogy megcsináljak mindent helyette munka mellett, akkor lett elegem, nagyon durván elküldtem a fenébe. De semmi önreflexió nincsen benne. Egyszerűen semmi.
Szerettem hazajárni, de egy ideje, mióta mindent ráhagynak, nem bírok, akárhogy próbálom feledni tesóm dolgait, a hideg kiráz tőle, amikor megjelenik és pénzt kunyerál tőlem is, nyilván nem adok.
Bánt az egész, mert régebben jóban voltunk.
Akiknek hasonló a szituáció, azok hogyan viselik el ezt hazalátogatásnál, ünnepekkor?
Bocsánat, elég hosszú lett.
Tudom, hogy nincsen megoldás, de előre köszönöm a válaszokat.
Köszönöm a válaszokat! Első válaszoló, de remélem tudják, hogy a pletykák alaptalanok. Nem értem tesód.
Második igen tudatosítani fogom a szüleimben, hogy én nem akarom mélyíteni a kapcsolatot vele, mert mostanában eléggé mondogatták, hogy a családra lehet számítani, meg testvérek vagyunk, legyünk jóban, hát na ne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!