Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mit lehet tenni a testvérem...

Mit lehet tenni a testvérem minden miatt verekszik vagy elégedetlenkedik?

Figyelt kérdés

Csak hogy pár példát említsek:

- Ha szüleink megkérik, hogy segítsen valamiben, ő elkezd hisztizni

- Teljesen oda van ragadva a gép elé. Rá szoktak szólni (este 9 után), hogy most már menjen aludni, de öcsém megsértődik

- Ha próbálok neki segíteni, sosem akarja elfogadni a tanácsomat és ilyenkor folyton ütöget

- Megkértem hogy had használjam egy kicsit a gépet (csak egy van kettőnknek, magunknak kell beosztani hogy mikor ki használja), mert hirtelen a házimhoz kellett és ilyenkor volt, hogy lökdösött meg ütögetett, hogy mindig a lehető legrosszabbkor kell használnom. Amúgy próbálom a legtöbbször mobilomat használni hogy elkerüljem ezeket a szituációkat

- Nagyon rossz jegyei vannak, de ha szólunk hogy tanuljon, akkor elkezd szitkozódni

Sőt volt hogy csak szórakozásból a macskánk fülét kezdte el húzogatni.. Anyáék annyira nem tesznek ellene semmit nagyon, és soha sem láttam hogy komolya beszélgetnének vele..

(15/F vagyok, ő 13/F)

2016. szept. 18. 20:42
 1/8 anonim válasza:
Próbáld meg valahogy helyreállítani az értékrendjét. Egyébként ez egy ilyen időszak de majd rá fog jönni hogy ezekért kár a hiszti.
2016. szept. 18. 20:49
 2/8 anonim válasza:

Sajnos te nem sok mindent tehetsz ellene. Ez a szüleid kötelessége. A legjobb, amit tehetsz, ha velük beszélgetsz el erről, de nem árulkodás szintjéén, hanem azt mondod, aggódsz érte és neked is nagyon kellemetlen ez a helyzet, mert nem akarsz verekedni. Kérd meg őket, hgoy tegyenek valamit, kérjék ki az iskolapszichológus véleményét.

Nem mindegy, hogy mostanában lett ilyen, vagy régen is ez volt. Lehet, hogy egyszerű kamaszkori lázadás. Lehet frusztráció, valamiben sikertelenség és emiatt menekül inkább a magányba. De lehet komolyabb probléma is, beilleszkedési és viselkedési zavarok vagy iskolában, baráti körben látott rossz példa.

Ha az első, akkor kinövi, pár évet ki kell bírni.

2016. szept. 18. 20:54
 3/8 anonim ***** válasza:

Lokdos, utoget, te meg siman hagyod? Az uzsonnadat is elveszi, vagy hogy?

Egyszer kapna egy irdatlan taslit, rogton helyejonne a kis ontudat-gomboc. Azert ilyen, mert hagyjatok. Te is, a szuleitek is. A hisztijet marha gyorsan kezelni lehetne, amint rakezdi, oke, jogyerek, akkor mostantol 2 napig nincs gep. Folytatod? Oke, 4 nap. Gepet jelszavazni, mindent, telefonjat (ha van) elvenni.

42/F, es igen, van gyerekem.

2016. szept. 18. 22:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Nálunk is ez van és énis picit hasolnó voltam csak nem ennyire durván (bár így sem vagyok rá büszke) húgom 12 éves és dettó mint az öcséd. Remélem ők is kinövi majd mint én. 14/L vagyok.
2016. szept. 18. 22:55
 5/8 anonim ***** válasza:
*kinövik
2016. szept. 18. 22:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Tehát lényegében félsz is a tesódtól, amit én megértek. Mivel nálunk is ez volt a szituáció...azaz most is az. Csak abból a kis elkényeztetett hülyegyerekből felnőtt 27 éves ember lett, aki megragadt ezen a szinten és a szüleim már végképp nem tudnak vele mit kezdeni.

Nálatok is ez lesz. Egy munkanélküli élősködő lesz az öcséd, akit életük végéig a szüleid tartanak el. Próbáld meg ecsetelni a szüleidnek, vagy akár a nagyszülőknek, hogy neked ez már az iskola rovására megy.

Közel álló felnőtt rokonoknak is elmondanám, lehet rájuk jobban hallgatnak a szüleid.

47% elhiheted a keménykedés sem használ, a kérdezőt fogják elővenni. Tapasztalatból tudom, nekem volt olyan, hogy tehetetlen dühömben eljárt a kezem. A jelszavazást anno én is kipróbáltam, az lett a vége, hogy a tesóm ledobta a gépet a földre, és én lettem a hibás...ezeknél szinte semmi nem használ, ha testvér teszi, a szülőnek kell lépnie.

2016. szept. 19. 09:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Bocs, 74%-os válaszoló, nem 47%. :)
2016. szept. 19. 09:46
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi kiröhögtük volna azt a havert, aki az öcsikéjét nem tudja megrendszabályozni.
2016. szept. 19. 10:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!