Fiúk, akiknek szintén fiú testvére van! Ti csak a neveteken hívjátok egymást vagy mondanátok neki, hogy öcsi/bátyó, tesó, vagy valami egyéb módon hívnátok?
Ikrek vagyunk, 24 évesek. Én bátyámként emlegetem másoknak, akik nem ismerik, ő pedig - fura lesz - mindig fivéreként. :D Van amikor azt mondjuk másoknak, hogy a testvérünk így - úgy, de ez ritkább.
De egymás között csak nevünkön szólítjuk egymást, az a furcsa, hogy mindkettőnknek becézhető neve van, de a hosszabb verziót használjuk.
Köszi nektek is :) (sejtettem, hogy lepontozóemberke lehet, azóta se írt...)
13-as olyan szuper lehet, ha valakinek ikertestvére van! De komolyan :D Most én térek el a kérdéstől, de ez nagyon király. A fivéres verzió is tetszik, ritkán hallani az tény :)
Nálunk a szűk és tág családban is a testvérek keresztnéven szólítják egymást nemtöl függetlenül.
Az öcs/báty/húg/nővér csak hivatkozás esetén kerül elő, ha nem ismeri valaki pl. "a nővéremmel voltam moziban".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!