Hogy kell reagálnom a húgom ilyen megnyilvánulásaira?
Van egy 11 éves húgom aki most van abban a korban, hogy érdekli az emberi test, a szexualitás stb...
És ő az a fajta aki nyíltan beszél és kérdez. Én meg most vagyok 16 éves és fogalmam sincs mit kell neki mondani, hogy kell vele viselkedni ilyenkor. Nekem nagyon kínos, mert szégyenlős vagyok ilyenekről beszélni.
Most is elmondja nekem, hogy gondolt már rá, hogy csókolózzunk. Csak hogy tudja milyen. De ez abszurd dolog, és lehet hogy a fejlődéssel járnak az ilyen gondolatok, de nem tudom hogy vezessem rá a normális viselkedésre ha nekem ez kellemetlen?
Köszönöm a normálos válaszokat:)
Hát, nem könnyű. De legyél büszke arra, hogy hozzád fordult, bízik benned.
Van egy jó könyv, "Gólya hozza?". Javaslom, hogy vedd ki könyvtárból, és add neki vagy olvasd el és ez alapján tudod elmondani.
Próbálj a lehető legtermészetesebb lenni. Emlékezz vissza a saját 5 évvel ezelőtti gondolataidra.
Ha felveti ezt a csókolózást, mondd meg egyszerűen, de kedvesen, hogy "testvérek nem csókolóznak. Majd ha pár év múlva lesz egy fiú, akivel szeretik egymást, akkor meg is fogják csókolni a másikat."
Tudom, te is kamasz vagy még, de hidd el, a legegyszerűbb kommunikáció a leghatékonyabb. Válaszolj neki mindig röviden, de egyértelműen és őszintén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!