Az egyik az öcsèm a másik az unokatesóm. Kockázásból meg a kisautózásból már kinőttek. Nem akarnak társasozni mert unalmas, kirakózni sem. Számítógèpezni akarnak, de azt pedig a nagytesóm bitorolja egèsznap, különbenis ha odaenegedjük őket, annak picsogás lesz a vège. Kimenni az udvarra nem akarnak, mondom nekik hogy èpítsenek bunkert, de azt sem akarnak. A telefonomra olyan vágyakozóan nèznek mintha az lenne az utolsó darab csoki a Földön, de nem adhatom neki oda, mert akkor újfent kitör a háború, hogy ki rendelkezzen vele. Nem tudnak mit csinálni csak nyöszörögnek, engem meg olyan szinten idegesít, nem tudok odafigyelni a kedvenc könyvemre sem. Ès a legcsodálatosabb az egèszben, hogy 1 hètig biztos így lesz.
találj ki nekik vetélkedőket, feladatokat, a győztes pedig gépezhessen egy órát mondjuk. Tölts le meséket, filmeket, csináljatok popcornt és tartsatok moziestét. Menjetek be a városba csavarogni, játszóházba, enni egy sütit/pizzát, esetleg korcsolyázni
2017. jan. 2. 15:02
2/12 anonim válasza:
Holnap már iskola van. Épp ideje leülni leckét írni mindenkinek.:-)
2017. jan. 2. 15:38
3/12 anonim válasza:
A 2-nél a pont! :)
2017. jan. 2. 15:46
4/12 anonim válasza:
Basszus, 9 évesen 2 db hulladék parketta darabból készítettem magamnak "távirányítós kisautót": az egyik volt az autó, a másik a távirányító. Lábbal rugdostam az autót a távirányító adta utasításoknak megfelelően :D Rohadt jól elvoltam vele egész nap :D
Amúgy meg kellene tanítani nekik, hogyan foglalhatják magukat. Ebben a korban már tudnának könyvet olvasni. Persze ha már vesen is azzal lett "befogva a szájuk", hogy tabot kaptak, vagy tv elé ültették őket, akkor ne csodálkozzunk.
Igaza van annak a válaszolónak, aki elkorcsosultnak nevezi az újabb generációkat.
30N
2017. jan. 2. 15:48
5/12 anonim válasza:
# 4
:D Mai legjobb válasz.
2017. jan. 2. 15:53
6/12 Snorri válasza:
De miért elkorcsosult? Nem magától, hanem mert a te generációd, rosszul áll a dolgokhoz. A szülei, tanárai, stb. Olvass el pár kérdést itt. Sok embernek az a normális, ha 3-4 évesek gépeznek, korhatáros játékokkal, a mese ugyanaz szerintük, mint a horror, mindegy mit néz úgysem érti, és elfogadott, sőt normális, hogy 11-14 évesen korlátlanul neteznek. Nincsenek tisztában a veszélyekkel, fészbúk jöhet, mert mindenki ezt csinálja, ez így nem normális. És ezért pont a mi generációnk felelős.
2017. jan. 2. 16:43
7/12 A kérdező kommentje:
A 2. válaszolónak. Mi Szerbiában èlünk, a Szerb karácsony ès újèv miatt csak január 16.-án kezdődik a tanítás.
2017. jan. 3. 10:08
8/12 A kérdező kommentje:
Ès amúgy, igen. Ők számítógèpen nőttek fel. Szeretnèm ha eltudnák foglalni magukat valamivel, de egyszerűen nem tudják. Èn ilyen idős koromban egy autóroncsban ami a hátsókertünkben volt, egèsznapokat eljátszottam azt kèpzelve, hogy egy versenypályán vagyok. Vagy kint a csutka rakásban nagy csutka-várakat èpítettem. Sokszor pedig kimentem focizni a pályára, ès mindig piszkosan èrtem haza. Ők nem akarnak csinálni semmit. Pedig annyi mindent lehetne kint csinálni. Tudom, nem az ő hibájuk, hogy csak a számítógèp ès a tèvè jelent valamicske szórakozást. Nekem az olvasás, de nekik szinte minden unalmas
2017. jan. 3. 15:53
9/12 anonim válasza:
Miért nincs feladatuk? Házimunka:beágyazni, rendet rakni, mosogatás, takarítás, teregetés, főzés? Napi néhány órát focizhatnának az udvaron, elmehetnek bevásárolni, fát behordani a fűtéshez. Még talán időben vagytok megnevelni őket. Az unokatesó miért van nálatok? Az ő szülei is figyelhetnének az öcsédre néha. Bocs de itt az elvégzett feladatok számonkérése a szülők feladata.
Én is adtam munkát a saját gyerekeimnek a szünetben és ellenőriztem elvégezték-e, vagy együtt sütöttünk, takarítottunk. Lehet tanulni is napi 1 órát, nem kell az utolsó napra hagyni házi feladatot.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!