Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » A testvérem fizikailag és...

A testvérem fizikailag és lelkileg is bántalmat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Már elég nagyok vagyunk, túl a 10-en. A szüleim ezt csak "mókának" látják. Tanultam harcművészetet de visszaütni nem merek, nehogy komolyabb baja legyen.

2016. dec. 29. 09:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Pedig hidd el, elég normális dolog testvérek között a verekedés. De volt nem rég egy direkt erre irányuló kérdés, ahol mégis értelmes felnőtt emberek válaszoltak.

És csak úgy megsúgom, hogy én is szoktam verekedni a húgommal. Ettől függetlenül viszont akármi van, ott vagyunk egymásnak.

Igen, az erőszak nem megoldás mindenre. De nem is azt írtam (legalábbis én), hogy verje meg, csak hogy ne hagyja magát. Nem ugyanaz

2016. dec. 30. 08:41
 12/14 A kérdező kommentje:
A verekedés az egy dolog, a nagyobb baj az, hogy olyan dologgal zsarol, amiből baj lenne, ha a szüleink megtudnák rólam.
2016. dec. 30. 10:30
 13/14 anonim ***** válasza:
pl.?
2016. dec. 30. 11:15
 14/14 anonim ***** válasza:

Milyen dologgal zsarol?

Miből gondolod hogy nem tudják a szüleid?

Miből gondolod hogy baj lenne belőle?

Nem hiszed, hogy az őszinteség jobb?

Amúgy az emberek nagyrészt annak hisznek akitől először hallják az eseményeket. A többi utána csak magyarázkodás. Ha te beszélsz először erről a dologról a szüleiddel, megvan az előnyöd hogy úgy mond el, ahogy te akarod. Ahogy történt. Nem pedig más aki ott sem volt csak pl. valahogy megtudta.

Csak ezzel lehet a zsarolást kivédeni.

Bármit meg lehet beszélni. Bármit. Ne legyél tovább áldozat. És ha kérdezik a szüleid miért most mondtad el, NE valld be hogy azért mert az tesód zsarolt vele.

Mondj annyit hogy lelkiismeretfurdalásod volt és a úgy érezted hozzájuk fordulhatsz.

Persze nem tudom milyen a kapcsolatod a szüleiddel. Tiniként én is azt gondoltam hogy nagyon rossz a kapcsolatom velük. Hogy nem értenének meg, csak ordítoznának, meg fenyegetőznének.

De ez nem biztos.

A zsarolás sajnos ilyen. Sosem fogja abbahagyni a tesód, mert élvezi hogy hatalma van és félsz tőle, és mindig több kell majd. Most még csak szemétkedik, később meg majd add neki a zsebpénzedet, a csajodat, bármit és mindent.

Szóval ha nem akarsz idegileg kikészülni, jobb ha végiggondolod Kérdező, hogy el tudod e ezeket viselni hosszútávon és fel vagy e készülve a következményekre. Mert azok lesznek. Az biztos, bárhogy döntesz is.

Mérlegeld mi az ami kevesebb rosszal jár a számodra és dönts aszerint, de dönts.

Ha viszont úgy döntesz hogy jó ez így neked amikor van, mert így van a legkevesebb bajod, akkor viszont ne siránkozz, viseld.

2017. jan. 2. 07:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!