Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Testvéri kapcsolat » Csak számomra különösen...

Csak számomra különösen dühítő az ilyen ember?

Figyelt kérdés

Előzmény:

19 évesen összetörtem a családi autót, amit akkoriban már a bátyám tartott fent.

Tudom milyen költségekkel jár egy autó fenntartása, de akkor sem az övé volt, nem a saját pénzén vette, de mégis ő volt kiakadva a leginkább.A javítást is ő fizette, később lett saját autóm.

Én most 25 éves vagyok, saját autóm van, a bátyám a szomszédom.

Azóta sem okoztam balesetet.

A hétvégén viszont összetörték a kocsimat, nem történt személyi sérülés, de az enyém nem üzemképes, holnap viszik el szerelőhöz, trélerrel.

Nekem viszont tömegközlekedéssel 3 órányira van az út, autóval pályán 30-40 perc.

(oda-vissza 6 óra az út, tehát 5-kor kellene indulnom, és 19 fele érnék haza)

Átmentem a bátyámhoz,hogy csak a holnapi napra adja oda a kocsiját (szerdán már nem kell mennem dolgozni), de nem adja.

Nincs indok, nem adja és kész.Kérdeztem,hogy miért, nem tudja, nem akarja odaadni, nem szereti ha más vezeti.

Ez már csak azért is bosszantott fel, mert mikor télen elutaztak wellnesezni, én odaadtam a 2,5 millió forint értékű autómat, mert az övé egy nappal indulás előtt lerohadt.

De nem elég,hogy odaadtam neki, 5 napra, egy barátommal megjavítottuk neki a kocsiját, és csak az alkatrészt kellett kifizetnie nekem.

Meg sem köszönte.

Igaz, azt hozzáteszem,hogy azért is javítottam meg, mert én addig azzal jártam.De az ő kocsija egy fapados alig 500 ezres 20 éves kocsi, az enyém meg mint írtam 5x annyit ér, fele ennyi idős, és ha nem adom neki, akkor bukta a wellnest, max vonattal tudott volna menni...

(és a szerelő sem olcsó)

Erre ő nem képes 1 rohadt fél napra odaadni azt a bontószökevény ócskaságot.

Annyira feldühített, hogy azt el sem tudom mondani,hogy a francért adtam oda neki akkor...elhiszem,hogy rossz emlékei vannak a vezetésemről, de nem okoztam azóta sem balesetet, ilyen nincs,hogy egy 6 éves dolog miatt nem adja oda.Baromság.

Ráadásul ha esetleg összetörném azt a csodát, akkor is van annyi tartalékom,hogy akár egy jobbat vegyek neki.

De eleve nem törném össze.

Iszonyú dühös vagyok, tényleg, nem tudom mikor tudtak utoljára ennyire felhúzni, nem elég,hogy kelhetek korán, és későn jövök haza, még ez az aljasság is megtörténik.

Nem fogok belehalni a tömegközlekedésbe, de hogy elb*ssza a napom az is fix.

(nem vigasztal,hogy más megy egész héten dolgozni)

Az indulatosságokért bocsánat, de komolyan felhúzott.

2016. márc. 21. 19:24
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
92%

Nem tartom magam különbnek senkinél, de eltaláltad, nem sértődtem meg, hanem jót nevettem a hisztid folytatásán.

Szerintem is higgadj le, aztán koncentrálj a problémád megoldására.

2016. márc. 21. 21:49
 32/43 A kérdező kommentje:

Ezt lehet hisztinek, meg mindennek nevezni...de én meg mondjuk nem sértődök meg ha elfelejtik a szülinapom, netán egy évfordulót vagy bármit.

Sokan mások, és nem csak nők, viszont igen.

Engem ez tudott feldühíteni, de elnézést,hogy nem vagyunk egyformák.

2016. márc. 21. 21:52
 33/43 anonim ***** válasza:
82%
Nem mi mondjuk meg, hogy mit érezz, de én egyszerűen belenyugodnék és keresnék más megoldást. Szívességet sem tennék valakinek már csak elvből sem, aki annyira úgy érzi, hogy JÁR neki a segítségem, hogy elkezd őrjöngni egy egyszerű visszautasítás miatt.
2016. márc. 21. 22:07
 34/43 A kérdező kommentje:

Nem őrjöngtem, még csak azt sem mondtam,hogy így számítson rám.

Kiírtam egy kérdést, ez az első személyes történetem, eddig csak általános dolgokat kérdeztem (valahogy ott nem is idegesítettek)

Ennyi azért csak belefér már...néha elege lehet az embernek abból,hogy mindig ad, de amikor ő kérne, nem kap.

2016. márc. 21. 22:11
 35/43 anonim ***** válasza:
42%
Tudjuk Kérdező, de leírtuk már páran, teljesen jóindulatúan. Nyugodj le! Nem jó, hogy magadat hergeled. Így teát vagy szívj el egy cigit, menj a friss levegőre, és higgadj le! Tényleg csak magadnak ártasz ezzel. Nem éri meg.
2016. márc. 21. 22:16
 36/43 anonim ***** válasza:
47%
*Igyál teát
2016. márc. 21. 22:16
 37/43 anonim ***** válasza:
31%

Szerintem nem viselkedsz "indulatosan", csak határozottan fogalmazol, nincs ezzel baj.

Szerintem próbálj meg még egyszer rákérdezni (bár lehet, hogy már alszol a holnapi korán kelésre tekintettel), hogy odaadja-e, és figyelmeztesd rá, hogy te sem fogsz tudni legközelebb segíteni, ha nem érzed a részéről azt, hogy ezt bármennyire is akarná viszonozni, és ha legközelebb wellnessbe mennek, és elromlik az autó, majd szépen bukják az egész hétvégét, a befizetett előleggel együtt.

Ez nem zsarolás, hanem csak a tények.

Ha ettől sem indul el egy párbeszéd köztetek ezekről a dolgokról, akkor van valami mély probléma a kapcsolatotokban, ami túlmutat az autók kérdésén.

Hogy nem számíthatsz rá. Ezt érzed te is, ezért írtad ki a kérdést. Ez mindig hatalmas csalódás, ha az ember a rokonaitól megtapasztalja. És ha nem számíthatsz rá, akkor sajnos később tényleg kénytelen leszel úgy kalkulálni, hogy neked kell megoldani... De akkor legalább már tisztán fogsz látni, míg most azt hitted, hogy segíteni fog.

27N

2016. márc. 21. 23:04
 38/43 anonim ***** válasza:
80%

Idegeskedni egyáltalán nem érdemes rajta.

Sokkal jobb,ha úgy veszed csak magadra számíthatsz ,úgy nem ér ilyen kellemetlen csalódás.Igen,családon belül is .

Egyébként is ezek az "ingyen" szivességek szoktak a legdrágábbak lenni,úgy értve,jobb lenne,ha odaadná az autót,aztán évekig felhánytorgatná,vagy cserébe ezt meg azt várna ,merthogy ő egyszer ezt meg azt megtette érted ..

Én ilyesmik után találtam ki,hogy nem kell senkitől semmi kölcsönbe meg ingyen . Nem ér annyit az egész,hogy utána ezt hallgassam,és azt éreztessék velem,hogy az adósuk vagyok. ( igen,egyesek ilyen semmiségekből is képesek ezt kihozni,sőt ennél pitiánerebb dolgokat is a fejedhez vághatnak,kölcsönkért fűnyíró ,gázpalack "á hagyd csak,ne fizesd ki,nekünk ugysem kell " stb

Bérelj autót,vagy menj oszkárral

2016. márc. 22. 00:43
 39/43 anonim ***** válasza:
29%

Hát, ez is olyan dolog, amit csak az érthet, aki volt ilyen helyzetben már. Őszintén irigylem azokat, akik nem.

Hogy érhető legyen: kérdezőnek nem az a legnagyobb gondja, hogy nem tettek autót a hátsó fele alá, hanem az, hogy mélyet csalódott a bátyjában.

Kérdező: én személy szerint megértelek, és egyetértek.

Olyannyira dühítőek az ilyen emberek, hogy most vágtam el szinte majdnem az összes kapcsolatomat, beleértve a rokonokat, közeli családtagokat is.

Az a baj, hogy jószándékúak vagyunk, és naivan úgy gondoljuk, hogy mindenki más is az, hiszen magunkból indulunk ki (legalábbis nálam tuti ez az eset áll fent, téged nem ismerlek annyira :)).

Én is mindig mindenkinek segítettem elsőre, kérés nélkül ha kellett, aztán jöttek részükről a jogtalan elvárások, megsértődtek, ha nem értem rá elsőre pattanni... de először, amikor nekem lett volna szükségem segítségre, mindenki feldugta a seggébe a fejét, pedig még csak nem is pénzről volt szó, nem nagy szívességről. Ott, és akkor szűntem meg jó embernek lenni.

2016. márc. 22. 01:40
 40/43 anonim ***** válasza:
72%
Ez a kérdés már sokadjára lett felrakva. Jól benyaltátok :)))
2016. márc. 22. 08:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!