Kinek van igaza? Ti kit hívnátok meg?
2 hónapon belül diplomázok és nagymamám már készül a diplomaosztómra. Egyébként is nagy esemény ez és a mi családunkban még sosem járt senki egyetemre tehát még senki sem volt ilyen rendezvényen. Nagymamám már megvette a ruháját, már szervezi, hogy hova menjünk utána ebédelni stb. Ez így mind szép és jó csak most derült ki, hogy összesen 2 fő vendéget vihet mindenki magával a tűzvédelmi szabályok és a hely befogadókészsége miatt. Anyut mindenképpen meghívom hiszen ő nevelt fel, neki köszönhetem, hogy idáig eljutottam (apám gyerekkoromban elhagyott minket, munkanélküli, gyerektartást sem fizetett). A másik legfontosabb személy pedig a férjem, akit szintén nyilván meghívok. 18 éves korom óta vele élek, lassan 7 éve.
Elmondtam nagymamámnak a dolgot, hogy sajnos nem tud eljönni, mivel csak 2 meghívóm van. Csoporttársaimtól sem tudok kérni, ők is csak anyukát-apukát tudják meghívni és senki mást. Erre teljesen kiakadt, hogy hogyan képzelem én ezt? Alig várja, hogy lássa az egyetlen unokáját, ahogy átveszi a diplomát és hogy ő amikor elkezdte szervezni az ebédet akkor a férjemet bele se kalkulálta a dologba, mert ő nem is vérszerinti családtag, neki nincs joga ott lenni.
Én pedig úgy gondolom, hogy nekem kéne eldönteni, hogy ki jöjjön és ki nem. Eleve sértő, hogy a páromat bele se számította a "családi összejövetelbe", pedig állítása szerint imádja őt és nagyszerű embernek tartja. Már csak emiatt se fogok érezni bűntudatot és nyugodt szívvel a férjemet fogom meghívni. Azért kíváncsi lennék, Ti hogyan látjátok a helyzetet? Csak azért, mert egy férj nem valódi rokon, akkor már nincs joga elmenni egy családi eseményre? Hogy merülhet ez fel?
videózzatok, aztán a kajáláskor le lesz adva
am kedves nagyid, hogy a férjeddel nem számol:)
"mert ő nem is vérszerinti családtag, neki nincs joga ott lenni"
Neked a FÉRJED a családod, ő lenne az első, akit meg kell hívnod bárhová is. Tudod, felnövünk, megházasodunk, ez az élet rendje.
Ettől függetlenül ha én lennék a férjed, "okosabb enged" alapon lesz**nám a dolgot, menjen a mami, ha ennyire akar...
Jól dontottél. Sajnos a idosebbek nem tudják megérteni, elhinni, hogy hogyanis "mukodik" már ez a világ.
Majd beletorodik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!