Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Szerintetek jogos a kiakadásom...

Szerintetek jogos a kiakadásom? A 24 éves testvérem nem segít bele egyáltalán a házimunkákba! ( lent a többi? )

Figyelt kérdés

Tehát én egy 20 éves lány vagyok, a fiú testvérem 24. Minden nap elvan várva tőlem , hogy feltakarítsam a házat, mert én lány vagyok, a testvéremnek pedig semmit nem kell csinálnia, sőt még gúnyt szokott űzni abból, hogy csak én takarítok. Még ha nem is csinál semmit, nem bánom, de az már nagyon az idegeimre megy, hogy fél óra elteltével kezdhetem elejétől a házi munkát (mert amit a testvérem elő vesz / használ sosem teszi vissza a dolgot a helyére)

Nagyon megromlott emiatt a kapcsolatunk, eljutottunk odáig, hogy inkább hozzá se szólok, ha már annyira nem képes, hogy amit elő vesz, vissza tegye. Valaki volt már a helyzetemben? Mit lehetne még tenni? (elköltözés egyelőre még nem jöhet szóba)

Kezdek nagyon az idegeim végén járni, úgy érzem, ez fog a végén meghülyíteni.. Előre is köszönöm szivélyes válaszukat!

2016. szept. 24. 06:41
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó válaszoló ! Semmit nem segít be, tehát a "férfi munkákban " sem. Én szoktam a kinti munkákat is elvégezni.

Nem, nem dolgozik, egyetemre sem jár.

2016. szept. 24. 16:02
 12/15 anonim ***** válasza:
77%

1.a rendmániáról jobb lenne leszokni..

2.ezt a hozzáállását a tesódnak nem biztos hogy csaj is tűrni fogja..

2016. szept. 24. 17:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek azzal, hogy szórd be a szobájába, amit széthagy, lehetőleg az ágyára, onnan kénytelen lesz elpakolni, ha bele akar feküdni. A szüleidnek meg mondd meg, hogy ha htb-t akarnak nevelni belőled, akkor szerezzenek neked megfelelően gazdag férjet is hozzá.

Három fiam van, mindegyik képes egyszerű ételeket főzni, mosógépet, mosogatógépet használni, teregetni, vasalni, bevásárolni, porszívózni, felmosni, rendet rakni maga után, mert elvárom mindenkitől a házimunkában részvételt. Engem ne szidjon egyik leendő menyem se.😀

2016. szept. 24. 19:59
 14/15 anonim ***** válasza:

"női munka (ami ugye büdös a pasiknak)"

Akkor nekem valami különleges családom lehet :)

Viccet félretéve: 3 pasi van a családban, mindegyik végez házimunkát. Képzeld, vannak ilyen férfiak is, és nem hiszem, hogy ez csak a mi családunkban lenne így! Ékes példa a 13-as hozzászólás! Ennyi! 36/F

2016. szept. 24. 20:03
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Igen, szerencsére én magam is egyre inkább ezt tapasztalom mint írtam is. de gyerekkoromban elég rendesen éreztették velem hogy a mosás, mosogatás, takarítás lealacsonyító egy férfinak. Vagy is ez női munka, mivel egy nő- legalábbis apám szemében kevesebbet ér egy férfinál. Tehát minden amit neki büdös volt elvégezni az női munka volt, de mi lányok ugyanúgy ástunk, fát vágtunk, disznóólat ganéztunk mint a fiú testvérünk. Mondván hogy egyenjogúság van. Csak az egyenjogúság nála nem működött mindkét irányba, míg be nem sokalltam. Érdekes módon az öcsém is megtanult mosogatni -mióta olyan barátnője van aki nem hajlandó cselédet játszani mellette.
2016. szept. 24. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!