Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi történik a testvéremmel?

Mi történik a testvéremmel?

Figyelt kérdés
A 16 éves húgomról van szó. Egyfolytában csak zenét hallgat, a szobájában van, sokat sír sose mondja el hogy miért, nincs kedve semmihez, strandra is hívtuk nem volt hajlandó jönni pedig mindig is imádta izgatottan várta folyton. Kosarazni is imádott már azt sem szereti. Megutálta az iskolát, folyton veszekszik a barátaival, nem eszik, sokat fogyott, hajnalig fent van és mindig olyan rosszul néz ki. A tanárainak is rengeteg panasza volt rá az utolsó hónapokban, azt mondták nem figyel, romlanak a jegyei, órákon szinte alszik... talán depressziós? Annyira aggódom érte.. El kéne vinnünk orvoshoz? Vagy csak ebben a korszakban van? (bár ezt nem tudnám mind annak tulajdonítani.) Volt már valaki hasonló helyzetben? Az értelmes válaszokat köszönöm, a bunkó stílusból pedig nem kérek..
2016. aug. 11. 22:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem fiú lehet a dologban. Nekem is volt sajnos ilyen időszakom ennyi idősen, amolyan depis időszak
2016. aug. 11. 22:48
 12/18 anonim ***** válasza:
55%

Több minden lehet, depikorszak, első szerelem, de sajnos meglehet hogy étkezési zavar közrejátszik a tünetek alapján(fogyás, nemalvás, teljesítményromlás). Nagyon fontos lenne nagyon finoman kideríteni, mennyi idő alatt mennyit fogyott, ha csak nagyjából is. Eszik veletek, előttetek, vagy csak egyedül? Étkezés után eltűnik akár csak 5 percre a mosdóba-zuhanyzóba-kertbe? Heti 1 kilónál többet fogyhatott anélkül hogy bejelentette volna hogy diétázni fog?.. Nem hiaba kerdezek ennyit, nem riogatni akarlak de érdemes időben kizárni vagy kideríteni van-e étkezési zavar. Ha nem akarod hogy total elveszitsd az eselyt arra hogy ezekre valaszt kapj ne kerdezz meg egyenesbe semmit a kajalasrol es ne is szolj bele. Inkabb figyeld de ne feltunoen. Ha eveszavarosrol van szo es eszreveszi hogy "lebukhat" hazudni ferditeni fog es hihetetlen egyszeruen atverni mindenkit. Remélem nem eveszavar bar egy eveszavar nelkuli depresszio se jobb de talan gyorsabban kikezelheto.

További"tünet" lehet ha apróra vágja, darabokra szedi az ételt, nagyon lassan, kis falatokban eszik, alig iszik vagy pont rengeteg rengeteg vizet iszik(napi 6-12 liter akár többről nem nagyon hallottam), ha hirtelen sok étel tűnik el vagy jóval gyorsabban fogy a pénze amit kajára költhetett(falasrohamok), ha nem szívesen eszik más elott vagy mashogy viselkedik ha etel kerul.szoba, vagy ideges.lesz az evős programtol(pl csaladi ebed). Az hogy ezt pont egy szerelem okozza-e mindaddig mellekes, amig kiderul hogy van-e etkezesi zavar. Ha kiderul akkor akarmi is van az lesz a legfontosabb hogy mi valtotta ki. De tudni kene hogy szukseg van-e terapiara. Ja, etkezesi zavar CSAK terapiaval kezelheto (hogy ez nyugati vagy keleti orvoslas mar nagyjabol mindegy, kinek mi). Ismerek olyat aki sose jart doktornal es 6 ev bulimia utan magatol "meggyogyult" de maig ugyanugy gondolkozik az etelrol es ugyanakkora stressz neki es ma is van hogy felzabalja a hutot csak ritkan es nem hanyja ki. Gyogyulasnak nem mondanam,csak javulasnak.

Ja es akar szervi betegseg problema is fennalhat, persze ritkabb de lehet es altalaban feltunobb tunet is tarsul.

2016. aug. 12. 00:25
 13/18 anonim ***** válasza:
14%

emo depi... mindegy hogy hivod

a földön fetrengve sirni mint egy gyerek mindig könyebb mint bárhova fejlödni

emberek közé kel rugdalni a seggét hogy ne maradjon meg kis nyomingernek

meg kel tanulnia emberekkel komonikálnia sirás rivás helyet

ezen mindenki át esik és csak kevesen képesek tovább lépni

keményen edzeni kel a való élethez így nem maradhat

2016. aug. 12. 01:43
 14/18 anonim ***** válasza:

Tipp: nézd meg, milyen zenéket hallgat. Abból sok minden ki fog derülni.

Akár szerelmi bánat, akár a kirekesztettség miatt ilyen, a zenéje árulkodni fog róla. Főleg a dalszövegek.

Lehet, hogy jobban megnyílik feléd, ha te kéred az ő segítségét. Bármilyen mondva csinált indok megfelel, a lényeg, hogy nyisson feléd. És ha látja, hogy ha valami bánt, akkor őt kéred, hogy meghallgasson, elfogadod a tanácsát, ő is könnyebben megnyílhat. Akár el is mondhatja, ha ráhibázol, hogy őt mi bántja.

Ha ezzel se értek célt, akkor szülőkkel együtt rugdaljátok el dokihoz, mert külső segítség nélkül nem tudjátok kiszedni a depresszióból.

2016. aug. 12. 06:28
 15/18 anonim ***** válasza:
Hát ez konkrétan kimeríti a depresszió diagnózisát, szóval szakembert neki. Szüleiddel beszélj, mert nekik kell majd rohangálni vele.
2016. aug. 16. 12:01
 16/18 Dorisz0724 válasza:

Hát nem lehet hogy dobta a barátja nézd meg majd a combját és aa karját ha vágdosás akkor pszchiológus hoz vidd el

ha van kutyáátok akkor az segíteni fog rajta

2016. aug. 16. 12:18
 17/18 anonim válasza:

Szia!

Nem kell neki pszichológus,akkor sztem rosszabb lenne...

Most én is ilyesmi vagyok. A zenét valószínűleg csak azért hallgatja, mert nincs kedve semmihez, és unatkozik. (Én is azért szoktam...) Nekem sincs kedvem semmihez, nincs kedvem elmenni sehova, de azért, mert engem piszkálnak, és ezzel nálam azt érték el, hogy sokat fogytam, mert az éreztették velem, hogy csúnya a külsőm, pl kövér vagyok, pedig a tesóim mondták hogy fogytam és hizzam vissza, de nem. Továbbra is fogytam. És nekem ezért nincs most se sehova menni, mert én kövérnek és csúnyának látom magamat. A sírás az nekem is volt és van is. Azt csak azért mert nekem volt egy srác, és hát most elment a suliból és nem jött vele össze. Meg valamikor csak rámjön a sírhatnék... XD

És én is ajánlanám, hogy közeledj felé, pl vigyél neki reggelit vagy teát vagy kakaót vagy kávét vagy amit inni szokott reggel, és próbálj meg beszélgetni vele. Egy idő után meg fog nyílni. Remélem segítettem, és nem hagytam ki semmit. Bármi más gond van a tesódsal, írj nyugodtan privibe is!

Üdv.: Gitta

2016. aug. 17. 19:50
 18/18 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy megeroszakoltak.
2016. nov. 13. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!