Hi-voltage kérdése:
Mi más szóval, kedvesebben a mostohatestvér?
Figyelt kérdés
Ti milyen jobb szót tudnátok javasolni a mostohatestvér kifejezés helyett? Mivel a mostoha alapvetően egy negatív kifejezés pl mostohán bánik valakivel, mostoha időjárás. Ezért is lett gondolom a mostohaszúlő nevelőszülő újabban. Csak a "nem vérszerinti testvér" kifejezés jut eszembe, de lehet ennél azért van jobb is, rövidebb is.2016. ápr. 9. 13:47
2/5 anonim válasza:
Féltesó akkor, ha az egyik szülő közös. Nekem 3 ilyen van, de én mindig csak a testvér kifejezést használtam, mert úgy is tekintek rájuk. Ha valakivel olyan jó a kapcsolatod, akkor simán mondod, hogy tesó és kész. Nem kell mindenkinek magyarázkodni. Ha valaki éppen rákérdez, hogy ez most hogy is van, akkor megmondod, hogy ez és ez, de te ő rá testvérként tekintesz- ha tényleg ez a helyzet.
3/5 anonim válasza:
Mondd, nevezd símán csak testvérnek.
Ha valaki elkezdi firtatni, hogy vér szerint nem lehet sem testvéred, sem féltestvéred, akkor válaszold neki, hogy te a szíved szerint úgy érzed, hogy "igaz testvér"!
4/5 anonim válasza:
Bátyám, öcsém, húgom, nővérem, bátyáim, húgaim, nővéreim...
5/5 anonim válasza:
Féltestvérem. Nekem is van. Egyébként még úgy is sokan mondják hogy "mustoha". :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!