Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Mi történik a testvéremmel?

Mi történik a testvéremmel?

Figyelt kérdés
A 16 éves húgomról van szó. Egyfolytában csak zenét hallgat, a szobájában van, sokat sír sose mondja el hogy miért, nincs kedve semmihez, strandra is hívtuk nem volt hajlandó jönni pedig mindig is imádta izgatottan várta folyton. Kosarazni is imádott már azt sem szereti. Megutálta az iskolát, folyton veszekszik a barátaival, nem eszik, sokat fogyott, hajnalig fent van és mindig olyan rosszul néz ki. A tanárainak is rengeteg panasza volt rá az utolsó hónapokban, azt mondták nem figyel, romlanak a jegyei, órákon szinte alszik... talán depressziós? Annyira aggódom érte.. El kéne vinnünk orvoshoz? Vagy csak ebben a korszakban van? (bár ezt nem tudnám mind annak tulajdonítani.) Volt már valaki hasonló helyzetben? Az értelmes válaszokat köszönöm, a bunkó stílusból pedig nem kérek..
2016. aug. 11. 22:14
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
78%

Orvossal, szerintem, ne ijesztgesd. Nem tetszene neki. Próbálj meg lassan közelíteni felé és szelíden érdeklődni, tudasd vele több módón, hogy ott vagy neki és bízhat benned.

Tizenhat évesen valóban érthető viselkedés, de ez így egyszerre nemcsak egy tizenhat de egy harminc éves fiatal nőnek is sok lenne. Szüksége van valakire :)

2016. aug. 11. 22:24
 2/18 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

A folytonos zenehallgatás meg a néha kedvetlenség még oké ebben a korban. (én mondjuk pont nem ilyen vagyok).

De az, hogy sokat sír, meg, hogy nagyon sokat fogyott az már tényleg lehet baj...

Próbálj beszélni vele, vagy szólj a szüleidnek. Ha ennyire rossz, akkor nem ártana felkeresni egy pszichológust.

2016. aug. 11. 22:27
 3/18 A kérdező kommentje:
Próbáltam de eléggé bezárkózik :( De mindent megteszek :)
2016. aug. 11. 22:28
 4/18 A kérdező kommentje:
#2 én is ezen gondolkozok
2016. aug. 11. 22:28
 5/18 anonim ***** válasza:
88%
Próbáld beszéltetni. Gyakran megha idegesiti is, ne hagyd magara. Egy ido utan felenged. Szoritok! En nem ajanlom a pszichologust, elvegre egy hozzatartozo, barat segitsege neha tobbet nyujthat mint egy szakerto kozelezo bazsajgasa. Meg akkor is ha oszinte. Szoval sok szerencset! De ha nem hasznal semmi, akkor kerjetek szakertoi velemenyt :( Az elso voltam.
2016. aug. 11. 22:31
 6/18 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm :(
2016. aug. 11. 22:34
 7/18 anonim ***** válasza:
85%
Nem lehetséges hogy fiú van a dologban?
2016. aug. 11. 22:37
 8/18 anonim ***** válasza:
0%

emo korszak majd kinövi

nem doki kel hanem rendszeres sport, elfoglaltság kizökenteni a saját fejéből nehogy így maradjon

2016. aug. 11. 22:39
 9/18 A kérdező kommentje:
Dehogy emo! Az semmiképp semmi ilyesmi felé nem hajlik.
2016. aug. 11. 22:40
 10/18 anonim válasza:
81%

Lehetséges, hogy elért hozzá a lázadó kor. Esetleg olyan történhetett vele, ami mélyen érintette pl: viszonzatlan szerelem stb...(neadjisten akár bántalmazás) vagy csak szimplán "depis" időszakát éli, érzelmi hullámvasúton ül, rocker/emo stílust "követi", vagy olyan társaságba került (bár ez megmutatkozna az öltözködésén is). Sok lehetséges válasz van, de tény, hogy ez így nem mehet tovább. Próbálj meg te, mint tesója, bizalmat mutatni felé, hogy amit titkolt mindvégig, azt bátran elmondhassa neked, vagy csak kiönti neked a lelkét, ami ezidáig gyötörte. Próbálj meg közös programokat szervezni vele együtt, amiről tudod, hogy szeret, hiába mond nemet neki. Ha nővér vagy, lehet szó bevásárlásról, egy csajos nap otthon (pl. sminkelés, házilag valami "szépítőszert" kutyulni, esetleg a kedvenc sütijét megsütni)... és még sorolhatnám. Ha bátyus vagy, lemehetnétek kosarazni a közeli stadionba, vagy ahol elérhető kosárpálya, esetleg mozifilmet megnéztek, vagy csak szimplán a bicikli csomagtartójára ülteted és barangoltok össze-vissza :D, szóval a lista végtelen. A legfontosabb, hogy akármennyire is megtagadja a jelenléted, legbelül azt kívánja, bárcsak valaki szorosan megölelné és meghallgatná, így fontos a bizalom köztetek, hogy rád számíthat bármikor. Leülsz mellé az ágyra és türelmesen, higgadtan megkérdezed tőle, hogy minden rendben van-e. Ha nem láttok rajta változást napok múlva sem, akkor sajnos, vagy nem sajnos, érdemes szakemberhez fordulni, mert nem egészséges az ilyen életvitel sem a testnek, sem a léleknek. Bízni kell benne és hidd el, majd újra a régi lesz, csak tartani kell benne a lelket :).

(Bocsi, hogy ilyen hosszú lett :D).

17/l

2016. aug. 11. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!