Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Féltem a testvérem! Ha tovább...

Féltem a testvérem! Ha tovább folytatja ezt, tönkre fog menni. (? )

Figyelt kérdés

Van egy 13 éves fiú testvérem,aki egy hatalmas kocka. Mostanában az ő "normális" hétköznapja úgy telik,hogy 2-kor hazajön az iskolából,fél órát, vagy nagyon maximum 1 órát tanul,és utána egész nap gépezik. Szó szerint az egész napját a gép előtt tölti,csak enni,meg WC-zni jár ki. Nem mellesleg kiváló volt a látása és most meg már egy nagyon erős szemüveg kell neki,anélkül majdhogynem nem lát semmit se!

De ami a legjobban aggaszt engem,az az,hogy hajnali 1-kor fekszik hétköznapokon,hétvégén 3-kor! A szüleinknek azt mondja,hogy ő lefekszik,közben meg még nagyon messze van attól.Az ajtójára egy lepedőt rakott,hogy ne szűrődjön ki a fény,és ezzel a trükkel nagyon sokáig fent szokott maradni.Mivel 6-kor szokott kelni,ezért legjobb esetben is 5 órát alszik,ami egy felnőttnek is nagyon kevés,nemhogy egy 13 éves gyereknek!

Félek,hogy a szervezete nem fogja ezt sokáig bírni,és egyszer összeesik,és nem fog többet felkelni!:(

Ha szólok a szüleinknek az egy jó megoldás lenne,vagy próbáljak vele én beszélni?

17/L

2016. szept. 28. 18:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Jól összefoglaltad életem elmúlt 7-8 évét.

Mondjuk az én szemem azért -10-es mert anyámnak -12-es, a család többi részének meg szintén orssz, ovis korom óta szemüveges vagyok.

13 évesen kevés ez az alvás, nem jó neki, 18 évesen reggeli egy kávéval szépen megszoktam ezt (meg megtanultam folyékonyan angolul) de ő még ehhez kicsi.

Csak egy kérdés, egészen véletlenül nem a World of Warcraftot tolja? :D

2016. okt. 2. 21:56
 12/13 anonim ***** válasza:

Amúgy mint "belsős", a hirtelen megvonás csak ront rajta,a durva heroin függőt se úgy szoktatod le hogy kikötözöd az ágyhoz amíg jobban nem lesz hanem csökkented az adagját. Keressetek neki valami hobbit, olvasást, olyat amit szívesen csinál, vagy irassátok be valami tanfolyamra ami érdekli, akár modellezés, rajz, bármi ami leköti és akkor kényszer nélkül játszik kevesebbet.

Az ekkora függőség általában valaminek a hiányára utal, barátok, szeretet, törődés, önértékelés, ez mind kiválthatja, a ha sikerül más forrásból elérnie az adott dolgot akkor már nem kötődik annyira a játékhoz.

2016. okt. 2. 22:00
 13/13 Richárdddd válasza:
Alvási idő az tényleg kevés számára, de a szabad idejében azt csinál amit szeretne.
2016. okt. 21. 11:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!