Szerintetek ez egészséges egy gimnazista gyerek esetében?
Kistestvérem ebben a tanévben kezdte a gimnáziumot, egy emelt szakos osztályban. Erős gimnázium, anno én is oda jártam. Viszont a szak elég kemény. Szegény gyereknek az a programja, hogy elmegy reggel iskolába, 4-5 körül hazaér, eszik és onnantól kezdve éjjel 11-ig tanul. Pedig egy okos, gyors felfogású, szorgalma gyerek, mégis ilyen sokat kell tanulnia. Édesanyámtól kérdeztem, hogy nem-e sok neki, szerinte ez így van rendjén, az a dolga, hogy tanuljon. Kicsit aggódok, mert szerintem néha pihenni, lazítania is kéne. Barátaival soha nem megy semerre, mindig itthon van.
Ha őt kérdezem erről, nem igazán tud semmit sem válaszolni csak hümmög, hogy nem rossz így neki.
Szerintetek ez nem fog előbb-utóbb visszacsapni, akár egészségügyileg, akár szociálisan? Vagy tényleg ez a záloga annak, hogy jó egyetemre menjen és ne legyen gondja az életben? (orvosnak készül)
Én is erős gimnáziumba járok, reggel 5:50kor kelek és általában négy, negyed öt körül érek haza, pihenés aztán öttől fél hétig, gigantikus tz vagy brutális nap előtt hétig, maximum fél nyolcig tanulok és tavaly is kitűnővel zártam az évet, cél a jog. Szóval szerintem azzal lehet a gond, hogy vagy nehezebben megy neki a tanulás, vagy tényleg mással foglalkozik.
Igazándiból nem értem, hogy mit tud minden nap öt órán keresztól tanulni, létezhetetlen, hogy minden nap dogát írnak/felelnek. Olyan nincs, tilos. Ha az orvosi a célja akkor a biosz meg a kémia kell, hogy a fókuszban legyen, az legrosszabb esetben is 3-3 arányban oszlik el egy héten.
Hogy gondot okoz-e a szociális életében a sok tanulás? Abszolút igen! Nem akarlak elkeseríteni, de ha soha nem jár el, akkor nem lesznek igazi barátai, naivabb lesz mivel ezek az évek kimaradnak neki, a tapasztalatlanságról már ne is beszéljünk. Szép cél az orvosi, meg az erős suli, de a nagy hajtás nem mindig kifizetődő, szerintem sokkal többet veszthet a dolgon.
Mi lenne, ha kol4eszos lenne? Az nem segítene az időnyerésben?
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!