Bátyám egy paraszt. Mit tegyek?
Telefonnal vedd fel a dühkitöréseit.
Ha az megvan, akkor hívd rá a rendőrséget.
"Egyébként mit keres még otthon 23 évesen?"
Mért ne ? Ha jól számolom jelen állás szerint én is itthon fogok még laki 23 évesen az egyetem miatt. Aztán az élet majd beleszólhat.
"A késes dolog meg csak 'viccből volt'" - ahhoz képest három felkiáltójelet is tettél utána.
Kérdező, ne bagatellizálj, vedd komolyan a problémát, a bátyád konkrétan bántalmaz téged. Nem is kell ehhez kés, elég az, ha rendszeresen ütlegel meg zsarol. Egyébként a reakciódon is látszik, hogy függsz tőle: amint felhívják a figyelmedet a probléma súlyosságára, finomítani kezded, meg bagatellizálsz. Ha nem lépsz, semmi nem fog változni, igyekezz bevonni valakit, akiben megbízol. Ha a szüleidben nem, akkor nagyszülő, nagynéni, nagybácsi, pedagógus, iskolapszichológus, bárki, aki segíteni tud.
Miért volnék hülye, attól mert nem ismered az embereket, attól még van családon belül sokszor ilyen, hogy a saját húgát dugja, vagy a saját apjával.
Sőt volt már innen egy kérdező, aki elmesélte, hogy erőszakolta a bátyja, de semmivel nem volt hajlandó feljelenteni.
" Jelszót változtatni nem tudok mivel ő segít és 'támogat' mindenben"
Ezt nem teljesen értem... ha te be vagy lépve bárhova, akkor meg is tudod változtatni az ottani adatokat... az ő e-mail címéről megy? Akkor azt is változtasd meg!
Nem véletlenül "lovagolok" ezen: az első teendőd igenis az, hogy elérd, hogy ne tudjon zsarolni. Addig hiába "ugatod le még ma csúnyán", amíg van mivel zsarolnia, nem mész vele semmire.
Valaki írta, hogy a bátyád mindenképpen fölényben van veled szemben: persze, egy 23 éves férfi nyilván erősebb, mint egy 13 éves lány, de az is látszik, h semmivel sem okosabb...
A testi fölény meg semmit nem jelent: én pl. rendszeresen "verekszem" játékból a párommal (ő 190 cm. 92 kg, én 160 cm 53 kg), és simán tudnék neki fájdalmat okozni - persze ha akarnék. Egy éles köröm, jól irányzott rúgás, vagy meglepetésszerű harapás simán versenyben van a testi erővel. Csak ugye a lányok "tudják", hogy ők gyengék meg védelemre szorulnak meg amúgysem verekszenek sose, mer' a lánynak azt nem illik. Francokat. Aki ver, annak te is tudsz fájdalmat okozni, simán. Persze nem verekedésre akarlak buzdítani, de ha bánt, akkor igenis védd meg magad...! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!