Mit csináljak a húgommal?
Mióta megkapta a telefonját állandóan azon kockul, ez még nem is lenne baj csak mikor az övé lemerül (a végkimerülésig játszik vele) akkor az enyém a soros és ha nem adom oda neki vagy csak egy kicsit várnia kell rá rögtön jön a hiszti. A szüleim ilyenkor engem okolnak, hogy: én ilyen meg olyan undok vagyok meg meg: mért nem bírom odaadni neki egy fél órára. Ezek után már odaadom neki, csak akkor még azt is lemeríti és ha kiveszem a kezéből az utólsó pillanatban, hogy ne teljesen merüljön le akkor megint árulkodik ÉS megint én vagyok a hibás, persze miután nem tudtam rárakni a telefont a töltőre teljesen lemerül és ha ezért beárulom a húgom (mert ugye ha a nap folyamán 2 telefont is lemerít az már kevésbé számít árulkodásnak) akkor a szüleink azzal jönnek, hogy mért nem bírok ki egy délutánt a telefon nélkiül. Már arra sincs időm, hogy elolvassam az üzeneteimet.
Légyszi segítsetek!:(
Ui.:ha ez számít én 13 éves, ő 9 éves. A válaszokat előre is köszi!
Tesodat verd nyakon és magyarázd el neki ha igy megy tovább megkapja a párját is
legalább lesz miért árulkodnia
és NE add neki oda a telefonodat az mindenkinek a ssajátja
ha lemeritette akkor emelje mega seggét és ha vkivel beszélni akar akkor menjen le hozzá
az "én koromba" legalábbis ez volt a menő dolog még
mondom ezt én 17 évesen...
A probléma nem a húgoddal van, hanem anyádékkal, akik egy 9 éves kislányt úgy kötnek le, hogy adnak neki egy telefont és azzal elvan... ez itt a fő baj. Zombit nevelnek belőle, és még meg is védik, és sajnálják, ha fél óráig nem nyomkodhatja a telefont. Én emiatt lennék elszomorodva, kérdező, ez szánalmas.
A húgod lehet, hogy rá is játszik a szüleid védelmére, így pl kezdd azzal, hogy kinősz az oviból és nem árulod be. A töltőt használat közben is rá lehet csatlakoztatni a telóra, add neki úgy, hogy már eleve töltődik. És kész. Anyádékkal meg próbálj meg beszélni arról, hogy ők mint szülők kicsit lehetnének értelmesebbek és a 9 éves kislányukkal foglalkozhatnának egy kicsit. Persze könnyebb az iskolában a tanárokat hibáztatni majd, hogy nem tanítják rendesen, mint felismerni, hogy pl azért nincs szókincse, vagy azért nem tud koncentrálni, mert egy vacak telefonnal nőtt fel.
Közöld kedves szüleiddel, hogy adják oda ők a saját telójukat , ha a hugi téged nyaggat. Vagy mondd meg, hogy téged nem zavar ,ha vesznek még további 3-4-5-6 telót a tesódnak, de a te cuccaidról kopjon le a kicsi. Így csak megszokja , hogy minden az övé és minden olyan cuccodat kisajátít majd , ami neki tetszik. Hugival nem tudod megértetni, hogy ő sem díjazná , ha a barátnője vagy valakije így viselkedne vele ? Vagy nem tudod kevésbé primitív elfoglaltság felé terelgetni őt , hogy minél rövidebb időn át lógjon a telefonon?
Helyedben átmenetileg beszereznék egy olcsó "butatelefont", ami csak azokat a funkciókat ismeri, amire egy telefonon van szükség, semmi játék, a hugi számára fontos "tudás" nincs rajta egyéb.
Ha hívnának az ismerősök és látnák , hogy milyen telefonon beszélsz , talán leválnak rólad. Sztem egy hónap alatt megértené a tesód is, hogy ami a tiéd, az a tiéd és használja időben a saját telója feltöltőjét! Vagy kérje kölcsön az édesanyád telefonját...és kiderülne anyud számára is, mi van.
Egyébként nem tudsz mit tenni : meg kell várnod , míg a tesód pár év alatt kigyógyul a hülye hobbijából, megúnja azokat a játékokat.
Pusza!
Én nem tudom mi lesz, ha így nevelik: mi lesz ha majd komolyan kell tanulnia és addigra már egyszerűen az életévé válik ez a függőség...
Nem fogja érteni: eddig nem korlátozták, most ezután majd miért akarják... :-(
Ezt valahogy a szülők tudomására kellene hozni, vagy ilyen híreket keresni, melyben ezen függőségre hívják fel a figyelmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!