Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek ez normális 21...

Szerintetek ez normális 21 illetve 23 éves fiú testvéreknél? Ki tehet erről? Elrontottuk a nevelésüket?

Figyelt kérdés
van hogy a fiúk összeverekednek, komolyan elkezdik ütni a másikat...ordibálnak egymással valami nagyon undorító hangnemben. mintha nem is szeretnék egymást, elkeserítő ezt látni
2016. okt. 22. 14:24
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

valamit biztos elrontottatok benne. De lehet, hogy a közeg amibe kerültek, az rontotta el őket.

szülők csak egy darabig nevelik a gyerekeiket, utána a többi ember, társadalom, iskolai közeg neveli. Persze a szülőknek van ráhatása, már ha munka után van idejük és erejük a gyerekre és a "Mi történt ma?" kérdésükre nem fogadják el a "semmi" választ.

2016. okt. 22. 14:38
 2/10 anonim ***** válasza:
16%

Ha ez többször előfordult már, akkor bizony nem normális a helyzet. Főleg a verekedés. Ha nagyon különböző beállítottságúak és egy fedél alatt laknak vagy sokat vannak együtt és sok súrlódási helyzet adódik, akkor a gyakori vita még elfogadható. De ebben az életkorban már illene azt is kulturáltan lerendezni.

Egyébként min megy a harc?

Láttak otthon vagy a környezetükben ilyen mintát?

A szülők mindig rájuk hagyták, hogy rendezzék el maguk közt a vitát vagy tanították őket, hogy ilyenkor hogy kell kommunikálni?

Túl sok akciófilmet néztek? Vagy számítógépes játékot?

Milyen barátaik vannak? Ők is durvák?

Sok kérdés van. Sok oka lehet a durvaságnak. Érdemes lenne kideríteni és komolyan változtatni. Akárki hibázott, itt már csak a két felnőtt tudja megváltoztatni önmagát. Ha te valamelyik szülő vagy segíthetsz nekik, de sok türelem kell.

2016. okt. 22. 14:43
 3/10 anonim ***** válasza:
86%
Attól hogy testvérek még nem kell szeretniük egymást. A vitáknak ez a rendezési módja egyértelműen nem normális.
2016. okt. 22. 14:55
 4/10 anonim ***** válasza:
22%
Túl sok akciófilmet néztek? Vagy számítógépes játékot? Ennek semmi köze hozzá.
2016. okt. 22. 19:21
 5/10 anonim ***** válasza:
21%
Miért NE lenne normális? Én nő vagyok, de vitatkoztam, veszekedtem is már a húgommal. Elszabadulnak az érzelmek. Ez nem jelenti azt, hogy nem szeretjük egymást. Mindig megbeszéljük utána.
2016. okt. 22. 19:41
 6/10 anonim ***** válasza:
92%
Szóval utolsó, szerinted az normális hogy két felnőtt ember ököllel, és trágárul üvöltözve rendezi le a vitáit? basszus, akkor mi nem vagyunk normálisak. Errefelé maximum a kocsmában ez a módi, túl sok feles után. Normális családokban nem.
2016. okt. 22. 20:11
 7/10 anonim ***** válasza:
35%

Az ököl soha nem normális, erről nem is írtam. A tesómmal kb. évi egyszer veszekedtünk, utána jól elvoltunk.

Mindenki máshogy kezeli. Van, aki elfojtja, van, aki máson vezeti le, ezerféleképpen lehet.

De kérlek, a családomat ne szidd.

2016. okt. 22. 21:07
 8/10 anonim ***** válasza:
79%
Nem szidtam a családodat: Azt mondtam mifelénk ez normális családoknál nem szokás. Ezt vetted szidásnak?
2016. okt. 22. 21:22
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

"Miért NE lenne normális?"

Talán azért, mert normális, kulturált, átlagos intelligenciával megáldott emberek nem viselkednek primitív állatok módjára.

2016. okt. 23. 10:33
 10/10 anonim ***** válasza:
23%

Igen, ez burkolt szidás. Nincs 3 hete, hogy meghalt anyukám, és olyan, mintha őt szidnád.

Veszekedéskor nem muszáj káromkodni meg csapkodni. A kérdező gyerekei alapból rosszul fejezhetik ki az agressziójukat.

2016. okt. 23. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!